Краят на "модерните" фарове
Модератор: Общи модератори
- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30, е36, e39
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: Nuclear Touring
Re: Краят на "модерните" фарове
е какво значи му "идва повече"? фотоните са повечко и не могат да потекат правилно в струйка и преливат потичайки навсякъде ли? 

- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
просто един рефлектор не може да насочи светлината така както рефлектор + лупа + бленда . Погледни последната снимка и виж какво петно прави едносекционен фар без лупа с ксенон .
ето я лупата на е36 , вижда се и блендата - със формата която се вижда по стените на снимките от колегите. Разсейки в един рефлектор колко искаш .. Тука просто е по-прецизна работата

ето я лупата на е36 , вижда се и блендата - със формата която се вижда по стените на снимките от колегите. Разсейки в един рефлектор колко искаш .. Тука просто е по-прецизна работата

- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30, е36, e39
- Детайли за колата: Nuclear Touring
ааа не разбрах, че говориш за случай фар само с рефлектор, без лупа и се зачудих
моя грешка!
иначе лупата си насочва с ОК реглаж не бива да има напрежение - да, светлината е силна, но насочена, не е слънце

иначе лупата си насочва с ОК реглаж не бива да има напрежение - да, светлината е силна, но насочена, не е слънце
- asasin18
- ентусиаст
-
- Кара: е70 sd
daddy_ написа:За нерегулирани фарове трябва да се спира колата от движение. Писнало ми е от такиваТолкова е опасно това, че нямам думи, а никой не му обръща внимание!

абсолютно съгласен съм. писнало ми е от тия цървули с тъпите им ксенони, дето ти вадят очите вечер. това си е направо опасно за околните

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
mitrax написа:еррор , имали са някаква интервенция твойте фарове , английски ли са били ? Според мен не заслепяваш , но си личи че са така __ __ , не така __/ __/ , ... ти губиш полезна осветена заона която не пречи на никой .
Умишлено съм ги направил така. Не са били английски, пък и то разлика в рефлектора и "блендата" (както я наричате) при RHD и LHD автомобили няма, просто се завърта една идея. Моята идея е, че на път със завои при следващ десен (за мен) и ляв (за идващия отсреща) завой, тая полезна зона се озовава право в очите на отсрещния. А все пак на пътя не съм сам и реших да ги тунинговам леко.

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Coulthard написа:то само донорите да са проблема....
ами всички идиоти които карат с фарове от англичанки .....![]()
Тези фарове се обръщат за 4 минути двата, дори на Бош не е нужен демонтаж.

- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
съгласен съм с теб ама има доста хора дето тия 4мин им се струват много. И повечето от тях не карат е36
най много плюя по джиповете англичанки в петък пътувах Варна-София-Варна и отново се нагледах уникални изпълнения, като най-фрапиращото беше фронтера дясна дирекция с китайски ксенон на късите и халогените, чак съжалявах че не съм с моята кола

най много плюя по джиповете англичанки в петък пътувах Варна-София-Варна и отново се нагледах уникални изпълнения, като най-фрапиращото беше фронтера дясна дирекция с китайски ксенон на късите и халогените, чак съжалявах че не съм с моята кола
- pkaramitev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 528 на газчица...
- Мечтае да кара: МиГ-29
Buenos dias!
След много кандърми,и чуденки най-накрая и аз си сложих един приятен китаец 6000К
Както бях писал по-горе,колата ми оригинално е била с ксенон,обаче след удар,предната броня е подменена с обикновена-няма пръскалк,и фаровете бяха обикновени.
Аз си ги възстанових с английски с лупа,като разбира се обърнах пластинките вътре,и сега светят нормално,както би трябвало да свети например с германски фарове!

Понеже спорът се беше пренесъл върху каращите с английски фарове-това е решението!На който не му е ясно нека пише ще му разкажа за преправянето в подробности!
След много кандърми,и чуденки най-накрая и аз си сложих един приятен китаец 6000К
Както бях писал по-горе,колата ми оригинално е била с ксенон,обаче след удар,предната броня е подменена с обикновена-няма пръскалк,и фаровете бяха обикновени.
Аз си ги възстанових с английски с лупа,като разбира се обърнах пластинките вътре,и сега светят нормално,както би трябвало да свети например с германски фарове!

Понеже спорът се беше пренесъл върху каращите с английски фарове-това е решението!На който не му е ясно нека пише ще му разкажа за преправянето в подробности!
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
точно така трябва да светят фаровете!
може би цвета е прекалено син, но това си е до вкус, аз най-харесвам 5к
това е, от тук натам всичко е изчерпано
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- pkaramitev
- кандидат ентусиаст
-
Vra4anin написа:На колко метра горе долу от стената е автомобила, от горната снимка ?
Стената трябва да е на 10 метра, хоризонталният горен ръб на осветеното петно - 10-12см по-ниско от нивото на фаровете над земята. Това е правилната постановка. Това е, когато спускането на светлинния сноп трябва да е в границите 1%-1.02% (най-често срещаното).
- pkaramitev
- кандидат ентусиаст
-
Снимката я направих условно,колкото да се види как изглежда светлинният лъч на стена.
Фаровете ми са основно ремонтирани-нови водачи,почистени стъкла,и регулирани на стенд!
Фаровете ми са основно ремонтирани-нови водачи,почистени стъкла,и регулирани на стенд!
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
vicho написа:точно така трябва да светят фаровете!

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
steeN написа:vicho написа:точно така трябва да светят фаровете!
и няма никакво значение какъв е източника на светлина вътре.
Абсолютно!