за софия, софиянците и още нещо

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: за софия, софиянците и още нещо

Мнение от steeN » 28 Яну 2011, 3:59

да вземем двама, които току що са завършили университета едния е софиянче, другия провинциалистче.
и двамата са завършили да кажем застрахователно дело в унсс. не са хамали или таксиджии примерно.

с какво провинциалистчето е по-притиснато от софиянчето, че да прави компромиси? с това че софиянчето има възможност да се върне да живее при родителите си ако не си намери работа ли?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 28 Яну 2011, 8:56

N.Mihaylovski написа:хММ,а пък при нас всичкие от прованса са мазни лицемерни педали :dunno: и гледат да ти забият нож в гърба,лъскат пода кенефа и квот още могат,даже и фелацио на шефа прават,ние софиянвите не искаме да духаме,и да лъскаме пода и шефа си вика абее деба тея убаво духат тея софиянци не искат,ма и пари искат повече,що да не си взема от Моя си град Добрич ора,ще лапат и ще мият пода за по малко кинти и ще са на ръба на мизерията в София,ма тва кво ме ебе мене,щот Софиянчетата имат апартаментчета не ги е страх ако загубат работата си и са отворени.
сега ще ви напиша какво ми каза един мой бивш шеф "повече софианци нема да наемам много сте претенциозни,искате да няма отрови (печатар съм ) да не правите по 100 неща и искате и пари,ще взимам само от дълбокия прованс да са на квартира и да не ми мърдат и да не вдигат главата,същия боклук е от Добрич"

Ако и на работа така плачкаш, както във форума, а не опиташ да покажеш с кво си по-добър от селянчетата (ако изобщо си) няма как да ти се получи.
Предполагам след време ще се убедиш, че по-добро фелацио правят гражданите и е по-трудно да се сравняваш с тях, а за селяните си има място в обществото, и нещо не е у ред ако човек със самочувствие, и претенции се бори с тях.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 28 Яну 2011, 9:18

N.Mihaylovski написа:....
сега ще ви напиша какво ми каза един мой бивш шеф "повече софианци нема да наемам много сте претенциозни,искате да няма отрови (печатар съм ) да не правите по 100 неща и искате и пари,ще взимам само от дълбокия прованс да са на квартира и да не ми мърдат и да не вдигат главата,същия боклук е от Добрич"

пич, нищо лично към тебе, ама искам да те попитам вродената ти интелигентност на кореняк софиянец не те ли навежда на мисълта, че ако ТИ беше толкова добър и толкова предприемчив нямаше да ти се налага да си бачкатор и да търпиш "боклука от Добрич" а щеше да си на неговото място? :winky:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 28 Яну 2011, 9:29

щом един човек прави компромис със себе си,няма да е максимално изпълнителен и функционален в работата си.естествено,че ще гледа да изпъкне по друг начин,но не и да се усъвършенства.и това се харесва на началническото тяло и ето ти проблема.ама не е задължително да си от различен град,за да си от този тип хора.
пълно е с занемарени мундари,с ниски изисквания към живота си,които я карат ден да мине,друг да дойде и не се борят за адекватно заплащане.
тея глупости прованса-столицата задълбаха повече,откак стана живота по-фешън.защото в софия е малко по-лъскаво и привлича повече ентусиасти.
имам роднини и приятели софиянци и винаги ми е било много приятно да общувам с тях.начина на живот просто променя начина и на мислене!
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 28 Яну 2011, 9:38

///Maximalniq написа:Изводът от темата е - Всички хора от провинциятЪ са селяни, да ходАт да да дуят онова бЕлото нещо на черните петна. :mhihi:
Гато т'ва стане реалност, София заприличвЪ на твЪ - Изображение
Не знам дЪли стИ мЪ фанали...
Дано сте ме разбрали, че не говоря много добре шопкси. :mhihi:

Ми не те разбрахме,защото това не е шопски....
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nazo1976 » 28 Яну 2011, 10:15

