Kоя кола има най-малката резервна гума тип "патерица"?
Модератор: Общи модератори
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Kоя кола има най-малката резервна гума тип "патерица"?
Мдам, Голфовата джанта е доста малка, просто идеално ми се връзва с идеята.
Сега трябва да намеря една 5 болтова такава. от 3ка. 15" е и 220мм диск се събира в нея, така че ще може да се ползва и за предна.

@vankatagsi: Не се притеснявай колега, ще стане. Знам че ще седи на една страна, но това не е проблем. Нямам ESP/ASC или подобни системи.
И няма да са 1000 преправяния, а един фланец, който да се използва в много редки случаи за доста малко време. Нека не обсъждаме технически подробности!
Засега определено имам само 2 разумни варианта:
15ка от Компакт за директен монтаж.
15ка от Голф с 5 болта, която е осезаемо по-малка и по-тънка + фланец
Сега трябва да намеря една 5 болтова такава. от 3ка. 15" е и 220мм диск се събира в нея, така че ще може да се ползва и за предна.

@vankatagsi: Не се притеснявай колега, ще стане. Знам че ще седи на една страна, но това не е проблем. Нямам ESP/ASC или подобни системи.
И няма да са 1000 преправяния, а един фланец, който да се използва в много редки случаи за доста малко време. Нека не обсъждаме технически подробности!
Засега определено имам само 2 разумни варианта:
15ка от Компакт за директен монтаж.
15ка от Голф с 5 болта, която е осезаемо по-малка и по-тънка + фланец
мерцедес слк55 амг има "сгъваема" резервна гума която е 18" като се раздуе но всъщност е много малка като е "сгъната" и със сигурност покрива големи спирачни апарати. единствения й проблем е че трябва да се надува така че ти трябва и компресорче...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
И W203 SportCoupe ползва подобна гума 16", но точно поради това че трябва да се надува, не ми върши работа. А освен че струва една кофа пари, никъде я няма 

- sonic
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се с повече от 525 hp
- Мечтае да кара: ама честно: ONE1
- Детайли за колата: важи
Аз съм със същата кола и със същата газова като теб и "патерицата" ми е от X5 мисля.Багажника ми е почти без промяна. В моргата в горна баня е пълно с такива и са по максимум 50 кинта- и са чисто нови.
Намери се джанта с гума от Е46 Compact. Сега само ще отнесе едно прахово боядисване джантата, че малко ръждива и едно калъфче ще й ушият и всичко ще си дойде на мястото.
Update:
Колега ме помоли да снимам как е станало.
Калъфът е ушит по поръчка от Аутоинтериор с изк.кожа. Исках естествена, но ме разубедиха
Кухината в джантата я използвам за жилетки, кърпи, малки инструменти и т.н.
Ако полудея достатъчно, може и да поръчам от кафява дебела естествена кожа, да изглежда като аксесоар от скъп ретро автомобил.

Update:
Колега ме помоли да снимам как е станало.
Калъфът е ушит по поръчка от Аутоинтериор с изк.кожа. Исках естествена, но ме разубедиха

Кухината в джантата я използвам за жилетки, кърпи, малки инструменти и т.н.
Ако полудея достатъчно, може и да поръчам от кафява дебела естествена кожа, да изглежда като аксесоар от скъп ретро автомобил.

alx написа:мерцедес слк55 амг има "сгъваема" резервна гума която е 18" като се раздуе но всъщност е много малка като е "сгъната" и със сигурност покрива големи спирачни апарати. единствения й проблем е че трябва да се надува така че ти трябва и компресорче...
фв туарег също е с такава сгъваема резервна гума, а компресора се намира под пасажерската седалка
интересното е, че има и обратна тяга, така че да вакуумира резервната гума и да можеш да си я прибереш обратно в багажника
No bling at the Ring
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Поради тая причина съм сложил 22 литра пура с 20 санта диаметър и багажника е чистт и подреден (понякога)
!
На е30ката пък я тапицирах с тепих да е в тон и да не ми дрънка на вартбург .Та общо взето кръглата бутилка не ми е много оферта на мен специално щото само я местя или тя се мести...другото тъпо решение е рънфлатки
.Накратко , предпочитам да си виждам бутилката отколкото гумата ,щото съм ги играл и двата филма .

На е30ката пък я тапицирах с тепих да е в тон и да не ми дрънка на вартбург .Та общо взето кръглата бутилка не ми е много оферта на мен специално щото само я местя или тя се мести...другото тъпо решение е рънфлатки

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
Как пък да не тръгна да карам с рънфлатки.
На старото Е36 беше с нормална бутилка и заемаше амнайсехилядипъти повече място от този вариант.
За мен това е най-добрата версия. Голяма тороидална бутилка на мястото на резервната гума + патерица в калъфче, с място за инструменти.
На старото Е36 беше с нормална бутилка и заемаше амнайсехилядипъти повече място от този вариант.
За мен това е най-добрата версия. Голяма тороидална бутилка на мястото на резервната гума + патерица в калъфче, с място за инструменти.
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Супер е станало. Аз ако заменя резервната гума с патерица от Е46 ще ми остане място за един съндък с инструменти. Започвам да се замислям за този вариант. Ако някой колега ходи до Горна Баня, да ровери има ли патерици, които да стават за Е36.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
А колко е разликата между обикновената и патерицата в килограми?
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
liloff написа:Как пък да не тръгна да карам с рънфлатки.
Кво разбираш под нормална бутилка ? Мойта както казах е 20см диаметър и багажника ми е определено празен.Всичко е според багажника.
В е36 багажника влиза 27 литровото буре зад левия стоп перфектно , че даже и не пречи...
Щом ти харесва да се мота една гума из багажника ОК , за мен няма значение , изказах си мнението просто .А за рънфлата - някой ден ще се принудим.

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2