Европейското образование срещу Хамериканското

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

master of the force
Аватар

Re: Европейското образование срещу Хамериканското

Мнение от alx » 22 Ное 2010, 23:57

аз лично европата не бих я погледнал.

америка все още е държавата която може да ти позволи да се развиеш максимално ако... заслужаваш... и да ти позволи да започнеш "на чисто".

иначе в европата "стигмата" че си българин винаги ще те следва и ще те спъва- особено от едно ниво нагоре.

гледам ги - като се командировам в европата... и седя по заседания с европейците- не им казвам че съм българин- а американския ми е общо взето неразличим - особено за европейците- и ме гледат в очите и ги гоня както и трябва да бъде. но като стане въпрос случайно кой откъде е и като им кажа че съм българин- и ги гледам как се борят със действителноста.

моя скромен съвет за тебе - превеждаш максимален брой предмети за да учиш по-малко.. изучаваш един бакалавър със високо гпа... и после отиваш в хубав колеж да правиш мастърс. аз завърших един добър, но не блестящ колеж за висшето и после специализирах в най-добрия в моята сфера. и не се оплаквам.

това което съм постигнал в европата няма как да стане- особено сега като знам кое как е.

има и друга алтернатива- искаш ли елитно образование и да те гледат като господ бог? отивай да се изучиш и израстваш в китай.. ако някой ме беше върнал 20 години назад- сега- отивах в китай без да се замислям.

и така.
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 23 Ное 2010, 0:45

FaceOff написа:
acer написа:п
Аз пък мисля, че 'проблемът е във вашият телевизор'! От както посещавам тоя форум ти все заминаваш, колега..и периодично има тема за това.

и майка ми го повтаря това :mhihi: частта със заминаването

до, аlx, в добрия смисъл, сигурно го знаеш, но като изкажеш мнение, обикновенно е съпътсващо с много отговори и още повече въпроси, братята китайци... дори не ми е хрумвало, чувствам се затъпял :oops:
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от The_Ancient » 23 Ное 2010, 7:39

alx написа:...

Разбирам като цяло какво имаш предвид, но през твоите очила нещата са по-различни. Времената са били други, нещата с документите са стояли по друг начин и т.н.
С темповете на развитие с които върви САЩ в някои сфери и с този изроден до крайности капитализъм не виждам до къде ще я докарат. Картелизацията на пазара на високи технологии е твърде висока и мисля че ще им изиграе лоша шега.

Иначе:
Вярно е, че заплатите са по-високи и се израства по-бързо отколкото в Европа.
Вярно е, че недвижимите имоти са на смешни цени сравнени с аналози в Европа.
Вярно е, че няма абсолютно никакво значение кой си и по какъв начин си изкарваш парите стига да си плащаш (то май навсякъде стана така).
Вярно е, че в САЩ работят най-големите специалисти от почти всички области на човешкото познание.

Но кажи според теб по какъв начин един човек, който се нуждае от спонсорство за виза, ще успее в създалата се икономическа ситуация, при положение че високи академични резултати не са гарантирани.
Не се справям зле в университета, съгласен съм че в САЩ човек може да получи шанс, но ако не бях със ЗК никога нямаше да запиша тук. Просто съотношението разходи/очаквани приходи е твърде голямо. Единствените хора, които съм видял получили виза от работодател бяха едни индийци, които работеха с магистърска степен в МидТаун за ~$50k. Слез на земята.

П.П. За Китай съм съгласен.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 23 Ное 2010, 8:34

за имотите, много зависи къде си, защото това е огромна държава, но добрите места за живеене са малко и там цените са жестоки, дори и в момента. за визите... да трудно е, ако не си нещо с компютри или финанси, шансовете доста намаляват, да не кажа направо се изпаряват (въпреки, че познавам хора, които се справят и в други сфери, но доста по-трудно). в тези две сфери не виждам скоро някой, който ще може да ги измести, колкото и да им намалява световното влияние напоследък. спонсорството не е самия проблем, парите са смешни(смехотворни дори) за работодателя, проблема е ограничението на броя визи на година. освен това местно образование ти дава предимство пред другите за виза.

