Американските филми и Волво
Модератор: Общи модератори
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- DjFace
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 520i, Suzuki GSXR 750 (K7)
Американските филми и Волво
Здравейте колеги, предполагам, и на вас ви е направило впечатление, че в Американските филми най-често срещаните автомобли са именно Волво! Интересно ми е каква е причината да е така (винаги има причина)!? Не вярвам да са си платили, защото това се наблюдава от години и във филми на различни компании. Не съм ходил в САЩ, но доколкото знам от познати които са били, не е ЧАК ТОЛКОВА популярна марката там.
Например, телефонните номера започват с 555 винаги във филмите, но за това причината се знае. В никой щат няма реални номера започващи с 555, затова го използват, за да не стават недоразумения.
Та така, защо точно Волво?
Например, телефонните номера започват с 555 винаги във филмите, но за това причината се знае. В никой щат няма реални номера започващи с 555, затова го използват, за да не стават недоразумения.
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
- smg
- младши ентусиаст
-
- Кара: Audi 20VTQ
- Мечтае да кара: SSME
Re: Американските филми и Волво
А как определи, че най-често срещаните коли във филмите от Сащ са Волво?
Business ownership is a risk and it`s not for the faint of heart.
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
И аз съм го забелязал, обикновенно са комби и са варианти на модел 240, а защо незнам, но мисля, че в щатите волво са продали немалко автомобили.
only rear wheel drive
- DjFace
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 520i, Suzuki GSXR 750 (K7)
smg написа:А как определи, че най-често срещаните коли във филмите от Сащ са Волво?
Просто съм го забелязал, само през последния месец изгледах поне 4 филма в които някой от героите караше Волво. Очевидно, не съм единствения на когото му е направило впечатление (коментарът над мен).
Относно предположението, че са най безлични... несериозно ми се вижда. При толкова Японски (и Корейски) автомобили, точно пък Волво да е най безличното...
- sme666ko
- Алфа Въшкар
-
- Кара: ч
- Мечтае да кара: Countach през 80-те
Има някаква скрита реклама според мен, все пак става дума за американското кино, което е доста манипулативно.

- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Защо в Транспортер 3 Ауди А8 куатро прави бърнаут със задните гуми ?
- Защото Ауди плащат.
Предполагам че филмите за които говорим са по-стари и не толкова комерсиални = парите които имаха Волво преди + не чак толкова високите "спонсорства" за рекламата във филма. Винаги има причина на телефона НОКИА на главния герой да пише Водафон, да се качи в Мерцедес и да надигне червено-бяло кенче с безалкохолно, докато си преглежда интернет на белия лаптоп

- Защото Ауди плащат.
Предполагам че филмите за които говорим са по-стари и не толкова комерсиални = парите които имаха Волво преди + не чак толкова високите "спонсорства" за рекламата във филма. Винаги има причина на телефона НОКИА на главния герой да пише Водафон, да се качи в Мерцедес и да надигне червено-бяло кенче с безалкохолно, докато си преглежда интернет на белия лаптоп

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
волво карат домакините по филмите,а най-масово показваната съвсем ей така случайно е фв.джета,голф 2,венто се срещат в почти всеки втори филм,като не става въпрос за тея супер хитове по киното.
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- BAHKATA_TDI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 Touring/Е46 Coupe/ X3
- Мечтае да кара: new BMW
Според мен си е реклама.
Чувал съм, че Волво е фирма която инвестира много в пасивната безопастност.
Във въпроните филми Волво (комби) кара "мама" която вози с нея децата на училище.
Чувал съм, че Волво е фирма която инвестира много в пасивната безопастност.
Във въпроните филми Волво (комби) кара "мама" която вози с нея децата на училище.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
BAHKATA_TDI написа:Чувал съм, че Волво е фирма която инвестира много в пасивната безопастност.

- GeorgiMarinov
- младши ентусиаст
-
- Кара: F80 M3 Competition
- Мечтае да кара: E30 M3 Sport Evolution 1990, E36 M3, Е46 М3 CSL, E90 M3 CRT
acho.rs написа:BAHKATA_TDI написа:Чувал съм, че Волво е фирма която инвестира много в пасивната безопастност.
Волво комби е синоним на улегналост , семейна отговорност и разум . За това типичния семеен човек , който е "леко" преуспял във филма кара Волво - той е кроткия , спокойния и е отговорен за безопасността на семейството или ... просто кара умряла кола - двама мъже и половина - Чарли Шийн кара Е63 АМГ , а брат му Волво Комби
Точно и ясно обяснено !

- Ba4oIlia
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30&E36
Автора на темата е забелязал очевидното
Една приятелка живее отдавна в щатите и има форд от магазина ,който на 4-тата година не бил в състояние да отиде на ход на вторични ... дугата им кола "случайно " е 19 годишно Волво комби...
В едни американски филми няма коли - кУМбойските

В едни американски филми няма коли - кУМбойските

- Zapa
- ентусиаст
-
- Кара: сивушка на нафта
И във филмите има продуктово позициониране
Но пък аз тази марка не съм е забелязвал особено натрапчиво

Но пък аз тази марка не съм е забелязвал особено натрапчиво

DjFace написа:Здравейте колеги, предполагам, и на вас ви е направило впечатление, че в Американските филми най-често срещаните автомобли са именно Волво! Интересно ми е каква е причината да е така (винаги има причина)!? Не вярвам да са си платили, защото това се наблюдава от години и във филми на различни компании. Не съм ходил в САЩ, но доколкото знам от познати които са били, не е ЧАК ТОЛКОВА популярна марката там.
(ххх) 555 1212 е във всеки щат тел. номер за белите и жълтите страници

а волво.. не съм сигурен . мисля, че защото се свързва със либерални хора които обикновено са далеч от това какво се случва в държавата и си живуркат тихо и спокойно без да знаят каква битка са води по другите фронтове. волвото (особено комби) е пример за семейна кола на такива хора.. един вид- "американския сън" - радост и щастие чрез неинформираност.
и друго- всеки които кара мотор в сащ много бързо установява че тези с волвотата представляват най-голямата опасност за него на пътя. същноста на думата "cager" (такъв дето е в клетка- обидно понятие за всеки мотоциклетист описващ шофьор на кола) е... волво комби... аз лично съм наритал поне 4-5 волвота по вратите защото ми влизат безумно в "личното пространство" като карам мотор... докато цифрата на всичките други наритани марки събрани накуп сигурно е десетина... демек от 15 наритани 5 волвота- показно е.
между другото субаро има същия статус... особено като има рак за ски или кану на покрива.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- smg
- младши ентусиаст
-
- Кара: Audi 20VTQ
- Мечтае да кара: SSME
Според мен има повече голф единички кабрио отколко волва във филмите.
Business ownership is a risk and it`s not for the faint of heart.
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3