Почина големият български актьор Коста Цонев!!!
Модератор: Общи модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
Почина големият български актьор Коста Цонев!!!
На 82-годишна възраст почина Коста Цонев - един от най-обичаните български актьори с десетките си роли в киното и театъра. На сцената е играл Дон Жуан и Крал Ричард III, а една от най-запомнящите се негови роли в киното е във филма "Баща ми бояджията". Снима се още в "Сватбите на Йоан Асен", "Няма нищо по-хубаво от лошото време", "Тайфуни с нежни имена" и др.
През миналата година актьорът беше почетен от колегите си с награда Аскеер за цялостно творчество.
Коста Цонев е роден на 10 юни 1929 г. в София. Кариерата му започва през 1952-а и въпреки десетките роли, които е изиграл той признаваше, че се чувства най-близък с рицаря на печалния образ.
„Философията на дон Кихот е нещо много вечно, много истинско. 400 години, тази книга е написана преди 400 години и славата, мъдростта на този образ не е увехнала" - думи на Цонев.
През 2001 г. Коста Цонев приема предизвикателството на нова роля - тази на депутат от НДСВ в 39-ото Народно събрание.
„Политиката не е толкова страшна, зависи от какъв аспект, от каква гледна точка гледаш. Ако гледаш, на политиката, че ако използваш своя авторитет, за да помагаш на хората, за мен това е едно великолепно нещо, политиката е много добра", казваше Цонев.
Въпреки тежкото си здравословно състояние дори в последните месеци Коста Цонев говореше с оптимизъм за бъдещето.
Актьорът е женен и има две деца - дъщеря Теодора и син - познатият водещ от ефира на bTV Action - Димитър Цонев.
Поклон пред паметта му!
През миналата година актьорът беше почетен от колегите си с награда Аскеер за цялостно творчество.
Коста Цонев е роден на 10 юни 1929 г. в София. Кариерата му започва през 1952-а и въпреки десетките роли, които е изиграл той признаваше, че се чувства най-близък с рицаря на печалния образ.
„Философията на дон Кихот е нещо много вечно, много истинско. 400 години, тази книга е написана преди 400 години и славата, мъдростта на този образ не е увехнала" - думи на Цонев.
През 2001 г. Коста Цонев приема предизвикателството на нова роля - тази на депутат от НДСВ в 39-ото Народно събрание.
„Политиката не е толкова страшна, зависи от какъв аспект, от каква гледна точка гледаш. Ако гледаш, на политиката, че ако използваш своя авторитет, за да помагаш на хората, за мен това е едно великолепно нещо, политиката е много добра", казваше Цонев.
Въпреки тежкото си здравословно състояние дори в последните месеци Коста Цонев говореше с оптимизъм за бъдещето.
Актьорът е женен и има две деца - дъщеря Теодора и син - познатият водещ от ефира на bTV Action - Димитър Цонев.
Поклон пред паметта му!
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Re: Почина големият български актьор Коста Цонев!!!
Мир на праха му.

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- Ronka
- русата мафия!
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
Ще липсва старото поколение...няма толкова добри!
Мир на праха му...
Мир на праха му...

Много като тебе вече плакаха ...
- ivailoludia
- Потребител
-
Поклон пред паметта му!
acho.rs написа:ilchev написа:Здравейте, за карам Е39 първо защото ме кефи, представям си че е М5 ...Явор написа:а аз си представям,че Мката ми е тдс
- Totogada
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E36 320 Coupe
Лека му пръст 

R.I.P. Champion 1968 – 2007 Colin McRae
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Отиде си още един страхотен актьор.
Поклон пред светлата му памет
Поклон пред светлата му памет

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

7 мнения
• Страница 1 от 1