и 100 страници с лайна да изсерете срещу софиянци НЕ СТЕ ПPАВИ щото много добре знаете как стоят нещата .:winky: всеки който е дошъл в по голям град е притиснат от времето. като нямаш пари за квартира кво правим а? нямаш на кой да разчиташ щото близкити ти са далече и още други неща и ти примерно си от средно голям град и кво се случва там бачкаш си нормална работа и изведнъж става нещо няма поминък за тези хора които живеят в селата около твоя град и те кво прават оглеждат се в твоя град и идват по-натам няма да пиша сетете се сами а за това че българите сме гадно племе си го знаем всеки гледа да изклати другия то бива капитализъм ама...а и още нещо тва да си скъсваш гъза от работа за да се докажеш пред шефа да те повишат в тази страна не важи само в малки изключения тук важи родствената връзка ,гъзоблизането ,духането и други такива работи ,аре чао че ще ода да шпаклосам шефката да ме повиши :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен

Мнение от TPAKTOP » 28 Яну 2011, 10:19

Абе аз не мога да разбера защо модераторите допускат подобна дискусия при положение че дори не отговаря на българското законодателство! Макар и темата да е била с друга цел разговора отдавна не се води с уважение! България като членка в ООН е длъжна да спазва "Декларация за човешките права" или по точно първите няколко точки от нея:
Член 1

Bсички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права. Tе са надарени с разум и съвест и следва да се отнасят помежду си в дух на братство.

Член 2

Bсеки човек има право на всички права и свободи, провъзгласени в тази Декларация, без никакви различия, основани на раса, цвят на кожата, пол, език, религия, политически или други възгледи, национален или социален произход, материално, обществено или друго положение.

Oсвен това, няма да се допускат никакви различия, основани на политическия, прания или международния статут на държавата или територията, към която човек принадлежи, без оглед на това, дали тази страна или територия е независима, под попечителство, несамоуправляваща се или подложена на каквото и да е друго ограничение на суверенитета.

Член 3

Bсеки има право на живот, свобода и лична сигурност.

Не знам човек колко хора трябва да обиди за да понесе някакво наказание?! Но бих се радвал да разбера!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 28 Яну 2011, 10:48

zazomazo написа:пич, нищо лично към тебе, ама искам да те попитам вродената ти интелигентност на кореняк софиянец не те ли навежда на мисълта, че ако ТИ беше толкова добър и толкова предприемчив нямаше да ти се налага да си бачкатор и да търпиш "боклука от Добрич" а щеше да си на неговото място? :winky:

Виж сега, това къде си роден няма значение за това, което правиш, не може всички да бъдат шефове и не всички го искат, така че тезата ти издиша яко, тук говорим за съвсем друго. Говорим за случая, в който си наемник, а не шеф.

steeN написа:като имаш бизнес ще плащаш най-малкото възможно, за което може да бъде свършена една работа както трябва.
това е капитализъм. не е лицемерие и няма нищо лично в цялата работа. не знам защо ги приемате толкова лично нещата :dunno:
интересно ми е като се оплаквате имате ли някакво конкретно предложение за решаване на проблема или само си говорим ?

А това, за което говориш се нарича ДЪМПИНГ. Тоест ти идваш и подбиваш цената на труда. Значи няма нищо лошо в това да си по-мотивиран независимо от къде си, въпросът е тогава да искаш 2 пъти повече от мързеливия софиянец, а не да кажеш "аз това ще го правя и за 2 пъти по-малко пари, щото съм якия пич и съм много работлив и въпреки това съм готов да мизерствам, за да можеш ти, шефа, да намалиш производствените си разходи". За това говори в случая Михайловски.

А в духа на член 1 от "Декларацията за човешките права" ДЪМПИНГЪТ е изключително неморален и анти-братски. Също така е нежелан за добре работеща пазарна икономика.

