Честитка 200лв за превишена скорост

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e38 735i
Мечтае да кара: вана
Детайли за колата: M62

Честитка 200лв за превишена скорост

Мнение от waterboy » 06 Мар 2012, 22:38

Днес ми дойде честитка за 200лв глоба за превишена скорост (50км ограничение аз сам минал с 86км) сичко това се разиграва в софия. кв надежда улица 202 (тецовете). от както се помня минавам от там с около 80км и до сега никога не е имало проблеми , сега изведнъж хоп честитка с снимка ( снимана е колата ) нз каде е тая камера нова ли е какво е просто нз пише че може да се обжалва. Въпроса ми е следния да обжалвам ли , и какво точно да заява в жаблата за да е в моя полза? да го плащам ли да не го ли плащам или да изчакам да видя дали ще ме потърсят след време .. какво да правя :dunno: бях заделил 200лв тая заплата за М броня ..... ама не ..... преди 3 дена разсбрах че трябва да кърпа ръжда за около 150лв ..... сега и тея 200лв напрао нз :banghead:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Audi 20VTQ
Мечтае да кара: SSME

Re: Честитка 200лв за превишена скорост

Мнение от smg » 06 Мар 2012, 23:48

Е откъде е снимана колата?
След като постоянно минаваш от там, не можеш ли да прецениш къде се намира камерата?
Business ownership is a risk and it`s not for the faint of heart.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i
Детайли за колата: M43B19TU

Мнение от TheKiller » 07 Мар 2012, 0:17

Колега кажи в коя посока поне са те снимали,посока надежда или посока гробищата и къде горе долу?
/// 6>4
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от waterboy » 07 Мар 2012, 0:21

Посока надежда, колега това е въпроста там няма камера местото се използва и за гонки петак и събота, 3-лентов път около 2км с 2 светофара които през повачето време са зелена светлина, аз от както имма книжка винаги минавам от там и си карам около 80км и изведнъж честитка , а всеки ден ходя на работа по тази улица.. това ме изненадва , най вероятно е било патрулка/цивилка която е седела с камера нз.. снимката още не съм я видял колата е на името на майка ми понеже е инвалид и я зехме на неино име че има привилеги, и общо заето от нея се иска да се плати 200лв , тя не шофира от години идеята е че 200лв са си 200лв , и ми подфърлиха днес че можело книжката да и вземат? За момента мислиме да оставиме нещата тъка ако/като ни потърсят пак тогава да мислиме

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 07 Мар 2012, 0:27

добре де- минал си- хванали са те. сам казваш, че си караш там с 80.

не разбирам каква ти е дилемата....
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 07 Мар 2012, 0:44

waterboy написа:и ми подфърлиха днес че можело книжката да и вземат?

За това нарушение книжка не вземат, но ако те хванат пак, глобата ти е в двоен размер 400 лв.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от waterboy » 07 Мар 2012, 0:52

Много ми е чудно около 2 години постояно си минавам от там с около 80 като е 3-лентов път без знаци никога не са ме спирали за скорост дори като е имало полицай не случаино казах че се правят гонки просто условията са такива огромна права с 1 - 2 сфетофара постояно зелени рядко се среща човек да кара с по малко от 70 км по тази отсечка много ми е странно се 1 да си паркирам секи ден колата пред блока и изведнъж паяка ме дига :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на бензин.....
Мечтае да кара: на ток.....
Детайли за колата: 2007--2012->е36 m43b16 95г седан

2012--2013->е36 m52b28 95г седан

2013--2015->е46 m52b20tu 2000г купе

2015--2016->е46 m54b30 2001г купе

2016---e46 m47TUd20 2003г компот

2019---e90 m47 2006

2020—е38 m62b44 1999 + golf 6 2010

Мнение от -Юли- » 07 Мар 2012, 0:55

аз също незнам там да има камера... :dunno: всеки ден минавам и аз от там !!!явно патрулка те е снимала :censored:
на 202-ра има ли някой да кара с 50?! :kuku:
Тия опели горящи много и невървящи, трошливи, с външен вид на фейслифтова каруца, с пластмасови табла и салони от плат за пердета, гниещи и без никви екстри ......,бмв-та ги оставeте на нас балъците!!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го по тъч линията на живота..

Мнение от M3 E92 » 07 Мар 2012, 1:17

Някой не беше ли споменавал да отидеш да искаш 2 снимки от камерата, тъй като само така можела да изчисли с колко точно си се движел :paranoid: На база на времето между двете снимки и разстоянието, изминато за това време, се определя скоростта :paranoid:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e34
Мечтае да кара: BMWта
Детайли за колата: хубавелка

Мнение от crazy_d » 07 Мар 2012, 9:06

Снимали са те с подвижна камера от кола (по принцип са бели астри без никакви обозначения),и аз съм получавал такива! :D
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 07 Мар 2012, 9:10

междо друтото градско никога не е можело да се кара с повече от 70 в софия без риск за глобичка. дори и преди времената на камерите. (ясно е, че всички сме карали с повече, но това е "безопасната" скорост).
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 07 Мар 2012, 10:06

crazy_d написа:Снимали са те с подвижна камера от кола (по принцип са бели астри без никакви обозначения),и аз съм получавал такива! :D

Не са само астри. Има и вектри от дъртите, чисто черни със затъмнени всички прозорци без предния.
По темата: Колега, книжката няма да я вземат както и точки. Само тези 200лв. си ги плащаш. Баща ми преди време го бяха снимали със горе-долу същото надвишаване и един адвокат му каза една врътка, но трябва да го питам какво беше. Един вид да си удължиш срока.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exotique » 07 Мар 2012, 10:22

steeN написа:междо друтото градско никога не е можело да се кара с повече от 70 в софия без риск за глобичка. дори и преди времената на камерите. (ясно е, че всички сме карали с повече, но това е "безопасната" скорост).

много си прав :-) За 10-15 км/ч радко правят снимки,но колегата е надвишил с 36 км разрешената скорост..Отивай да си ги плащаш директно-без да занимаваш майка ти,да не би тя да ти е карала колата?С новите промени ше ти е бая тежко след време ако не си платиш глобата в срок..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39
Мечтае да кара: e46 М3

Мнение от shalashaska » 07 Мар 2012, 11:22

Отивай колега да си ги платиш,че после и лихви ти се трупат.Тия актове нямат давност, и 5 год. Да чакаш акта си стои.Незнам дали знаеш 7 дена от връчването на акта можеш да идеш да го платиш с 30% по малко от сумата на акта.Както и в твоя и в моя случай(аз имах същия акт с толкова превишена) отиваш,пащаш 140 лв като поп и повече не се занимаваш!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 07 Мар 2012, 11:29

На тая улица се кара с превишена скорост само Събота след 21:00ч. и то в пакет с поне 1 друга кола.

Няма какво да се учудваш, на 202ра няма стационарна камера, но редовно има кола с камера която снима, както казаха колегите по горе.
Това, че редовно си караш с 80 в града при ограничение 50 би трябвало да те навежда на мисълта, че рано или късно ще има глоба :yes:
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

Следваща

Назад към Извън Темата