Бихте ли се качели отново в такси?
Модератор: Общи модератори
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Re: Бихте ли се качели отново в такси?
Дайте да ги видим тия записи от камерите
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
Сондьора написа:Тя монетата винаги има две страни...едни защитават едно, други друго. Просто изразявам друга гледна точка.
не ти оспорвам правото да имаш позиция по въпроса

просто в случая и аз и ти не сме очевидци на случката и можем да съдим само по видяното на видеото
и това, което аз виждам е, че бакшиша тръгва на саморазправа...а това винаги крие рискове, щото дори и опонента да не е пищовлия може да е доволно луд 120 килограмов тип и да те остави на пихтия на тротоара ...та щом е тръгнал веднъж ше си носи последствията

- smg
- младши ентусиаст
-
- Кара: Audi 20VTQ
- Мечтае да кара: SSME
Да не забравяме, че бакшата е налетял на жената на стрелеца.
Чудно ми е, кой няма да стреля докато някакъв простак пребива на жена ти.
Това ако беше еврейската обетована земя дори нямаше да има звучност.
Имаш пистолет и като се чустваш застрашен го ползваш. точка. simple as that.
Чудно ми е, кой няма да стреля докато някакъв простак пребива на жена ти.
Това ако беше еврейската обетована земя дори нямаше да има звучност.
Имаш пистолет и като се чустваш застрашен го ползваш. точка. simple as that.
Business ownership is a risk and it`s not for the faint of heart.
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
zazomazo написа:Сондьора написа:Тя монетата винаги има две страни...едни защитават едно, други друго. Просто изразявам друга гледна точка.
не ти оспорвам правото да имаш позиция по въпроса![]()
просто в случая и аз и ти не сме очевидци на случката и можем да съдим само по видяното на видеото
и това, което аз виждам е, че бакшиша тръгва на саморазправа...а това винаги крие рискове, щото дори и опонента да не е пищовлия може да е доволно луд 120 килограмов тип и да те остави на пихтия на тротоара ...та щом е тръгнал веднъж ше си носи последствията
Бе тва видео с верно тия пиксели, ако си разбрал сичко...ето ти друга гледна точка

http://paper.standartnews.com/bg/articl ... cle=353363
Скиса, Сам каза по горе, как е у нас при използване на оръжие за самоотбрана....съгласен съм с другото, че бих го гръмнал....но прокурорите тук мислят различно.
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
smg написа:...Имаш пистолет и като се чустваш застрашен го ползваш. точка. simple as that.
Айде да гледаш по-малко тъпи филми, а... Няма токова нещо "застрашен съм (щото са ми били 2 шамара) и го застрелвам тоя"... Навсякъде има неща като "неизбежна самоотбрана" и "превишаване на ..."- е тоя я е превишил със сигурност. Лошото е, че тук като нищо ще отнесе някоя ефективна присъда щото разбираш ли вече е важно кой ще ти е адвокат- разбирай колко кинти имаш да наемеш наистина добър такъв...
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Все пак има и много пекани бакшиши, наскоро един такъв ме вози 40 км в едни снежни преспи с виелица с 30-40 км/ч, щото беше много натопорчена ситуацията и адски много бързах, обаче пича не се отказа, въпреки задните летни гуми 
Има обаче и много плява при тях, факт.

Има обаче и много плява при тях, факт.
Никой не мое ма връне на селу!
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
ms написа:"превишаване на ..."- е тоя я е превишил със сигурност.
Я да беше случайно някой адвокат, прокурор или съдия...дали щеше да има превишаване на пределите на неизбежната самоотбрана

- smg
- младши ентусиаст
-
- Кара: Audi 20VTQ
- Мечтае да кара: SSME
ms
Айде ако обичаш да си спестиш квалификациите.
Като се научиш да четеш и да цитираш правилно...пробвай пак.
Айде ако обичаш да си спестиш квалификациите.
Като се научиш да четеш и да цитираш правилно...пробвай пак.
Business ownership is a risk and it`s not for the faint of heart.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Тия от стандарт са си заформили статия... само че на камерите освен пиксели се вижда как таксито спира ЗАД полото и се отваря вратата.... не разбрах тия от стандарт как са разбрали, че двете коли са били една до друга и т.н... и че зъболекаря е излезнал първи... ако са разпитвали бакшиши - ясно... щото стреляния не е разказал кво е станало, сигура.... а зъболекаря няма да разкаже такова нещо... т.е. всичко се базира на думите на гаджето на бакшиша... който е криминално проявен и не би трябвало да е зад волана изобщо... чудно ми е, който защитава бакшиша, при такава информация за единият и за другия... кой ли има повече условия да е агресивен и нападателен...?
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
добре де пак не получавам отговор. стеф,кажи ми как да разбера огромната мутра ,която излита от колата си и тръгва към мен дали ще ми бие само два шамара или ше ме смеля и ше ходя сакат цял живот!? дай ми средства да преценя...! щото всеки човек има различна преценка за ситуация,хора и неизбежност....! аз ако слезна към някоя кола и вътре има някой 60 килограмов ,60 годишен човечец как той ще разбере дали само ще го наплюя от близо или ше го осакатя...! щото почне ли млатенето и единия е много по-як от другия вече е късно да реагира по-слабия. плюс тва в тая случка боя е почнал, имало е ритане и сваляне на земята и тогава е стрелял. не мога да го оправдавам или обричам-казвам принципното си отношение към подобни случки.
ето моята преценка:
1.бакшиш! -задължително ако го смлатя и се докопа до станция ше викне още и ще ме претрепят!
2.по-млад ,по-як ,слиза пръв и почва!
3. вече съм опитал да се бия с него и не ми се получава,свалил ме е и боя продължава....!
4. идва и жена ми да ми помогне да се откопча-получава и тя тупаници....!
и кво!? аз съм въоръжен ,обаче си седя и чакам да свърши цирка!? грешен отговор!
освен тва от затвор се излиза ,ма от гроб не! така съм чувал....! при перспективата сакат за цял живот или 5г дела ,много разходи и дори лежане известно време познай кой вариант бих предпочел.....!?
ето моята преценка:
1.бакшиш! -задължително ако го смлатя и се докопа до станция ше викне още и ще ме претрепят!
3. вече съм опитал да се бия с него и не ми се получава,свалил ме е и боя продължава....!
и кво!? аз съм въоръжен ,обаче си седя и чакам да свърши цирка!? грешен отговор!
освен тва от затвор се излиза ,ма от гроб не! така съм чувал....! при перспективата сакат за цял живот или 5г дела ,много разходи и дори лежане известно време познай кой вариант бих предпочел.....!?
Сондьора написа:[.....
Бе тва видео с верно тия пиксели, ако си разбрал сичко...ето ти друга гледна точка:
http://paper.standartnews.com/bg/articl ... cle=353363
...
колега, написаното в твоя линк грам не съответства с това, което се вижда от камерите

