Цени за пребоядисване...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is, e30 328is
Мечтае да кара: разумно

Re: Цени за пребоядисване...

Мнение от _Gec » 30 Ное 2010, 13:48

на детайл средно по 100 лв
BMW MMM.... Power

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 01 Дек 2010, 10:31

Наскоро имах случай на познат бояджия Тошко от Дженеръс ауто му дадох задния калник на мотора да ми го боядиса лилав цвят не металик, калника беше парче пласмаса 20 на 30 см първоначално ми каза 40-50лв понеже познат нямаше как да му откажа, но като го боядиса ми обяви цена от 80лв понеже се наложило 3 пъти да го боядисва, е оставих му го не, че съм за парите но да ме изнудват колкото за детайл на кола при някой майстори НЕ, отлях си дръг калник от стъкломат, и си го боядисах стана идеално, цената ми излезе със стъкломата, смолата, втвърдител, ускурител, кит за пластмаса на Новол, боя общо 30лв :) Така че има майстори и майстори цени според клиента и колата дали ще е вектра или е 46 сами се сещате на коя кола боята ще е по скъпа ;)
http://spower.snimka.bg/hobby/apilia-rx.349018.21494399 за ето това парче калник говоря :)
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 528 на газчица...
Мечтае да кара: МиГ-29

Мнение от pkaramitev » 01 Дек 2010, 18:12

За бояджиите спора е безкраен,всеки е патил,малко или много и си има мнение за това!
Но ще кажа за София конкретно.
Купих си скоро 528,и трябваше да се боядисват някои неща-преден капа-чистонов,от вътре и от вън,двата предни калника,пр.броня,и една врата.
Всичкото това за 700лв.Следователно цялата кола би ми излязла към 1400-1500лв.Говоря за подготовка,камера,и т.н.....
Като цяло съм доволен :yes:
Другият вариант-карал съм служебни супер тузарски коли при един пич в драгалевци,мега майстор.По 250лв на детайл,ама колата не можеш я позна после,но за съжалени нямах толкова пари.
Приятелката ми омлати Лупото лятото,и ходих при некъФ,дето ужким му видях работата на друга кола и ми хареса.По 100лв на детайл! Е считайте че 3 пъти ходих докато я докара колата,друг е въпроса че стана горе-долу,и след 1-2 лета ще се разбере точно кво е направил.
А преди това ходих при един склеротик,дето ми искаше по 40лв на детайл,с моя боя,и направо..... :paranoid: :conf: :bang: :no: :banghead: ...както и да е,сам си бех виновен.

Извода е:еФтиното излиза скъпо,скъпото си е скъпо и не всеки би могъл да си го позволи,за това за простосмъртните, някъде по средата! :driving:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
Мечтае да кара: 850
Детайли за колата: петица- хубавица

Мнение от akula » 01 Дек 2010, 19:51

аз пък преди 2-3 години дадох 50 кинта за преден калник, без много претенции. ама по добре да си бях взел читав калник 2а употреба и да го бех пръснал със спрей, или четка. поне малко да го беха натиснали, беше хлътнал, не смачкан, а те са компенсирали със кит :paranoid: дето след една година лъсна и се нацепи.
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34

старши ентусиаст
Аватар
Кара: По-долу изброеното...
Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.

Мнение от Борис_Малинов » 01 Дек 2010, 21:21

Да вкараме малко светлина,относно ценообразуването за пребоядисавне на един нов елемент.
Да речем,средно голям елемент,като нов калник.
Боя поне 200гр.комлект включваща базистен цвят,разредител,втърдител и лак.48-50лв.
Шприц кит+праймер,качествения струва 50лв.за 1лтр.,необходимо количество 200-250гр =10-15лв.
Кемера за един елемент,от 40лв нагоре.
кореселин 1лтр.4-5лв.
Грунд+шегрен+течен парафин за вътрешната част на калника+шкурките 10-15лв.общо.
Контролна боя100гр. 10лв,но това 90% от бояджиите го спестяват.
Като сметнем това що годе средно,излиза около 130лв.
Работа за да стане този калник е два дена заради самия технологичен процес.Та сега кадърен бояджия,ще боядиса ли елемент за 150лв,като за него ще останат 10лв.надница??? и особено ако калника не е оригинален се стига до едно напасване,което може да отнеме един следобяд. ;) Та с тези 10лв. на ден какво ще плати и какво ще остане за бояджията???
Искам да подчертая,че съм написал цени,на качествени материали от доказали се марки на пазара.
Друго,което държа да призная е,че всеки бояджия позлва остъпка от магазина в,който пазарува,но далеч не е толова голяма. ;)
При всяка цена от 150лв.надолу със сигорност се прави компромис с качаството на материалите или пък просто някои от процедурите се съкращават нацяло.
Сигорен съм,че има колеги,които работят и за 50лв. на елемент,но.....вие сметнете.
И за капак да спомена,че патента за легален майстор-бояджия на година е сериозна сума,която малко колеги плащат.
ИзображениеИзображение
Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 02 Дек 2010, 10:44

