Коледна екскурзия до Охридското езеро.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Коледна екскурзия до Охридското езеро.

Мнение от Binev_OuT » 10 Дек 2011, 0:51

Здравейте!
Искам да заведа приятелката си до охридското езеро.
Дали някой е ходил до там.
Интересуваме как е границата със Македония както и разстоянието до езерото и пътните разходи - винетки и други такси ако има.
Много благодаря.
По принцип го планувам за следващата седмица ако е от значение :D
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 N46B20

Re: Коледна екскурзия до Охридското езеро.

Мнение от Luki Junior » 10 Дек 2011, 1:27

От къде си и от къде мислиш да ходиш. Ако си от София през Скопйе може да минеш. Винетки при нас няма, има патарини. Около 10 лева ще ти е в една посока. Вземи си пътническа застраховка, и зелена карта за колата. Митницата се минава и с лични карти. Не ходи през Станке Лисичково/Делчево. Пътя е зле. Или Златарево-Ново Село или Гюешево-Деве Баир.

Откъм Скопйе до Гостивар е почти магистрала с перфектна настилка. След това имаш 2 прохода (Стража, там си вали доста сняг и движението е трудно на времена). Имай в предвид фирмата която трябва да чисти пътищата от сняг и киша, е пред фалит, стачкуват и няма да чистят нищо ако завали сняг.

Ако ходиш през Златарево (Струмица) нямаш магистрала, пътя от Струмица до Радовиш е толкова зле че всички камъци в бубрезите ще ти изпаднат... Пътя е още като паве и е стар 50 години поне. След него пътя е страхотен, двулентов, ама почти е нов по целия маршрут. Няма патарини и винетки.

Има Лукойл в Македония с качествени горива. Макпетрол/Окта също е добре. Бензина/Нафтата е леко поевтина от България. Храната вкусна, смени си денари в някое обменно бюро. Не се опитвай да подкупваш полицай (не че няма да стане)... И карай по ограниченията че глобите в Македония са 2-3 пъти повисоки отколко в България.

Ако нещо друго те интересува, питай.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 10 Дек 2011, 16:49

Благодаря,колега.
Много подробна информация.Иначе от Габрово ще тръгвам за нататък,но пътя ще ми е през София си мисля ще е най пряко.
Може да мина от от Гоце Делчев не знам ще го измисля.
Благодаря ти още веднъж!
Изображение

Dicky Wolf
Аватар
Кара: Z4M Roadster

Мнение от TsvetanVR » 10 Дек 2011, 17:20

Пфу....аз реших, че ше има няк'ва групова екскурзия :D
Изображение

I wanna leave you far behind....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS;E30 325i
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Helix » 10 Дек 2011, 19:06

Аз бях преди 2 години там за нова година.Колегата ти е написал двата маршрута; Моя съвет е да си вземеш вериги ако не си с много хубави гуми защото аз като бях там за една нощ падна страшно много сняг; иначе храната и виното са супер!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 10 Дек 2011, 19:14

Огледайте внимателно корабчето :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 N46B20

Мнение от Luki Junior » 11 Дек 2011, 2:24

cod-cdbp написа:Огледайте внимателно корабчето :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Айде ся, няма нужда от сакразам. Нещастен случай.

Ако ходиш от към Гоце Делчев, може да се пуснеш до Петрич, па Струмица, Радовиш, Неготино, Кавадарци, Прилеп, Битола, Ресен, Охрид.
Полицай найвероятно ще има в едно от селата пред Струмица (Ново Село, Секирник, Турново, Босилово, Дабиле), просто чакат щот има много трафик и винаги ще намерят за нещо да ти напишат едно актче. След това възможно е да има до Радовиш (хубав път знака е 70/80 и чакат с радар)
Следващото място на изхода на Неготино (Чакат с едно старо поло ли е, юго ли е, тико ли е нямам си идея, ама една вечер ме караха да отварям аптечката да погледнат). Следващата е на прехода Плетвар. Там има сигурно и е някаква вектра Ц. 3 лента е пътя но ограничението е 60/70 и тез са с радар. След Битола има още еден преход, и там си чакат (Гявато). В Ресен също има винаги полиция ( и винаги е една руса, млада и готина полицайка.... направо да те е кеф да те спре :mhihi: :mhihi: :mhihi: ) И пред охрид в Косел и още едно село.
(Този маршрут съм го минавал много пъти и знам в кои храсти се крият ушевите)

От към София, Гюешево, Крива Паланка, Куманово, Скопйе, Тетово, Гостивар, Кичево, Охрид.
Тук на магистралата ще има поне 2 патрулку (може и повече). Крайслер Стратус обикновенно. Скопйе Тетово Гостивар още една. И след Кичево е възможно. От там не съм пътувал много, ама баща ми е и е плащал 2-3 акта и затова е хубаво да си внимаваш.

Веригите са задължителни за зимата (полицията може да ти ги потърси за преглед) и хубаво е да имаш да му покажеш един комплект (и да имаш хубави зимни гуми). Караш винаги на фарове (противпожарен апарат не е задължителен а препоръчителен). На магистралите караш 120/130, на другите макс 100.

и хубаво да си искарате... само приятни спомени.
Изображение

Назад към Извън Темата