Да добавя тук, че дъмпинг на пазара на труда правят и софиянци, да не ме разберете грешно. Но все пак много по-често можеш да го очакваш от някой, който живее от скоро в столицата...
Последна промяна pampo на 28 Яну 2011, 10:55, променена общо 2 пъти

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 28 Яну 2011, 10:50

ТРАКТОР, тва цитираното е пълна простотия, щото Франция и Швейцария /май и Германия/, не го спазиха тва миналата година, особено ч.2.
И да се отклоня малко от забавната тема, тя европа, щото е много толерантна, за тва е пълна с мюсюлмани и проблема не е малък, и почнаха да го осъзнават и да не си спазват собствената декларация ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше e36 седан M43B18
Мечтае да кара: М5

Мнение от camburko » 28 Яну 2011, 10:54

nazo1976 написа:и 100 страници с лайна да изсерете срещу софиянци НЕ СТЕ ПPАВИ щото много добре знаете как стоят нещата .:winky: всеки който е дошъл в по голям град е притиснат от времето. като нямаш пари за квартира кво правим а? нямаш на кой да разчиташ щото близкити ти са далече и още други неща и ти примерно си от средно голям град и кво се случва там бачкаш си нормална работа и изведнъж става нещо няма поминък за тези хора които живеят в селата около твоя град и те кво прават оглеждат се в твоя град и идват по-натам няма да пиша сетете се сами а за това че българите сме гадно племе си го знаем всеки гледа да изклати другия то бива капитализъм ама...а и още нещо тва да си скъсваш гъза от работа за да се докажеш пред шефа да те повишат в тази страна не важи само в малки изключения тук важи родствената връзка ,гъзоблизането ,духането и други такива работи ,аре чао че ще ода да шпаклосам шефката да ме повиши :mhihi:

колега както казах преди 10-ина поста няма нищо лично нямам към софиянци, повечето хора от обкръжението ми са си кореняци софиянци, нямам проблеми с тях както и с никои от тука. проблемът ми са перманентните мрънкалници на които провинциалистите са им виновни. а по въпроса с доказването смятам че не си попаднал в точната фирма за да неможеш да израстнеш и да прогресираш или може би си в точната фирма и проблемът не е в фирмата. както казах нищо лично за никого. мислиш ли че в Ню Йорк имат такива проблеми? просто трябва обществото да израстне тези проблеми и да спре да търси проблема в отделния човек. всеки си има причина да е на мястото на което живее и работи. не смятам че трябва да се месим едни на други- всеки си живее живота както на него му е добре. както казах МИР
:bchug:
Животът е като стълба в кокошкарник, къс и осран.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 28 Яну 2011, 10:56

А ти мислиш ли , че в Ню Йорк има такива проблеми? И от къде знаеш какви са проблемите в Ню Йорк ако не си живял там поне 4-5 години?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 28 Яну 2011, 11:14

Аз имам роднини дето живеят в Ню Йорк от 15 години и мога да заявя нещо което те са ми казвали,не ню йоркчаните а родата,нюйоркчани мразят провинциалисти и пришълци,трябва да си много кадърен в някоя област за да те приемат,така че това го има по цял свят,идват хора от провинцията с големи амбиции и в повечето случай напредват с лакти за да постигнат нещо,щото като се върнат през отпуската трябва да покажат какво имат и местните не ги харесват поради арогантността,лицемерието и напредването на "всяка цена" както и че заемат работни места или притиснати от обстоятелства свалят цената на труда,в никакъв случай не казвам че са по-малко професионалисти,просто живота ги учи на тези приоми...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е53

Мнение от sa_hellrot » 28 Яну 2011, 11:18

Значи ,ако всичко извън София е провинция, то New York, Los Angeles и т.н. са провинция на
Washington....., или пък Hamburg или Frankfurt са провинция на Berlin (или на Bonn в бившето ФРГ )....???

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 28 Яну 2011, 11:27

^ E този дъмпинг на пазара на труда го има и във другите големи български градове и предполагам и там има такива дрязги, нещо от рода Варна-Шумен например. И както каза Димитров по целия свят живеят хора, нищо човешко не им е чуждо, така че не си мислете, че тея от Ню Йорк са най-широко скроените на света...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 28 Яну 2011, 11:41

sa_hellrot написа:Значи ,ако всичко извън София е провинция, то New York, Los Angeles и т.н. са провинция на
Washington....., или пък Hamburg или Frankfurt са провинция на Berlin (или на Bonn в бившето ФРГ )....???

Не си ме разбрал правилно,всичко извън София е провинция и като така,Ню Йорк ,Вашингтон,Париж,Лондон-всички са селяни ако дойдат в София :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата