Приключение с международен паспорт. Погледнете си ги

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F80 M3 Competition
Мечтае да кара: E30 M3 Sport Evolution 1990, E36 M3, Е46 М3 CSL, E90 M3 CRT

Re: Приключение с международен паспорт. Погледнете си ги

Мнение от GeorgiMarinov » 14 Ное 2010, 18:17

точно в ямбол ме глобиха 20 лева защото е трябвало да го върна февруари 2004, а аз го връщам 2010 :mhihi:
Изображение

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Re: Приключение с международен паспорт. Погледнете си ги

Мнение от Vlados » 16 Ное 2010, 22:30

Не искам да се заяждам, но понеже с преиграването си подвеждаш много хора ще си позволя да направя няколко коментара:

Don_Emilio написа:............................ Изтървах срока с ЕДИН ДЕН. И подадох заявление на 14.10.10г. за което ми съставиха Акт за нарушение съгласно чл.81, ал.1, т.6, която е от 20 до 150 лв.
Но интересното е, че не знаеш колко ще бъде, защото никой не казва. Служителките си измиват с ръцете началника си, че той определя колко да е. Той може да реши каквото си пожелае,без гражданите да имат ясна идея на базата на какво се определят санкциите. Но това е само част от ПАРАДОКСА.

Средно интелигентен човек би се сетил без чужда помощ, че тази глоба /както и всички останали, за които никой не задава същите въпроси/ се определят пропорционално на нарушението, т.е. по-голямо закъснение = по-голяма глоба.

Don_Emilio написа:Най-интересното в случая обаче тепърва предстои : ако не си подам заявление сега, а след една година ГЛОБА НЯМА ДА ИМАМ!

Колегата по-горе ти писа - като не искаш глоба, изчакай годината да мине

Don_Emilio написа:Следователно ако закъснееш с един ден глобата може да ти бъде и 150 лв. Само един Господ знае и началника на съответното звено на МВР. А ако закъснееш с една година глоба - НЯМА!

Ако наричаш Господ средно интелигентния човек, да наистина само той знае, че глобата НЯМА КАК да ти бъде 150 лв. за един ден закъснение.

Don_Emilio написа:Освен това защо за личните карти и шофьорските книжки е удължен срока с 6 месеца, а на паспортите не е. Нали всички граждани се редим на една и съща опашка за всички документи. За едните 6 месеца, за другите 3 месеца.

Удължения срок важи само за територията на страната, но дори и банките не го признаваха. Трябваше да пробваш да се разходиш в чужбина с изтеклата си лична карта и да разбереш.

Don_Emilio написа:Съгласно чл.44, ал.1 от ЗБЛД съм задължен да подам Заявление за издаване на документ за самоличност - „паспорт” лично. Поради факта, че съм студент и формата ми на обучение ме обвързва с редовни посещения на учебни занятия, нямах възможност да подам Заявлението до 12.10.10г., когато изтича последния срок за подмяна на стария паспорт.

Този довод е малко несериозен, да не кажа смешен. Дори и малките деца знаят, че училището не почва от месец Юли, а дори тогава завършва. На теб ти изнася последния срок и сочиш него, но защо не си изложил причините от 12.07. до 15.09. /когато си бил ваканция/ които са ти попречили да се явиш за подаване на нов документ ?!

Don_Emilio написа:Възразявам срещу Акта по следните причини:
1. Не считам, че закъснение от един ден и то за документ за самоличност – „паспорт” може да бъде считано като тежко нарушение и съгласно чл.28 от ЗАНН, то да бъде прието от Ваша страна като маловажно и да не бъда отнесен под наказателна отговорност.

Това няма да го коментирам, ще оставя юридически грамотните хора да се посмеят на воля.

За втората част от случката съм съгласен, че е издевателство и ако е вярно описано /след поднесеното по този начин в първата част, имам основание да се съмнявам/ си е пълна гавра за мен.
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата