Глоба за липса на ГО служебно?
Модератор: Общи модератори
- Krasimir19
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 136hp И BMW 530XiA 258hp
Re: Глоба за липса на ГО служебно?
Nasko_ написа:Krasimir19 написа:Само ми е интересно от коя аджеба скандинавска страна са взаимствали идеята ГО да се плаща дори и да не се ползва колата? Аз 1 месец карах кола без застраховка... и никой не дойде да ми тропа на вратата за застраховка или пък да ме уведомят по някакъв начин. Сега ако ме спрат в движение е друго, ще ме санкционират. Единствено данка ако не се плати на колата, чичко полицай като ти види колата някъде дори паркирана идва и сваля номерат и ги носи в местния КАТ. След което трябва да се отиде там да се плати данка + някаква глоба май не съм сигурен и се взимат номерата, или да се спре колата от движение.
Колега, ако си карал кола с БГ регистрация, те няма как да те предупреждават или да знаят, че караш без застраховка!
Не съм карал кола с бг регистрация. Карах кола с норвежки номера в Осло.
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
Jordana написа:Ами колата ми стои примерно в гаража без ГО.Каква работа има застрахователа с мойта кола която не се кара и си е в моя имот?
Колега, застрахователят няма никаква работа с колата ти. Глобата ще получиш от КАТ, затова, че като собственик, ползвател, държател или какъвто и да си на този автомобил, не си сключил задължителна застраховка

Не знам защо си мислите, че застрахователите ви задължават с нещо

Krasimir19 написа:
И колата беше на твое име?
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- kokala
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2 - BMW E30 touring
- Мечтае да кара: BMW E30 катафалка
- Детайли за колата: Детайлите са перфектни.
2 + месеца карам без застраховка... нищо е нямало. Как ще въведат тая простотия?? Не трябва да го позволяваме! 

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Nasko_ написа:Jordana написа:Ами колата ми стои примерно в гаража без ГО.Каква работа има застрахователа с мойта кола която не се кара и си е в моя имот?
Колега, застрахователят няма никаква работа с колата ти. Глобата ще получиш от КАТ, затова, че като собственик, ползвател, държател или какъвто и да си на този автомобил, не си сключил задължителна застраховка
Не знам защо си мислите, че застрахователите ви задължават с нещоKrasimir19 написа:
И колата беше на твое име?
Ми те КАТ нищо не казват ама застрахователите реват като магарета при всеки удобен случай.Те тия промени в законите не стават от самосебе си.Има си едни хора които са с икономически интереси и си прокарват тяхното -по просто от това не може да се обясни.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- kjm
- Потребител
-
- Кара: Е36 320 93г.
а тея дето имат мотори и ги ползват само 3-4 месеца или обратното някои имат джип и го карат само зимата
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
kokala написа:2 + месеца карам без застраховка... нищо е нямало. Как ще въведат тая простотия?? Не трябва да го позволяваме!
Колега, точно заради такива, като теб ще го направят...още повече, че и ти КАРАШ без гражданска!!! Пък чак и на бунт се вдига

Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- kokala
- младши ентусиаст
-
Nasko_ написа:kokala написа:2 + месеца карам без застраховка... нищо е нямало. Как ще въведат тая простотия?? Не трябва да го позволяваме!
Колега, точно заради такива, като теб ще го направят...още повече, че и ти КАРАШ без гражданска!!! Пък чак и на бунт се вдига![]()
Ми карам е силно казано, не съм я платил щото първо в момента се прави и второ, кара се 3 пъти месечно... за кво да давам пари на вятъра? Като се направи вече ще я платя а и без това другия месец съм на преглед

- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
kokala написа:2 + месеца карам без застраховка... нищо е нямало. Как ще въведат тая простотия?? Не трябва да го позволяваме!
И утре като ме удариш някъде (недай Боже) кво прайме? Айде, мани мене, ама като удариш едно от тия де са до твойта кола на снимката в подписа кво прайме?
Гражданската не е лошо нещо в чистия смисъл който има. Лошото е, че застрахователите са баси измекярите и ти носят от десет кладенеца вода и ти пишат в договорите със ситните бувкички и т.н., за което както колегата отгоре спомена те не са виновни, просто някой им го позволява...
Ама тва е поредната глупост и поредния начин за рекет на народеца. Колата примерно си ми седи в двора, не я карам, плащам и данъка и за какво трябва да и плащам ГО

