Съвети за покупка на кола
Модератор: Общи модератори
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- kemakozeE36
-
-
- Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
- Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
- Детайли за колата: Бяла и стара
Re: Съвети за покупка на кола
rottweiler написа:на тая е39ка и приготви едни 2к за рейка, че рано или късно всеки реве от нея. Иначе и моето мнение е нещо сравнително евтино за обслужване и ремонтиране - е36 или е34. а за тия пари можеш да си вземеш някое наистина страхотно кабрио.
Ако си намери Е34 в добро състояние ще се види у кола само да я храни, че тва и е единствения недостатък

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
JANI написа: , цената на добра е39-ка варира между 4-6к лв , всичко нагоре е фанатизъм

- radolud
- Потребител
-
- Кара: и се учи да кара
- Мечтае да кара: е91 330i
Благодаря за отговора момчета.
Но не случайно съм спрял на тези модели, защото ако беше кола само за мене естествено, че си търся купе(не го изключвам като вариант) или кабрио. Но като цяло е36 съм ми омръзнали да ги гледам от всеки 2ри, не че си влия от чуждото, ама не ги симпатизирам кой знае колко. Но ако ми кажете, че са по-читави от е39 или е46, може и да поразмисля.
Сега карам Audi 80 с Б1(:lol:), което е лимитед едишън, но е без никаква екстра, така че горе долу съм се по-научил да карам, за това казвам, че ще изчакам поне още едно 6 месеца до стъпката в нова кола. Видях просто форума е едно цяло(както и всеки един форум за неговата си марка), в която всеки може да помогне и да промени мнението, което си мислел първо, стига да е по-добро де.
Естествено, няма да занимавам само вас, ще си направя труда и аз да се ровя, но като цяло Ви питам вариантите, които съм избрал, читави ли са, чупят ли се често, и да горе долу се охарчвам ли много за тях.
Новата кола няма да е само моя, но и семейна, най-вероятно аз ще я карам, но не търся изгодата при себе си, гледам от на всички.
За това може и на Touring да се спра. Аз също се примамвам от конете и скоростите, какво да направя запален съм си от 12 годишен, карам от 15, и хич да не е доста скъпички коли съм карал, но това не е критерий, че разбирам. За сега на мене ми изглежда най-хубавия вариант с н42, зареди 143 кончета, и после да му туря едно ГИ, но естествено може да ми кажете, че не е добре изпипан двигател. Но за сега Mollov ме подкрепи, предполагам що горе съм се спрял на хубави двигатели. Искам БМВ, най-вече зареди динамиката. Карал съм М3 е46 и акъла ми беше взет още на едва настъпана газ, но и други коли имало, ама наистина БМВ, усетих какво е БМВ.
Па и както казах, обичам от рано да си прая преценките за всяка една нова покупка, за да мога да избере най-удачния вариант.
И все пак си казвайте мненията, от тях си прая изводи, благодаря!
И ако може малко по-конкретно за посочените модели.

Но не случайно съм спрял на тези модели, защото ако беше кола само за мене естествено, че си търся купе(не го изключвам като вариант) или кабрио. Но като цяло е36 съм ми омръзнали да ги гледам от всеки 2ри, не че си влия от чуждото, ама не ги симпатизирам кой знае колко. Но ако ми кажете, че са по-читави от е39 или е46, може и да поразмисля.
Сега карам Audi 80 с Б1(:lol:), което е лимитед едишън, но е без никаква екстра, така че горе долу съм се по-научил да карам, за това казвам, че ще изчакам поне още едно 6 месеца до стъпката в нова кола. Видях просто форума е едно цяло(както и всеки един форум за неговата си марка), в която всеки може да помогне и да промени мнението, което си мислел първо, стига да е по-добро де.
Естествено, няма да занимавам само вас, ще си направя труда и аз да се ровя, но като цяло Ви питам вариантите, които съм избрал, читави ли са, чупят ли се често, и да горе долу се охарчвам ли много за тях.
Новата кола няма да е само моя, но и семейна, най-вероятно аз ще я карам, но не търся изгодата при себе си, гледам от на всички.
За това може и на Touring да се спра. Аз също се примамвам от конете и скоростите, какво да направя запален съм си от 12 годишен, карам от 15, и хич да не е доста скъпички коли съм карал, но това не е критерий, че разбирам. За сега на мене ми изглежда най-хубавия вариант с н42, зареди 143 кончета, и после да му туря едно ГИ, но естествено може да ми кажете, че не е добре изпипан двигател. Но за сега Mollov ме подкрепи, предполагам що горе съм се спрял на хубави двигатели. Искам БМВ, най-вече зареди динамиката. Карал съм М3 е46 и акъла ми беше взет още на едва настъпана газ, но и други коли имало, ама наистина БМВ, усетих какво е БМВ.
Па и както казах, обичам от рано да си прая преценките за всяка една нова покупка, за да мога да избере най-удачния вариант.
И все пак си казвайте мненията, от тях си прая изводи, благодаря!