това е самата истина -

америка все още е държавата която може да ти позволи да се развиеш максимално ако... заслужаваш... и да ти позволи да започнеш "на чисто".
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 09 Дек 2010, 19:15

приеха ме в няколко вуза, но за голямо съжаление не и в америка поради липса на финанси, а от този факт не мога да получа и виза и така

king`s college и lse - london
+ sheffield hallam university (студентско градче в англия със сносни цени)

единственето нещо, което ми притеснява тва е живота в лондон, хваща ме депресия ако 1 ден съм самичък и не съм сред приятели. в щатите е друга бира и не са такива лицемери и можеш да се "слееш", докато за еу чувам други неща
знам че има хора тук живеещи в лондон, нека да споделят за социялният живот там и изобщо хавата с купоните/работа/учене :)
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 09 Дек 2010, 20:30

LSE е мястото ;) Това е ми е топ университета за магистратурата между другото ;) /нека първо избутам бакалавъра :mhihi: /

Не знам как стоят нещата с работа в Лондон, но от това, което ми казват е че имало много работа /нямам представа какава :shock: /
Предполагам знаеш как стоят нещата за работа в Англия, особено като си студент
Като за Лондон - цените ще са по-различни от по-малките градове....като храна/живеене/излизания

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 09 Дек 2010, 20:47

по-скоро ме вълнува, знам че звучи глупаво, мита за как гледат на българите, имам чувството че ще ми е мн трудно да създам приятелства и да се веселя там, а не е като да съм срамежлив

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 10 Дек 2010, 13:51

acer написа:по-скоро ме вълнува, знам че звучи глупаво, мита за как гледат на българите, имам чувството че ще ми е мн трудно да създам приятелства и да се веселя там, а не е като да съм срамежлив

До сега никой не ме е погледнал накриво, защото съм българка...не знам дали навсякъде е така...но поне аз с това нямам проблем.
Най-интересното е /понеже уча Политика/, че един от лекторите ми по политика като говори, примерно за гражданско неподчинение, и почва да казва как е в УК....и веднага задава въпроса: А в България/Румъния как е?! :mhihi:

За работата - не знам дали гледат дали си българин или не....но имам един познат, който завършил магистър,докторант и т.н...отива на интервю за работа в Белгия.....и му отказали....защо....защото е българин.... ;)

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 10 Дек 2010, 17:29

((:BuKcu:)) написа:До сега никой не ме е погледнал накриво, защото съм българка...не знам дали навсякъде е така...но поне аз с това нямам проблем.

не те гледат на криво щото си жена... а ако си по-симпатична направо звезди ще ти свалят щото в царството на слепите и едноокия е цар... защото както си забелязала в ук квото е хубаво не е местно.

ако трябва да събера концепцията за българите в западна европа- жените биват за евтини забавления а мъжете са цигани. или нещо от този род... 99% от "можещите" западно европейци с които съм имал вземане даване- са много политически коректни, но като излеземе сред природата или седнеме на маса- това излиза на яве...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 11 Дек 2010, 3:19

:conf:
Алекс уот дъ фак ??? Ти къде си ходил бе човек :kuku:
в царството на слепите и едноокия е цар

- мисля , че Викси имаше една-две снимки в галерията и ако тя е "едноокия" ...
жените биват за евтини забавления а мъжете са цигани

- Ирландия - за БГ знаят - съни биич и яко пиене . Бях във верига 4 ресторанта - общ оборот на ден - около 80-90 000 евро - втория след главния мениджър - Българин , след него където са 4 под мениджъри - 2ма българи . И тези пичове са от има-няма 7-8 години там :wave:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от NStorm » 11 Дек 2010, 3:58

Ако на LSE се чудиш..не знам :paranoid: :conf:
Проблеми с намиране на приятели няма да имаш - за тях няма да има значение от къде си. Да, ще си източноевропеец в очите на повечето от хората по улиците в едно с поляците и латвийците, ама дреме ти... :smoke: Докато учиш - интернешънъл студент - няма значение от каде си! После почваш да работиш, бачкаш яко и колкото повече ти се вдига стандарта на живот - толкова по-малко "отношение" ще усещаш и хептен ще спре да ти пука!
Има един друг момент важен според мен. Имах една колежка в Шотландия и тя това недоволстваше от поляците. Вика, идват тука, нито езика знаят, нито се опитват да го научат, движат си само в затворени групи, нямат уважение къде са дошли! И затова са "поляци" (като нарицателно)!! Според мен е важно малко или много да се приобщиш към това общество, или поне да покажеш че го разбираш. Ако се стараеш с езика, ако се интересуваш от ЮК новините, ако знаеш и спазваш правилата, а не примерно най-важното да е коя е най-актуалната чалгаджийка в Син Сити, ще се чустваш комфортно в средата и никой няма да ти слага етикети. Това си е лично мнение, моя "стаж' тук не е толкова дълъг!
21/02/08...speechless

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 11 Дек 2010, 13:38

аз съм от хората дето си купуват дънки за 1 мин, кола и жена също за толкова :mhihi:
не се чудих за lse,а да не се озова в ситуация да съм всяка вечер пред скайп, а ингилиша, ми гледам филми без субтритри ;)

сложно е, нормално е да си задавам въпроси- парите вместо образование в бизнес, още повече имам такъв с мегдан за развитие и горе-долу ме бива, ако се вложат парите правилно- чака ме нова м-ка :mhihi: ако не, изгарям и ще работя за 400 лв с "МИО"
ама тоя път за 1 мин нещо не мога да реша, може би щот не съм ходил никъде на запад,, ще го измисля
въпрос на кураж, съдбата обича смелите :smoke:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: таралясник

Мнение от Pisobella » 11 Дек 2010, 15:16

Да не те притесняват подобни глупости как приемали българите .. Аз където съм била не съм забелязала някакво по-особено отношение заради това, че съм българка. Също така имам доста познати извън БГ които са в САЩ и ЕС и си намират хубава работа и печелят достатъчно.
Иначе навсякъде има готини хора и можеш да създадеш приятелства - то си зависи и от теб. :) В Испания ако си например там всеки ти е приятел ;) Колкото си по на север, толкова са и по-затворени хората, но това не означава, че няма пичове и не можеш да се впишеш ;)
И на мен ми се иска да изкарам магистратура нещо извън БГ, но надали ще се получи. Максимум специализация/стаж някъде - зависи къде ми предлагат удобни условия. Искам САЩ но докато дойде време може да си променя плановете :)

Иначе според мен е важно първо да прецениш какво точно искаш да учиш - после да избереш най-доброто което ти е по джоба :)
Изображение
Аз умирам и светло се раждам ... за всяка спам тема!!! xD
click me !!! ---> http://z0r.de/63

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 316, е36 328, ф30 335, ф32 428
Мечтае да кара: и да му е спокойно

Мнение от Babuna » 11 Дек 2010, 15:31

Acer, колко изкара на GMAT и TOELF/IELTS, за да те приемат в LSE?

Кви препоръки им представи и какво те питаха на интервюто? В коя специалност ще си?
CCFL и LED ангелски очи, М пакети за е36/е39/е46/е60/е61/е90/е91/е93/е93/f10/f30/x5 спортни окачвания, спортни генерации, колектори и много други!
OРИГИНАЛНИ ПАРКИНГ СЕНЗОРИ по 39 лв!
Стъкла за фаровете на BMW e46 всички модификации - 45 лв, за BMW e39 фейслифт 79 лева - край на проблема с мътните напукани фарове
М-tec броня пълен за БМВ е36 пълен комплект - 129 лв
M-tec 2 предна броня за БМВ е46 седан,туринг - 189 лв
M-tec предна броня за БМВ е39 - 189 лв
MOTUL 6100 10w-40 Synergie 5 литра - 49.99 лева - МОТУЛ И КАСТРОЛ 100% оригинални на най-ниски цени в БГ
CCFL ANGEL EYES - 49,99 лв
0889 22 66 88

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 11 Дек 2010, 15:48

Колега,колега.Аз лично не бих се чудил за Ню Йорк!Ти знаеш ли,че сигурно повече от половината свят мечтае да учи или живее там.Атмосверата е брутална,вярно може да е е най-доброто и евтино място за живеене,но хора с мозък и ъкъл - личиси че ги притежаваш - там успяват.
Според мен няма какво да се чудиш все пак отиваш в най-страхотния град на тоя свят!
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата