Тема относно боклуците които ядем, и какво да не купуваме!
Модератор: Общи модератори
- Eмилио Димитров
- младши ентусиаст
-
Re: Тема относно боклуците които ядем, и какво да не купуваме!
преди няколко дни по невнимание приятелката ми взела два РАЗЛИЧНИ колбаса на BEST FARM. Просто това не трябва да го има въобще на пазара. Ясно си личи вътре при нарязване наличието на козина, кости и вид наподобяващ мокър вестник. Една хапка и веднага в коша. реших да видя и другия. СЪЩИЯ. Другия и той там. ВКУСА не мога да го коментирам, котешка храна има по-хубав вкус. Съветвам ви на тази фирма просто избягвайте!!!
а това което да купуваме: единственото сирене, което си купувам напоследък е на Маджаров - просто вкуса ми докарва на това от едно време. А има едни кутии натрошено 800гр за 6 лв, което си е супер оферта.
а това което да купуваме: единственото сирене, което си купувам напоследък е на Маджаров - просто вкуса ми докарва на това от едно време. А има едни кутии натрошено 800гр за 6 лв, което си е супер оферта.
Don_Emilio написа:преди няколко дни по невнимание приятелката ми взела два РАЗЛИЧНИ колбаса на BEST FARM. Просто това не трябва да го има въобще на пазара. Ясно си личи вътре при нарязване наличието на козина, кости и вид наподобяващ мокър вестник. Една хапка и веднага в коша. реших да видя и другия. СЪЩИЯ. Другия и той там. ВКУСА не мога да го коментирам, котешка храна има по-хубав вкус. Съветвам ви на тази фирма просто избягвайте!!!
Маджаров като го пуснаха беше много хубаво и маслено, но вече го развалиха, в момента според мен най-добро е Тертер, много вкусно и истинско сирене
www.bmwпрофесори-bg.net
Ебати, 'ше дам аз 6лв за 800гр. сирене
Че то още малко отгоре и цяло кило кучешко бре... опа свинско де

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
uCnaHeTcA написа:Ебати, 'ше дам аз 6лв за 800гр. сиренеЧе то още малко отгоре и цяло кило кучешко бре... опа свинско де
![]()
Защо си мислиш , че сиренето трябва да е по-евтино от месото ?
На село 1кг сирене се прави от 5-7 кг мляко . Ако сметнеш пазарната цена на литър мялко + "подсирване" + период на озряване + саламура ... колко ли ще излелзе

acho.rs написа:uCnaHeTcA написа:Ебати, 'ше дам аз 6лв за 800гр. сиренеЧе то още малко отгоре и цяло кило кучешко бре... опа свинско де
![]()
Защо си мислиш , че сиренето трябва да е по-евтино от месото ?
На село 1кг сирене се прави от 5-7 кг мляко . Ако сметнеш пазарната цена на литър мялко + "подсирване" + период на озряване + саламура ... колко ли ще излелзе
Вярно че така се прави но на село един килограм истинско сирене от 5л.мляко струва 5лв. а един литър истинско краве мляко струва 0,90лв. на мен поне на толкова ми го продават.
А това "Био" сирене в магазина колко е био,само един Господ знае

THINK POSITIV
- Eмилио Димитров
- младши ентусиаст
-
benzin написа:...
това е другото, което е много хубаво, но е малко солено. но хубавото сирене е скъпо. а това на маджаров е 6 лв, защото е натрошено и е на по-малки бучки. иначе и на килограм също е доста скъпичко. и двете са около 12-тина лв килото.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Добре ве, 100 грама уиски е 12-15, 20лв и нагоре има. Тва не е скъпо, а кило сирене за 25-30лв е скъпо?
Сиренето е най-съвършената млечна храна (зрялото). Ако е правено само от мляко де.
Сиренето е най-съвършената млечна храна (зрялото). Ако е правено само от мляко де.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
приоритети...bum_bum написа:Добре ве, 100 грама уиски е 12-15, 20лв и нагоре има. Тва не е скъпо, а кило сирене за 25-30лв е скъпо?