двете коли не са една до друга, както пише в статията, а една зад друга
вижда се ясно, че бакшиша слиза и отива до полото, а не обратното както го пишат
бият се на тротоара, а не по средата на шосето
двете жени не стоят в колите да гледат, както е споменато, а от таксито жената излиза почти заедно с бакшиша и стои до колата...
http://www.btv.bg/videos/ekskluzivno-vi ... Sofia.html
та ти ми подаваш друга гледна точка, дето няма нищо общо с това на видеото....
аз на очите си ли да повярвам или на написаното от някой сънен журналист?

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
SKISA написа:добре де пак не получавам отговор. стеф,кажи ми как да разбера огромната мутра ,която излита от колата си и тръгва към мен дали ще ми бие само два шамара или ше ме смеля и ше ходя сакат цял живот!? дай ми средства да преценя...! щото всеки човек има различна преценка за ситуация,хора и неизбежност....! аз ако слезна към някоя кола и вътре има някой 60 килограмов ,60 годишен човечец как той ще разбере дали само ще го наплюя от близо или ше го осакатя...! щото почне ли млатенето и единия е много по-як от другия вече е късно да реагира по-слабия. плюс тва в тая случка боя е почнал, имало е ритане и сваляне на земята и тогава е стрелял. не мога да го оправдавам или обричам-казвам принципното си отношение към подобни случки.
ето моята преценка:
Иво, прав си, че всеки преценява сам кога и колко е застрашен- спор няма... Но пък закона мисля го знаеш- не става да гърмиш по невъоръжен и да минеш със "самоотбрана"...
Я да сравним твоята и моята преценка:
1: Прав си- бакшиш е и викне ли другите става лошо... Това го знам от опит- бях бакшиш навремето...
2: Млад, здрав, ядосан и слиза първи... Лошо, нямаш шансове- заключваш колата и затваряш прозорците. Стъкло с ръка ще счупиш, ама не и днес... Добре де- чупи се с ръка, но тая ръка е неизползваема доста време после

3 и 4: Кой те кара заради едно засичане да се биеш

И като гледам инфото по сайтовете тоя май го е стрелял с "Оса" (за щастие)- а ако беше с някой сериозен пищов дали бакшиша щеше да е жив

- saleen
- старши ентусиаст
-
Журналяците по инерция винаги се впускат да защитават престъпника, нормално е за тях. А има ли и жени наоколо нещата винаги отичат...
Последна промяна saleen на 09 Яну 2011, 13:02, променена общо 1 път
- p0wEr
- младши ентусиаст
-
- Кара: 90" Е30 316i
- Мечтае да кара: Е30 3??
А някой спомня ли си клането преди 3-4 години в Плевен ??
Пичове, Е30 не е за хора със слаби сърца, лекари или юристи...
Първите могат да умрат от страх, вторите ще си представят кървави гледки, а третите ще броят наум актовете и наказателните постановления, които биха получили...
Не случайно още през 80-те години Е30 е водело класацията за най-много смъртни случаи, като е било изпреварено единствено от Порше 911.
При Е30 е или любов от пръв поглед, или нищо. Първото каране е като секс за първи път - не знаеш какво да мислиш, ама знаеш че ти е харесало и че ще го направиш пак... След това идва зависимостта, по силна от наркотик...
Няма "бивш" Е30-каджия, който поне веднъж е бил наистина такъв, си остава рецидивист до живот...
Първите могат да умрат от страх, вторите ще си представят кървави гледки, а третите ще броят наум актовете и наказателните постановления, които биха получили...

Не случайно още през 80-те години Е30 е водело класацията за най-много смъртни случаи, като е било изпреварено единствено от Порше 911.
При Е30 е или любов от пръв поглед, или нищо. Първото каране е като секс за първи път - не знаеш какво да мислиш, ама знаеш че ти е харесало и че ще го направиш пак... След това идва зависимостта, по силна от наркотик...
Няма "бивш" Е30-каджия, който поне веднъж е бил наистина такъв, си остава рецидивист до живот...
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
я кажи кво е станало 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите