Приключение с международен паспорт. Погледнете си ги
Модератор: Общи модератори
17 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- GeorgiMarinov
- младши ентусиаст
-
- Кара: F80 M3 Competition
- Мечтае да кара: E30 M3 Sport Evolution 1990, E36 M3, Е46 М3 CSL, E90 M3 CRT
Re: Приключение с международен паспорт. Погледнете си ги
точно в ямбол ме глобиха 20 лева защото е трябвало да го върна февруари 2004, а аз го връщам 2010 

- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
Re: Приключение с международен паспорт. Погледнете си ги
Не искам да се заяждам, но понеже с преиграването си подвеждаш много хора ще си позволя да направя няколко коментара:
Средно интелигентен човек би се сетил без чужда помощ, че тази глоба /както и всички останали, за които никой не задава същите въпроси/ се определят пропорционално на нарушението, т.е. по-голямо закъснение = по-голяма глоба.
Колегата по-горе ти писа - като не искаш глоба, изчакай годината да мине
Ако наричаш Господ средно интелигентния човек, да наистина само той знае, че глобата НЯМА КАК да ти бъде 150 лв. за един ден закъснение.
Удължения срок важи само за територията на страната, но дори и банките не го признаваха. Трябваше да пробваш да се разходиш в чужбина с изтеклата си лична карта и да разбереш.
Този довод е малко несериозен, да не кажа смешен. Дори и малките деца знаят, че училището не почва от месец Юли, а дори тогава завършва. На теб ти изнася последния срок и сочиш него, но защо не си изложил причините от 12.07. до 15.09. /когато си бил ваканция/ които са ти попречили да се явиш за подаване на нов документ ?!
Това няма да го коментирам, ще оставя юридически грамотните хора да се посмеят на воля.
За втората част от случката съм съгласен, че е издевателство и ако е вярно описано /след поднесеното по този начин в първата част, имам основание да се съмнявам/ си е пълна гавра за мен.
Don_Emilio написа:............................ Изтървах срока с ЕДИН ДЕН. И подадох заявление на 14.10.10г. за което ми съставиха Акт за нарушение съгласно чл.81, ал.1, т.6, която е от 20 до 150 лв.
Но интересното е, че не знаеш колко ще бъде, защото никой не казва. Служителките си измиват с ръцете началника си, че той определя колко да е. Той може да реши каквото си пожелае,без гражданите да имат ясна идея на базата на какво се определят санкциите. Но това е само част от ПАРАДОКСА.
Средно интелигентен човек би се сетил без чужда помощ, че тази глоба /както и всички останали, за които никой не задава същите въпроси/ се определят пропорционално на нарушението, т.е. по-голямо закъснение = по-голяма глоба.
Don_Emilio написа:Най-интересното в случая обаче тепърва предстои : ако не си подам заявление сега, а след една година ГЛОБА НЯМА ДА ИМАМ!
Колегата по-горе ти писа - като не искаш глоба, изчакай годината да мине
Don_Emilio написа:Следователно ако закъснееш с един ден глобата може да ти бъде и 150 лв. Само един Господ знае и началника на съответното звено на МВР. А ако закъснееш с една година глоба - НЯМА!
Ако наричаш Господ средно интелигентния човек, да наистина само той знае, че глобата НЯМА КАК да ти бъде 150 лв. за един ден закъснение.
Don_Emilio написа:Освен това защо за личните карти и шофьорските книжки е удължен срока с 6 месеца, а на паспортите не е. Нали всички граждани се редим на една и съща опашка за всички документи. За едните 6 месеца, за другите 3 месеца.
Удължения срок важи само за територията на страната, но дори и банките не го признаваха. Трябваше да пробваш да се разходиш в чужбина с изтеклата си лична карта и да разбереш.
Don_Emilio написа:Съгласно чл.44, ал.1 от ЗБЛД съм задължен да подам Заявление за издаване на документ за самоличност - „паспорт” лично. Поради факта, че съм студент и формата ми на обучение ме обвързва с редовни посещения на учебни занятия, нямах възможност да подам Заявлението до 12.10.10г., когато изтича последния срок за подмяна на стария паспорт.
Този довод е малко несериозен, да не кажа смешен. Дори и малките деца знаят, че училището не почва от месец Юли, а дори тогава завършва. На теб ти изнася последния срок и сочиш него, но защо не си изложил причините от 12.07. до 15.09. /когато си бил ваканция/ които са ти попречили да се явиш за подаване на нов документ ?!
Don_Emilio написа:Възразявам срещу Акта по следните причини:
1. Не считам, че закъснение от един ден и то за документ за самоличност – „паспорт” може да бъде считано като тежко нарушение и съгласно чл.28 от ЗАНН, то да бъде прието от Ваша страна като маловажно и да не бъда отнесен под наказателна отговорност.
Това няма да го коментирам, ще оставя юридически грамотните хора да се посмеят на воля.
За втората част от случката съм съгласен, че е издевателство и ако е вярно описано /след поднесеното по този начин в първата част, имам основание да се съмнявам/ си е пълна гавра за мен.
17 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2