я кажете кое е най-свястното кисело мляко в момента, че на ден без поне 1 не мога? верея 3.6% ?
в същност сетих се още нещо. някой пробвал ли е тези машинки за правене на кисело мляко как са ?
Последна промяна steeN на 27 Окт 2011, 12:19, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- t060
- ентусиаст
-
- Кара: Без книжка.
- Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
- Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.
Като казахте сирене и се сетих да предложа едно обедно меню. От ляво на дясно и от горе на долу: Домашна ракия, домашен хляб, домашно сиренце, домашна лютеница и домашни картофки. Домашното месо още сме го оставили да расте.
П.С. Ачо, ако от 5-7 кила краве мляко изкарваш 1 кило сирене, бягай технолог в някоя мандра. Милионер ще станеш. Аз от 10-12 едвам изкарвам 1. И ела към Варна да се напием най-сетне.
От тогава русото не е на мода.
ХУбавата храна е скъпа!
Няма нищо хубаво в колбасите, шунките, пушените филета и т.нат. Всички тези неща в магазина са с високо съдържание на сол и консерванти. Консервантите са директна отрова за организма. Ако искате да живеете здравословно забравете:
- пърженето - загрятата мазнина се превръща директно в отрова
- тестеното от магазина /една хлебопекарна струва 120лв и прави 10 пъти по-хубав и истински хляб/
- сокове, газирани напитки, бира и алкохол
- солено - рецепторите за вкуса към солено се тренират и можете да ги привикнете без сол. Яжте обезсолено сирене. Препоръчителна дневна доза е 5грама на ден, НО сол има в следните продукти: хляб, сирене, кашкавал и т.нат. Т.е. вие я приемата чрез тях
– насочете се към хранене вкъщи или готвена храна от вкъщи. В ресторантите никога не можеш да видиш какшо качество са продуктите! Домашното е най-хубаво!
+ пийте минерална вода, фрешове, мляко
+ когато готвите и искате ястието да стане по-мазно, мазнината се слага накрая, за да НЕ преминава топлинна обработка
+ стига с това пилешко и свинско. Източник на протеин и много други полезни неща: телешко, риба, боб, леща, Елда, овесени ядки, овесени трици, млечни продукти
+ яжте сезонни зеленчуци, колкото може повече
+ яжте сезонните плодове
+ яжте сурови ядки и орехи
Силно препоръчвам за храна не до там известна в нашите ширини "Елда" или "Гречка". Приготвя се лесно, вкусно е и изключително полезна.
Организма има нужда от здравословна и РАЗНООБРАЗНА храна. И двете са еднакво важни. Не може да бухате по цели месеци само пилешко и яйца и да се чудите защо не стават нещата. Просто организма спира да ги обработва правилно.
Няма нищо хубаво в колбасите, шунките, пушените филета и т.нат. Всички тези неща в магазина са с високо съдържание на сол и консерванти. Консервантите са директна отрова за организма. Ако искате да живеете здравословно забравете:
- тестеното от магазина /една хлебопекарна струва 120лв и прави 10 пъти по-хубав и истински хляб/
- солено - рецепторите за вкуса към солено се тренират и можете да ги привикнете без сол. Яжте обезсолено сирене. Препоръчителна дневна доза е 5грама на ден, НО сол има в следните продукти: хляб, сирене, кашкавал и т.нат. Т.е. вие я приемата чрез тях
– насочете се към хранене вкъщи или готвена храна от вкъщи. В ресторантите никога не можеш да видиш какшо качество са продуктите! Домашното е най-хубаво!
+ пийте минерална вода, фрешове, мляко
+ когато готвите и искате ястието да стане по-мазно, мазнината се слага накрая, за да НЕ преминава топлинна обработка
+ стига с това пилешко и свинско. Източник на протеин и много други полезни неща: телешко, риба, боб, леща, Елда, овесени ядки, овесени трици, млечни продукти
+ яжте сезонни зеленчуци, колкото може повече
+ яжте сезонните плодове
+ яжте сурови ядки и орехи
Силно препоръчвам за храна не до там известна в нашите ширини "Елда" или "Гречка". Приготвя се лесно, вкусно е и изключително полезна.
Организма има нужда от здравословна и РАЗНООБРАЗНА храна. И двете са еднакво важни. Не може да бухате по цели месеци само пилешко и яйца и да се чудите защо не стават нещата. Просто организма спира да ги обработва правилно.
Последна промяна vlad0 на 27 Окт 2011, 12:51, променена общо 1 път
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
vlad0 написа:ХУбавата храна е скъпа!
прекаляваш

You said: "Time will change!" What if it changes you?
vicho написа:прекаляваш
абе Вичо, колко грешки съм правил преди в храненто си ама сега като ми дойдоха проблемите до главата и се вкарах в разумните граници много много бързо.
Още нещо да кажа това, че сте слаби и видимо изглеждате добре в никакъв случай НЕ означава, че организма Ви е добре :S
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
t060 написа:П.С. Ачо, ако от 5-7 кила краве мляко изкарваш 1 кило сирене, бягай технолог в някоя мандра. Милионер ще станеш. Аз от 10-12 едвам изкарвам 1. И ела към Варна да се напием най-сетне.
много вярно

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
П.С. Ачо, ако от 5-7 кила краве мляко изкарваш 1 кило сирене, бягай технолог в някоя мандра. Милионер ще станеш. Аз от 10-12 едвам изкарвам 1. И ела към Варна да се напием най-сетне.
Ако ходя скоро към село , ще питам някой овчар , да ти кажа със сигурност