Колега,напълно си прав,само с некой корекции,камерата е 40 лева,но дали само за един калник или за цяла кола...
Когато тея сметки се умножат по цял автомобил,за калника вече не са 200 грама...
Абе важното е да са доволни хората,всеки трябва да си прецени,има и по-евтини майстори дето залагат не само на цените но и на оборота,предпочита и има възможност да прави по -2-3 автомобила на ден и за да не стои празен и да осигури работа на хората си,както и заплати,предпочита да работи с по-ниска печалба,която да се компенсира с много работа,по тая схема парите дето ги изкарва на ден,печалбата се равнява ,че и от горе на един доста по-скъп майстор,да ,но единия чака (по-скъпият) да дойде някой и да направи някой автомобил,докато по-евтиният има работа и разчита на оборота...
Така е със всичко,ти кажи че няма да работиш за под 200 лева на детайл и си седи в къщи,докато някой който работи на детайл с много по-малка печалба,може след време да си позволи да наеме именно теб,защото на края няма да имаш никакви пари и ще се принудиш да работиш за друг...и то на заплата...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: По-долу изброеното...
Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.

Мнение от Борис_Малинов » 02 Дек 2010, 23:32

Е.Димитров написа:камерата е 40 лева,но дали само за един калник или за цяла кола...

Цяла кола,колега е около 100лв.особено в зимните месеци,когато се израходва доста нафта за отопли камерата. ;)

Всеки преценя сам за себе си.Евтини и скъпи майстори винаги ще има,но......?
Скоро няма да може всеки да си боядисва в импровизиран гараж,или да извършва каквито и да било серзвизни услуги,тогава ще се отсеят малко работите. ;)
ИзображениеИзображение
Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krilce » 02 Дек 2010, 23:40

бих казал че цената на елемент е около 150 лв средно.
Колкото до софийските бояджии - като навсякъде. Има такива дето могат и такива дето си мислят че могат
наскоро си пребоядисах предницата и сичко е идеално. Незнам що веднага плюете по софия без да знаете
ima 2 vida hora: P*tki s p*tki i p*tki s p*tki
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36/93-Е38/3.0IL-Е46/2.0D-03-X-5/3.
Мечтае да кара: камила

Мнение от thejackal7 » 03 Дек 2010, 0:54

LizarD написа:Привет :)
Тъй като колата ми има нужда от нова боя, се ослушвам за боя и бояджия. На първо време ме интерсува как варират цените (От най евтиното до най скъпото ). И кой би бил най добрият избор по съотношение Цена/качество?

Става въпрос за Honda Accord 1997, Искам да я пребоядисам в същия (черен металик) и джантетата в сребристо ( както си бяха ) .

Интересуват ме приблизителните цени на джанта и на детайл.

Живея в гр. Бургас, но бих се радвал да науча за цените и в другите градове...

Да се върнем конкретно на въпроса на колегата,първо ако смяташ да пребоядисаш цялата кола защо се интересуваш от цена на детайл,ако сметнеш всички детайли ти излиза доста по-скъпо,това би трябвало сам да го знаеш.Второ-Бургас е голям град и съм сигурен че има доста можещи бояджии просто трябва да се поразтърсиш,трето фиксирана цена за цяло боядисване досега не съм чул да има,както казаха колегите по-горе има от 200 до към 2500-3000лв както намериш винаги ще те излекуват.Ако имаш 5000лв.за даване и тях ше ти вземат,нормалното според мен за тази хондичка е между 600-900лв.и много зависи в какво състояние е колата,каквото и да ти се обяснява тук мини през 2-ма или 3-ма бояджии и си направи сам преценка кой да ти свърши работа.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 04 Дек 2010, 0:33

колеги едно въпросче извън темата за да не отварям нова. Добавката ми е пръсната в цветът на колата и е пръсната само със боя, която на места се лупи, може ли да се свали със някакъв препарат или със нещо, или трябва пак да се боядисва черна?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 528 на газчица...
Мечтае да кара: МиГ-29

Мнение от pkaramitev » 04 Дек 2010, 1:20

Има много готини смивки,ама нещо не разбрах каква добавка,кво черно,къде....!?!? :dunno:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 04 Дек 2010, 1:29

добавка на броня е пръсната във цветът на колата "Син" не е пръскан със шприц и основи.. Даже се лупи боята от доваката, питам може ли по някакъв начин да се свали боята от добавката и да си е оригинален вид "черният''
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата