Отново тежка катастрофа на околвръстното

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Re: Отново тежка катастрофа на околвръстното

Мнение от speeder88 » 10 Юли 2011, 1:51

точно този куфар го видях в четвъртък пред Джумаята в студентски гради не можеше да направи софийското паркиране между две коли с разстояние между тях около 10-на метра, така че не ми говорете за карач и карач
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 10 Юли 2011, 3:10

абстрахирайки се от конкретните детайли. не знам как може да има хора, които купуват смартове, а класи и други подобни боклуци (поне да кажеш, че са ефтини и спестяват пари). дори и в този форум има хора, които да защитават този тип превозни средства.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 Touring/Е46 Coupe/ X3
Мечтае да кара: new BMW

Мнение от BAHKATA_TDI » 10 Юли 2011, 9:59

stefanoff написа:
b0bituy написа:Някой знае ли нещо за един лилипут пак с Г-класа дето блъсна някакво миниванче и около 3-4 човека дето починаха? Имам чувството, че този случай го потулиха...

Йоско от Сливен, в момента се лекува в Токуда и ще се възстанови на 100% :evil:

Споко, като се възстанови и го пуснат от болницата, няма да чуем нищо за него. Всичко ще си се потули и така...

Колко сме жалки ... :banghead:

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 10 Юли 2011, 10:41

Като стана въпрос за потулване, некой нещо да знае какво стана с Майбах-а на Ветко Арабаджиев, дето затри човек ? Доста се рових и дори една снимка не видях :dunno:
Не Мы такие, Жизнь такая

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 10 Юли 2011, 11:18

steeN написа:абстрахирайки се от конкретните детайли. не знам как може да има хора, които купуват смартове, а класи и други подобни боклуци (поне да кажеш, че са ефтини и спестяват пари). дори и в този форум има хора, които да защитават този тип превозни средства.

Не ги мисли А класата и Смарта - в сравнение с Е34 и Е36 са като БТРи направо , да не говорим че не сме длъжни да купуваме бронирани коли които да ни защитят от 2-3 тонни трафопости с център на тежестта точно на нивото на главата на пътник в лека кола , летящи със 200 - 250 ГРАДСКО :banghead: :ranting: :censored:

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 10 Юли 2011, 14:07

steeN написа:абстрахирайки се от конкретните детайли. не знам как може да има хора, които купуват смартове, а класи и други подобни боклуци (поне да кажеш, че са ефтини и спестяват пари). дори и в този форум има хора, които да защитават този тип превозни средства.

Тук не мога да се съглася с теб по ред причини.Първо на мода са вече малките,икономични и щадящи околната среда автомобили.В Б-я както вече е модерно да се казва сме 20г. назад още.Второ за какво да карам 2х5 метра кола,която вместо с 1.2/1.4 двигател трябва да е 2.5+,за да върви колкото сегашната ми малка кола и отгоре на всичко да харчи х2?! Да не говорим,че понякога в малките коли е по-широко отколкото в големите параходи ама това е друга тема.
Има си правила за движение по пътищата и с тях трябва да се съобразаваме,а не с другите какво карат.Тоя като кара Г клас аз какво трябва да си взема...може би Хамър :dunno: :)
Изображение
8.32

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 10 Юли 2011, 14:13

момчета

голямата кола не е гаранция за нищо..

не знам защо засегнахте темата

по-скоро старите коли са проблем, а не малките
No bling at the Ring

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 10 Юли 2011, 14:30

Прав си но наполовина . Дори нова КОЛА да караш , при удар с камион или джип (не че има голяма разлика) неговата греда и двигател са поне 30-40 см над твоите и се получава изключително грозна картинка при сблъсък - твоята най-здрава част на колата , предвидена да поема удари остава под джипа и той те размазва :idea:
Единствено Волво инвестират в решаването на този проблем (ХС90) .
Според мен , щом не се вписват в нормите за безопасност , джиповете трябва да са с отделен статус . Знаем колко по-различни са ограниченията за автомобили 3500+кг максимално допустима маса - като се започне от книжка друга категория и най-вече ограничение на скоростта . Ауди Кю7 6.0 ТДИ има 3300кг макс маса , Тойота Тундра го минава , както и бронирана Г класа .
Ест. трябва да се започне от ефективно разследване и присъди за убийците на пътя , не както е сега - убиваш на воля , ловят те - всички те виждат , ти си плащаш и продължаваш да си караш Хамъра , дали дрогиран , дали пиян дали и двете . Резултата е че всички виждат това и следват примера , защото знаят че наказанието реално е олекотяване на банковата сметка и малко разправии :censored:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от benzin » 10 Юли 2011, 15:05

BadAngel написа:момчета

голямата кола не е гаранция за нищо..