- kemakozeE36
-
-
И не слушай голфаджиите кво ти разправят: скъпо било, трошело се...
Троши се и е скъпо при тоя дето не пази, предполагам знаеш приказката, че лоша кола няма има кофти стопанин.
Но пък от друга страна има една друга приказка, че едни карат превозни средства, а други БМВ

Троши се и е скъпо при тоя дето не пази, предполагам знаеш приказката, че лоша кола няма има кофти стопанин.
Но пък от друга страна има една друга приказка, че едни карат превозни средства, а други БМВ

- radolud
- Потребител
-
Така е, и за това много повече ме влекат БМВ, естествено си направих извода, че е по-добре да покарам малко кола с предно пък после със задно. Всичко става, просто трябва търпение.

- lopiko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///М40Б16
- Мечтае да кара: ///M3
kemakozeE36 написа:И не слушай голфаджиите кво ти разправят: скъпо било, трошело се...![]()

Колегата ако се качи на бмв да го подкара бързо ще забрави vw и audi

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
lopiko написа:kemakozeE36 написа:И не слушай голфаджиите кво ти разправят: скъпо било, трошело се...![]()
![]()
![]()
![]()
Колегата ако се качи на бмв да го подкара бързо ще забрави vw и audi
Все тая как ще го кара. Аз откакто започнах работа в един сервиз, се случва да карам колите на хората за по 1-2 мин. Е с извинение такива кенефи има, че само докато запалиш и ти се е отщяло да караш. И след работа, сядайки в е36-цата, си казвам "ето това е кола". Не става дума само за динамика, мощност и т.н. Усещането е единствено само по себе си. Уредите са си на мястото. Да не помислите, че признавам само БМВ, но то ми е на сърцето от много време, и сега все по-често ми се случва да мога да кажа от опит, че наистина е вероятно най-доброто

- kemakozeE36
-
-
Е36 м-у другото е може би най-удобния за каране автомобил от тоя клас коли, а по въпроса за задното писах в една друга тема-лекинка полекинка и няма да стане беля.Питате ли ме преди да се кача в бмв как се кара лада с гуми вида спорт по преспите и как се качват баири... 

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Не се отклонявайте от идеята на темата 

- radolud
- Потребител
-
AutoData ще помогне да поразуча повечко за всеки от автомобилчетата, нали ? Ще препоръчате ли версийка ?
- mercrullz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: шестак
Dirty M5 driveR написа: сядайки в е36-цата, си казвам "ето това е кола".

аз бих ти препоръчал колега да си земеш една хубава 5ка ... м50б20 е добър вариант и здрав мотор... не е от най-бързите, но е пословичен с дурако-устойчивостта си.

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
божкеее ле, това за младежите и малките двувратки що не ми го каза някой навремето преди да си взема втората Е32-ка

Оставете човека, да си направи избора накола като размер и форма сам, аз само бих му препоръчал някое М52Б28 под капака, същата работа е като останалите, ама съотношението разход/вървеж наистина е на светлинни години от всико останало.
ПС И престанете с тия глупости че големите мотори харчели. Харчат като някой не знае как се карат

Оставете човека, да си направи избора накола като размер и форма сам, аз само бих му препоръчал някое М52Б28 под капака, същата работа е като останалите, ама съотношението разход/вървеж наистина е на светлинни години от всико останало.
ПС И престанете с тия глупости че големите мотори харчели. Харчат като някой не знае как се карат

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Не съм казал, че е36 е последна дума на техниката, просто дадох пример, защото такова БМВ карам. А това, че големите мотори харчат много - зависи какви са и как се карат. Б28 е вероятно най-добрия избор в съотношение разход/вървеж, но нали се сещате, че и цената му е по-височка, и после данъци и застраховки и т.н. Така че колегата да реши какво да избере. Все пак това, че има бюджет от 8-9к лв, не трябва да ни навежда на мисълта, че има намерението или възможността после да поема разходите. То е ясно, че всички сме за Б28, но... какво да се прави.
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
Колега погледни е46 доста по съвременен автомобил, комфорта е в пъти по добър от на е36 за сравнение имам и 2та модела е36 ми е за града, а с е46 извън и двете коли са в перфектно техн. състояние, относно е 39- гледай да е с по голям мотор м52 2000см са му малко, комфорта е наличен, но все пак зависи за какво ти трябва колата, е 39 525Д е икономична и вървежна кола удачен избор, ако случиш на екземпляр... и зависи дали имаш доходи, а не само тия 8000лв, ако са ти само те избора ти е ясен е36!
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2