За говоренето по телефона по време на шофиране
Модератор: Общи модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
За говоренето по телефона по време на шофиране
Пускам темата за обсъждане по един казус,над който се замислих след поредния прекъснат телефонен разговор заради присъствие на "светещи жилетки" на пътя. Сигурен съм че на всички ви се е случвало да говорите по телефона докато карате без хендс фрий и като видите куки да затворите или да хвърлите някъде телефона докато отминете. Спирали са ме в движение на буркани заради това ,че говоря по телефона и загубеното време и разправийте са безумни.
Та сега по същество. Днес се замислих и мира не ми дава как така бакшиши и сот-аджии могат да говорят по радиостанциите по време на движение без някой да им прави проблем и регламентирано ли е в закона по някакъв начин говоренето по радиостанция по време на движение как се извършва?! Щото дори да говориш и на спийкър по тела,ушев види ли те ,че го държиш в ръка и те спре се почва с циганийте ,а бакшиша си джитка с комуникатора в ръка и му дреме на апарата от куки.
Нали идеята за забрана на говоренето по тела,е че се разсейваш и ръцете са ти заети .Е аз не съм видел до сега некой да си държи станцията с к*р
И сега някой ако ми каже,че бакшишите и сотаджиите със станциите си вършат работа,така и всеки нормален човек по телефона си върши работа ,но него го шибат ,а копърката никой не я закача,при все ,че вози хора и се разсейва от говоренето точно толкова ,колкото и всичи останали ?!
Аре некой да ми го обясни що със станция може,а с телефон не може
Та сега по същество. Днес се замислих и мира не ми дава как така бакшиши и сот-аджии могат да говорят по радиостанциите по време на движение без някой да им прави проблем и регламентирано ли е в закона по някакъв начин говоренето по радиостанция по време на движение как се извършва?! Щото дори да говориш и на спийкър по тела,ушев види ли те ,че го държиш в ръка и те спре се почва с циганийте ,а бакшиша си джитка с комуникатора в ръка и му дреме на апарата от куки.
Нали идеята за забрана на говоренето по тела,е че се разсейваш и ръцете са ти заети .Е аз не съм видел до сега некой да си държи станцията с к*р

И сега някой ако ми каже,че бакшишите и сотаджиите със станциите си вършат работа,така и всеки нормален човек по телефона си върши работа ,но него го шибат ,а копърката никой не я закача,при все ,че вози хора и се разсейва от говоренето точно толкова ,колкото и всичи останали ?!
Аре некой да ми го обясни що със станция може,а с телефон не може

- BMWPetar
- BMWPhotographer
-
- Кара: F10 530d xdrive LCI
- Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии
Re: За говоренето по телефона по време на шофиране
никва логика няма...и един куп неща от типа на навигация, пушене и ядене на мазни сандвичи, които са разрешени от закона, създават повече опасности...
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Ми след като платих неколко пъти по дваасе лева,отвикнах да говоря без хендс фри,то това е като с коланите,първо те стегат,неудобно ти е,ама след некое време ти е некомфортно ако не си сложиш колана...
Иначе ми е интересно,ако пуснеш телефона на спикер..дали е нарушение???
Иначе ми е интересно,ако пуснеш телефона на спикер..дали е нарушение???
- plradev
- старши ентусиаст
-
Е.Димитров написа:Иначе ми е интересно,ако пуснеш телефона на спикер..дали е нарушение???
Ако ти е некъде по таблото и си говориш,никой нищо нямам как да ти каже,ма ако го държиш в ръка и си го насочил към устата си все едно ще го ядеш,гориш от всякъде ,щото "ръката ти е заета" и дрън,дрън,дрън . Пробвано .
А тва с колана си важи за всички и не подлежи на коментиране.Колкото до навика си прав и аз съм си изградил навик ,дистанционното за касетофона да ми е под ръка и да се оправдавам ,че го държа него

- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
- Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
- Мечтае да кара: и да е жив и здрав!
Щом причината е да се забранява всичко което пречи и отклонява вниманието, то телефона е само една малка част от нещата водещи до това. Не се обръща внимание на куп причини водещи до вършени на простотии, а да не говорим че на някой и мозъците им пречат по принцип!
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
- bozukov_a
- Малката Базука
-
- Кара: e46 e30
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Онзи ден ме актуваха точно за телефон. И за мен е простотия да говориш и да караш (блееш), ама в повечето случаи разговорите ми са по-кратки от самото търсене на хендсфрито, разплитане на кабелите му и тн. Апък и какво ми пречи докато си кеся в задръстването и моторът боботи на място 10 минути да проведа един разговор...

за сметка на това ако имаш тел.система в колата и говориш по нея(без да държиш телефон и;и нещо подобно)тя пак те разсейва...и със спътник в колата да си говориш -пак те разсейва...аз колко банички съм изял в колата без да ме спират...а тва че тече мазнотия и кат се напълня с трохи никой не ми го плаща
Ма си е кеф да си муаш пред някоя кука на сфетофар и да се облизваш вкуснооо.веднъж ме спряха де и вика-ко праиш-ми ям-що ядеш в колата -ми къде да ям,тва ми е работнот място...и те седяха и се чудеха кво да ми кажат 

- plradev
- старши ентусиаст
-
Абе това до колко е глупост и колко са прави с въвеждането на забраната за говорене по телефона е съвсем друга тема.Факт е ,че от години съществува въпросната забрана и всеки малко или много си има едно на ум докато кара и говори и го прави със "осъзната" вина,че нарушава правилника и закона.
Аз просто недоумявам защо се мери с двоен аршин относно станциите и телефоните.Щото бакшишите и сота са по няколко хиляди в големите градове. И що тия хиляди водачи на частни и фирмени атомбили имат право да се разсейват с разговори ,а останалите водачи не можем
И се замислям,че ако говоря по уоки-токи купено от техномаркета за 100лв ,ще ме актуват ли или ще съм със статут на бакшиш 
Аз просто недоумявам защо се мери с двоен аршин относно станциите и телефоните.Щото бакшишите и сота са по няколко хиляди в големите градове. И що тия хиляди водачи на частни и фирмени атомбили имат право да се разсейват с разговори ,а останалите водачи не можем

- akula
- младши ентусиаст
-
- Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
- Мечтае да кара: 850
- Детайли за колата: петица- хубавица
говорил съм с катаджии по тоя въпрос, на пътя, не мой познати. и твикат: верно е, жените се гримират, мъжете пушат, ядат, пият кафе, некой даже вестници четат... ама в закона пише телефон, и ние спираме за телефон.
и мен са ме спирали- тел-а е на спиикър, ама го държа в ръка пред мутрата, и няма спасение, викат: говориш.
и мен са ме спирали- тел-а е на спиикър, ама го държа в ръка пред мутрата, и няма спасение, викат: говориш.
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34
-БМВ е34
- martoto
- младши ентусиаст
-
- Кара: от грешната страна
exotique написа:...аз колко банички съм изял в колата без да ме спират...а тва че тече мазнотия и кат се напълня с трохи никой не ми го плащаМа си е кеф да си муаш пред някоя кука на сфетофар и да се облизваш вкуснооо.веднъж ме спряха де и вика-ко праиш-ми ям-що ядеш в колата -ми къде да ям,тва ми е работнот място...и те седяха и се чудеха кво да ми кажат

Това с баничките, всъщност е добър пример, че не само телефон може да е причина за разсейване но е много трудно да се дефинират всики възможности в закона. Ако имахме полиция на място и подходящ закон, би трябвало полицая да може да прецени. Дали обядваш, гримираш се, бръснеш се или четеш вестник докато шофираш - все трябва да отнесеш глоба щото е доста по опасно отколкото да говориш по телефон или радиостанция.
Между другото в Швеция е разрешено да си караш и говориш по телефона без hands free и със сигурност не се трепят по пътищата повече от всички други заради това.

parrot 

“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“
- AMERICANO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 330 CI + e36 M3
- Мечтае да кара: e30 M3
- trance4life
- Потребител
-
Аз лично не говоря по телефона докато шофирам,понеже много се разсейвам
даже и със хендсфри просто избягвам докато шофирам да си лафя ако ми се наложи отбивам някъде и набързо 2-3 лафа и това е

даже и със хендсфри просто избягвам докато шофирам да си лафя ако ми се наложи отбивам някъде и набързо 2-3 лафа и това е

:)
14 мнения
• Страница 1 от 1