Акт за изгорял габарит и счупено стр. огледало - РАЗВИТИЕ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Re: Акт за изгорял габарит и счупено ( липсващо ) стр. огледало

Мнение от Dimitroff » 17 Фев 2011, 22:30

Акта за огледало пада :D

В закона си пише, че ако имаш пряка видимост от огледалото за задно виждане (отзад си със стъкло, а не с метална преграда) - няма проблем.

Колега от форума беше с 2 строшени огледала и си ходеше с разпечатана точно тази точка от закона.

Обжалвай !!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 17 Фев 2011, 23:00

Само внимавай, ако ще наемаш адвокат, че аз заради един такъв мухльо, в сигурно дело, не само че не ми падна наказанието, ами изтървах срокове и т.н., само щото го мързеше да гледа и ме лъжеше за развитието на нещата по телефона....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 17 Фев 2011, 23:36

Нямат право да ти спират колата от движение. Виж чл. 172 от ЗДвП.

Обжалвай :yes: Успех.

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 18 Фев 2011, 0:26

Mario Pankov написа:...Мога ли да съдя КАТ за неправилно съставеният акт, изгубеното време и нервите ( може би е по-добре да говоря с адвоката си ).

Можеш! Даже средно на десетата година от стартиране на делото може да се оплачеш и в Страсбург! :winky:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GRIPEN » 18 Фев 2011, 0:29

Mario Pankov написа:Мога ли да съдя КАТ за неправилно съставеният акт, изгубеното време и нервите ( може би е по-добре да говоря с адвоката си ).

Можеш да обжалваш наказателното постановление.
Oстаналото....ти го казаха по-горе. :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен

Мнение от TPAKTOP » 18 Фев 2011, 0:37

КОлега колко пари пари и нерви мислиш да набиеш по разправии с адвокати и съдилища? Фани си купи или вземи от някого едно огледало смени си крушката и мини на преглед! 40кинта преглед 50ст крушка и огледало под наем! Кво да се занимаваш с глупости! А и колата можеш да си я караш колкото си искаш докато е спряла от движение! Само че трябва да си сам и до колкото помня да не вдигаш повече от 60км/ч На стикера всичко си пише! А малкия талон взеха ли го?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 18 Фев 2011, 0:57

TPAKTOP, не си прав! Пишат си актове както им падне и това трябва да спре. Те не познават закона и в повечето случаи при съставяне на акт имат грешки. Правят си интерпретации на закона да им е удобно на тях. В съда е друго. Като се аргументираш добре печелиш. Там няма време за общи приказки.

Ако Mario Pankov реши може да се яви в съда без адвокат и да се защитава сам. Има това право! Важно е да се подготви.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 18 Фев 2011, 1:07

Club BMW написа:TPAKTOP, не си прав! Пишат си актове както им падне и това трябва да спре. Те не познават закона и в повечето случаи при съставяне на акт имат грешки. Правят си интерпретации на закона да им е удобно на тях. В съда е друго. Като се аргументираш добре печелиш. Там няма време за общи приказки.

Ако Mario Pankov реши може да се яви в съда без адвокат и да се защитава сам. Има това право! Важно е да се подготви.

Ами може и да не съм прав ама се замисли какво би се получило и колко време ще трае! Накрая ако не се получи ще е неприятно! Иначе пожелавам успех на колегата!
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 18 Фев 2011, 1:21

Club BMW написа:TPAKTOP, не си прав!

прав е разбира се. защото след като всичко е свършило и теглиш чертата финансово и емоционално ще видиш всъщност колко е прав...
алекс
трабант 601с
разни други возила

ПотенЦял
Аватар
Кара: и се вози едновременно...пкхх

Мнение от Huku » 18 Фев 2011, 2:11

ама ти що така караш с развалена кола по улиците...
Изображение
Изображение
Истинска радост от шофирането измерена в усмивки/h Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 18 Фев 2011, 9:34

Какви са тия новите правила за спиране на автомобила от движение? 1-во на мен като ми откраднаха страничните огледала(и двете) на джипа сам отидох в 1-во да подавам жалба! Никой не прояви интерес да ме спре от движение! Няма никаква видимост назад! вътрешното огледало в джипа е декоративен елемент! Нищо не се вижда! 2-ро как така не ти лепят стикер на стъклото? Беше много симпатично стикерче - цветничко! Когато имаш стикер на стъклото на самия него се пишеше причината за спрян от движение! Така докато си караш и те спре някой друг полицай може да провери какъв е проблема и дали е отстранен!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 18 Фев 2011, 10:17

Е докато се движа и ми гори крушка и паркирам някъде и ми гепят стъклото- и какво трябва да ме спрат от движение ли?
Абе що не видят какви барутарници с изтъркани гуми и бяз спирачки пушещи като зил има по улиците-баси тия ушеви :banghead:
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 18 Фев 2011, 12:59

alx написа:

прав е разбира се. защото след като всичко е свършило и теглиш чертата финансово и емоционално ще видиш всъщност колко е прав...

Подобно мислене ми е познато! Точно на това разчитат господата полицаи да си платиш и да не си потърсиш правата, защото нямаш сметка. По логиката към която се придържаш, всеки път трябва да си плащаш на място като те спрат. Така е най изгодно! Да живее корупцията и да ни правят на балами.

Нито е толкова страшно, нито е толкова скъпо да се защитиш. Кефа когато спечелиш е голям и тогава не мислиш за пари, а за моралното удоволетворение.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 18 Фев 2011, 13:58

Малко от малко не ви ли дразни, че огледалото е счупено и че габарита не свети?! :roll: Ми извадете си ръцете от задника и си ги оправете аджеба. Иначе-не е правилно да се спира от движение така както е описан случая, ама ако полицаят и бил някакъв болен фен на марката и си е казал "тая кола в тоя вид е срамота да се кара" бих го разбрал :mhihi:
Никой не мое ма връне на селу!

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 18 Фев 2011, 18:31

Club BMW написа:
alx написа:

Подобно мислене ми е познато! Точно на това разчитат господата полицаи да си платиш и да не си потърсиш правата, защото нямаш сметка. По логиката към която се придържаш, всеки път трябва да си плащаш на място като те спрат. Така е най изгодно! Да живее корупцията и да ни правят на балами.

Нито е толкова страшно, нито е толкова скъпо да се защитиш. Кефа когато спечелиш е голям и тогава не мислиш за пари, а за моралното удоволетворение.

логиката е "целева"- за времето което ще загубя да се разправям по съдилища ще загубя повече пари от колкото ако не се разправям. за моралното удовлетворение- разбирам принципа, но в случая не споделям.
алекс
трабант 601с
разни други возила

Следваща

Назад към Извън Темата