- kokala
- младши ентусиаст
-
Прав си колега ама тогава покрай тия коли в подписа ми беше с гражданска иначе сега почти не се кара. А за данъка.. не е трябвало въобще да я регистрираш в общината 

- DriftoMania
- Потребител
-
- Мечтае да кара: F10 ///M5
Абе тъпо е, спор няма, но аз не бих излязъл с колата, ако знам че няма ГО, ако нямам пари да си я платя ще ходя пеш...виж, веднъж баща ми кара 1 месец и нещо без гражданска едната от 'работните' си коли, докато се усети че забравил да я плати..добре, че не му напомниха 'униформените' 
Абе, 'колега', ти случайно да си от ромски произход? Не, че съм расист или нещо, ама точно те правят тия номера с неплащане на данъци, застраховки, каране без винетки и други такива..и нали от някъде трябва да се попълнят празнините в бюджета и хоп, вкарват такива брилянтни закони..
Оставете настрана тия работи, той ще си го отнесе ако го хванат..ама такива скръндзи, за които разходите по колата са единствено за бензин пестят и от гуми, накладки, фарове и т.н. заслужават да им се отнемат колите, не книжките, щото те пак ще карат и без книжка, просто за да 'прее*м системата'..

Абе, 'колега', ти случайно да си от ромски произход? Не, че съм расист или нещо, ама точно те правят тия номера с неплащане на данъци, застраховки, каране без винетки и други такива..и нали от някъде трябва да се попълнят празнините в бюджета и хоп, вкарват такива брилянтни закони..
Оставете настрана тия работи, той ще си го отнесе ако го хванат..ама такива скръндзи, за които разходите по колата са единствено за бензин пестят и от гуми, накладки, фарове и т.н. заслужават да им се отнемат колите, не книжките, щото те пак ще карат и без книжка, просто за да 'прее*м системата'..

- kokala
- младши ентусиаст
-
Чист булгаристан съм..
иначе от гуми и гориво не пестя
както казах в момента КОЛАТА СЕ ПРАВИ и се изкарва много рядко и на къси разстояния за кво да влизам в излишни разходи?! Иначе за тоя кофтор, който карам не бих платил никога нищо ама.. трябва
А и още уча и не работя... аз за тва исках тая кола да е на мое име задължително...
имах мотор на баща ми на името и треперенето беше голямо... хем изтече застраховката хем и без книжка, шубе ме беше да не плаща баща ми иначе за мен не ми пука. Дано тва с ромския произход да беше шега колега... щото иначе би ме обидил много!

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Тия от подписа не ги мисли.100% са с каско.И ГО покрива само щети причинени на други лица ако но само си виновен за ПТПто .Тука не става въпрос за каране без ГО.Темата е за коли които примерно 6 месеца не се карат.После собственика иска да я ползва плаща ГО и готово.Въпроса защо да плаща ГО като колата не се кара ?
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Jordana написа:Тия от подписа не ги мисли.100% са с каско.
Да, със сигурност. И да, със сигурност застрахователя ще им кихне 3-4 бона и няма да ги търси от тоя, който е виновен... По принцип да, ама в белите държави. Тука не е така...
Jordana написа:Въпроса защо да плаща ГО като колата не се кара ?
Иначе определено това е въпросът и някой ако може да обясни какви са аргументите да се въведе това.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Щото така е по-лесно... вместо да разчитат на това, че ти ще си съвестен (а много не са!), просто задължават всички да плащат през цялото време... т.е. покрай сухото гори и мокрото.. това е. Докато има "тарикати", останалите ще го ядат.
- kokala
- младши ентусиаст
-
Какво ще ядат останалите? Всичко се прави за да си пълнят гушите с нашите пари...