не знам защо засегнахте темата

http://www.youtube.com/watch?v=2jfato_55w8 :confused:
Последна промяна benzin на 10 Юли 2011, 18:32, променена общо 1 път
www.bmwпрофесори-bg.net

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 10 Юли 2011, 15:36

acho.rs написа:Прав си но наполовина . Дори нова КОЛА да караш , при удар с камион или джип (не че има голяма разлика) неговата греда и двигател са поне 30-40 см над твоите и се получава изключително грозна картинка при сблъсък - твоята най-здрава част на колата , предвидена да поема удари остава под джипа и той те размазва :idea:
Единствено Волво инвестират в решаването на този проблем (ХС90) .
Според мен , щом не се вписват в нормите за безопасност , джиповете трябва да са с отделен статус . Знаем колко по-различни са ограниченията за автомобили 3500+кг максимално допустима маса - като се започне от книжка друга категория и най-вече ограничение на скоростта . Ауди Кю7 6.0 ТДИ има 3300кг макс маса , Тойота Тундра го минава , както и бронирана Г класа .
Ест. трябва да се започне от ефективно разследване и присъди за убийците на пътя , не както е сега - убиваш на воля , ловят те - всички те виждат , ти си плащаш и продължаваш да си караш Хамъра , дали дрогиран , дали пиян дали и двете . Резултата е че всички виждат това и следват примера , защото знаят че наказанието реално е олекотяване на банковата сметка и малко разправии :censored:

колега, има удари и удари не забравяй

две неща са важни и трябва да се знаят

1. човешкия живот е крехък

2. колата не те пази, тя те убива...

по принцип по цяла европа е забранено да се движиш с тегличи, ролбари и прочие по нормалните пътища,

това трябва да се имплементира и тук, писна ми да им бера грижата на тия железа, дето ги носят отпред :)

има катастрофи, които просто са неспасяеми, има идиоти, които карат без колани, има кретени, дето пресичат на цариградско... жертвите са неизбежни

но при удар между 2 нови коли шанса им са оживяване е доста по-сериозен от колкото при удар м/у москвич и зил :)
No bling at the Ring

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 10 Юли 2011, 15:51

Естествено , че е така . Но ако те удари джип , независимо дали съм в 10 годишната си кола с 4 звезди за сигурност и 6 възглавници или съм в нова Тойота с 5 звезди и 6 възглавници , разликата няма да е голяма .

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 10 Юли 2011, 15:54

джип на рама - да

паркетник, мисля че там нещата са различни

а от тези на рама, кои останаха.. г-класа, патфайндър, тойотата... и за друг не се сещам :)

q7-цата е кашкавалена, виждал съм удар между 4.2 тди и дачия сандеро.. :)
No bling at the Ring

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 10 Юли 2011, 15:58

:OT: дайте да махнем " :mhihi: " " :lol: " " :D " и тем подобни емотикони от темите за убити/загинали на пътя :idea: :OT:

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 10 Юли 2011, 17:04

benzin написа:
BadAngel написа:...

http://www.youtube.com/watch?v=2jfato_55w8 :mhihi:

1: някак не върви да се хилиш в такава тема...
2: определено старите коли са проблем- дал си ми видео как няк'ъв кораб-майка размазва градски въшки... е ти к'во очакваш- мерника тежи поне 2-но ;)
3: Ей ти пряко сравнение на един модел автомобил, разликата е само 2 поколения- старото до '98г. мисля, новото май още е актуалния модел... това е разликата между стар и нов модел, между 5 звезди и 2-3 звезди (ако изобщо има, че не му намирам офиц. тестове): http://www.youtube.com/watch?v=3l4YBf2tjag

ПС: При 35 мили/час старата е размазана, шофьора едва ли ще е жив, а новата дори не и се отвориха възглавниците... сами смятайте кое е по-опасно- стара и голяма кола или нова и по-малка ;)
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от benzin » 10 Юли 2011, 18:31

ms написа:
benzin написа:
BadAngel написа:...

http://www.youtube.com/watch?v=2jfato_55w8 :mhihi:

1: някак не върви да се хилиш в такава тема...
2: определено старите коли са проблем- дал си ми видео как няк'ъв кораб-майка размазва градски въшки... е ти к'во очакваш- мерника тежи поне 2-но ;)
3: Ей ти пряко сравнение на един модел автомобил, разликата е само 2 поколения- старото до '98г. мисля, новото май още е актуалния модел... това е разликата между стар и нов модел, между 5 звезди и 2-3 звезди (ако изобщо има, че не му намирам офиц. тестове): http://www.youtube.com/watch?v=3l4YBf2tjag

ПС: При 35 мили/час старата е размазана, шофьора едва ли ще е жив, а новата дори не и се отвориха възглавниците... сами смятайте кое е по-опасно- стара и голяма кола или нова и по-малка ;)

1. къде върви и къде не върви да се хиля аз ще си преценя, няма нужда да ми правиш забележка като другарка в детската градина. това твойто дето си го сложил след "мерника тежи поне 2-но" сигурно е нацупен емотикон
2. не съм "ти" го дал на теб а на BadAngel
3. не го приемай като заяждане
4. искам да те питам ако участваш в челна катастрофа (не ги го пожелавам) между нова Тойота Ярис и Мерцедес 126-ца, дали ще избереш да си в яриса?
www.bmwпрофесори-bg.net

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата