LCD TV или LED TV и за какво е този интернет в тях?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39
Мечтае да кара: e46 М3

Re: LCD TV или LED TV и за какво е този интернет в тях?

Мнение от shalashaska » 02 Юли 2011, 11:57

хора занимавам се от доста време с техника предимно телевизори,
купуваш си само и единствено СОНИ дали ще е лед или лсд няма никво значение това е марката
малко по скъпо от другите телевизори но бравиа-та си е бравиа
Изображение

русата мафия!
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от Ronka » 02 Юли 2011, 12:02

shalashaska написа:хора занимавам се от доста време с техника предимно телевизори,
купуваш си само и единствено СОНИ дали ще е лед или лсд няма никво значение това е марката

За Бравиата за ЛСД и аз подкрепям, ако тръгна да взимам ново поколение тв :yes:
ИзображениеIs...

Много като тебе вече плакаха ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мадамите да крещят :)

Мнение от Rundev » 02 Юли 2011, 12:36

Alexi написа:разликата между LCD и LED е само и единствено в подсветката на дисплея - при втория е изградена от няколко ( 6-8) светодиода .. но благодарение на огромните инвестиции в реклама хората си мислят че е кой знае какво .. самия панел и при двата е LCD .. от тия 2та и аз избрах .. плазма на Панасоник - просто доста по добре показва и 42 инча е на доста добри цени ...

Ахаааааа,горе долу взех да стоплям.Бюджетът ми за телевизор е до към 1000 лева.При интернета ако дадете малко повече подробности ще е добре.Мога ли безжично да вържа лаптопа кам телевизора и да му предавам филм да кажем?
Изображение

русата мафия!
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от Ronka » 02 Юли 2011, 12:42

Rundev написа:
Alexi написа:разликата между LCD и LED е само и единствено в подсветката на дисплея - при втория е изградена от няколко ( 6-8) светодиода .. но благодарение на огромните инвестиции в реклама хората си мислят че е кой знае какво .. самия панел и при двата е LCD .. от тия 2та и аз избрах .. плазма на Панасоник - просто доста по добре показва и 42 инча е на доста добри цени ...

Ахаааааа,горе долу взех да стоплям.Бюджетът ми за телевизор е до към 1000 лева.При интернета ако дадете малко повече подробности ще е добре.Мога ли безжично да вържа лаптопа кам телевизора и да му предавам филм да кажем?

Ако имаш безжична връзка на ТВ и двете(и на лаптопа) са поне 150 мегабита(Н-стандарт)..да не насича.. и ако имаш Медия сървър на ТВ-да :yes:
ИзображениеIs...

Много като тебе вече плакаха ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 730d G11 2018

Мнение от nedkoo » 02 Юли 2011, 12:43

Rundev написа:.Мога ли безжично да вържа лаптопа кам телевизора и да му предавам филм да кажем?

Безжично не става но с кабел става

ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330xd M57N Sedan

Мнение от Mpower84 » 02 Юли 2011, 14:05

Въобще не си прави труда да гледаш друга марка освен SHARP. Няма вече Sony, няма Samsung. Sharp и да е задължително с Quattron технологията. Останалите телевизори имат само червен, зелен и син пиксел а Sharp с Quattron добавя и жълт. Разликата в картината с абсолютно всички други телевизори е потресаваща. Дори и Sony с Bravia 4 процесор не се доближава до истината.
Относно интернета на телевизора-служи за настройка на картината online, а при Sharp имаш и online help desk. Различните производители предлагат и срещу заплащане да гледеаш доста филми online. Никакви клипчета в ютуб, никакъв скайп.
http://sharpquattron.org/category/sharp ... ogy-aquos/

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 02 Юли 2011, 20:36

A всъщност интернета на тАлавизора е да се закачиш директно за netflix и други такива и да гледаш филми.
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 02 Юли 2011, 20:43

alx написа:A всъщност интернета на тАлавизора е да се закачиш директно за netflix и други такива и да гледаш филми.

тука си имаме Замунда и Арена, никой не ебава да плаща за гледане на филми :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M52B20TU '00 Shadowline
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от darko1 » 02 Юли 2011, 21:56

shalashaska написа:......купуваш си само и единствено СОНИ дали ще е лед или лсд няма никво значение това е марката

+1 :bowdown: :bowdown: :bowdown:

Слави
Аватар

Мнение от © » 02 Юли 2011, 22:04

zazomazo написа:
alx написа:A всъщност интернета на тАлавизора е да се закачиш директно за netflix и други такива и да гледаш филми.

тука си имаме Замунда и Арена, никой не ебава да плаща за гледане на филми :mhihi:

:mhihi:

иначе най-чистата работа е КАБЕЛ, забрави за тия безжични глупости
и без това нямат капацитет да предават FullHD
последните модели телевизори май имаха нещо подобно на истински браузер т.е. може да отвориш която страница искаш, което си заслужава. Останалите по-старички, към които предполагам ще се насочиш отварят само някои страници и общо взето според мен звучат повече като маркетингов трик, отколкото като нещо което жизнено необходимо за един телевизор :mhihi:
Освен това за 100-150лв може да си вземеш мрежов плеър, на който няма какво да му се опре, за разлика от вградените капризни юсб входове

Иначе аз бих взел ЛЕД заради дебелината -2-3см спрямо 8 и повече при LCD, а все пак телевизора ще е на стена

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 02 Юли 2011, 22:50

+ тези с ЛЕД осветление са по-икономични и имат по-висок контраст.

sony изостават спрямо LG и samsung.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 02 Юли 2011, 23:52

shalashaska написа:хора занимавам се от доста време с техника предимно телевизори,

А що не вземеш да обясниш защо да изсипя пари за Сони :?: що да не е Шарп, Самсунг, Филипис :?: що да не е пък Нео или Беко :?: и пропусни техн. данни доколкото е възможно- тук половината поне не правим разлика между плазма, ЛСД и ЛЕД телевизори :mhihi: не се заяждам, ама такива твърдения "Х е много по-добро от У и си заслужава всяка стотинка" съм ги чувал за к'во ли не и познай дали им вярвам :roll:
Да го кажем така- искам тв с перфектна картина и контраст за да си гледам с кеф блурей филмите... не ми пука дали има 2-3-5 или 10 HDMI входа, не ми дреме дали има нет тоя телевизор, не ми дреме дори и да има директна връзка с телескопа Хабъл- искам ПЕРФЕКТНА картина, нищо повече... що да взема Сони-то :?:
Изображение
Изображение

Музикално деформиран
Аватар
Кара: 330ci

Мнение от Icco » 03 Юли 2011, 0:11

Ами Милене като отидеш в технополиса и застанеш до сонито и после до бекото малко ще ми е трудно да повярвам че ще вземеш бекото особено като имаш претенции за блурей, ама нали се намираме на приказка що да не поспамим малко като във всяка тема!!! Успокой се малко недей се кара на хората във всяка тема!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 03 Юли 2011, 0:21

ако го сравняваш с Беко-то може, ама ако застанеш пред Сонито и след тва пред Тошиба,Панасоник или Самсунг надали ще фанеш разлика :winky:

точно преди 5 дена се бях залетел в Техномаркет да взимам някаква 32-ка и като видях една Тошиба за 350 кинта и отебах да ти гледам и Сонита и всичко...па нека да не е 2 санта дебела, а 8 :mhihi:
Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 03 Юли 2011, 8:16

Icco написа:....

Ицо, що се хващаш за глупости сега- разбира се, че Беко-то става само да го сложиш на вилата колкото да имаш тв и да не те яд като го откраднат :mhihi: Ама така и не ми е ясно що да е Сони, а не примерно Шарп с Quattron :?: щото като погледна Шарп-а и друга марка разликата е забележима в полза на Quattron технологията... и определено не се заяждам за спорта- все някой ден ще отида да купувам нов тв и някак не ми звучи убедително да дам повече пари за Сони просто защото е Сони... то като ще е така по-добре да повярвам на съветите на онея в магазина :mhihi:
Изображение
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата