Ремонт на спукана джанта - безопасно ли е?
Модератор: Общи модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- vvaskoo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E92 335d
Ремонт на спукана джанта - безопасно ли е?
В момента една от колите ми е в БМВ за малко ремонт и току що ми се обадиха и се оказа че задната ми джанта имала 3 големи пукнатини (ОЕМ стайл 216) Странното е че ми казаха че пукнатините са били там от доста време и изглежда съм карал така с месеци . Нямам идея как не съм го забелязал с РФТ гуми съм и колата ми има сензори за налягане , нито съм имал проблеми с управлението нито съм имал индикация за спукана гума .Както и да е , БМВ ми обявиха ненормална цена от около 1400лв само за задната джанта и монтаж без нова гума . Идеята ми е да заваря старата джанта но ми е интересно колко безопасно е да караш със заварки при положение че има 3 големи пукнатини и изобщо може ли да се завари или да си взема нова джанта?

- mitkyyyy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 328 ,318is , 330ci e46
- Мечтае да кара: ///м3 - е30 , е36 , е46 ... W124 Е500
- Детайли за колата: кон
Re: Ремонт на спукана джанта - безопасно ли е?
Би трябвало да може да се завари , но аз бих те посъветвал да си вземеш нова джанта ! Все пак живота не струва 1400 лв.. !(това си е лично мое мнение !)
- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
Не мисля че ще има проблем със заварката, но можеше да се опиташ да заведеш щета по каско , ако това е покрит риск по полицата разбира се.
Никакъв проблем няма, че е заваряна само майстора да знае какво прави.. 

- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Имам приятели които заваряват такива алуминиеви сплави, на въпроса - " Ще държи ли ? " обикновено отговарят - " То здраво е било, а се е счупило, та ... " Караш на свой риск, аз лично не бих, вярвам може да се намери такава капла на старо...
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
Мисля, че няма да имаш проблеми стига да е при читав майстор. Последно, когато заварявах джанта майстора ми каза "няма проблем, стига да не я блъснеш в някой бордюр". Ако чак толкова те притеснява сложи я отзад.
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Трябва да видиш темата на колегата Дани - wheel от Казичене в секцията Сервизи и Магазини.
Той от какви чудеса прави джанти ... направо
.
Зависи много от майстора който ще я заваря според мен.
Той от какви чудеса прави джанти ... направо

Зависи много от майстора който ще я заваря според мен.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
Пращай я при колегаата wheel ! Не са 1 или 2 добрите мнения за него, а и има снимки как прави от нищо нещо човека 

- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Ето ти един леко технически отговор - изводите си ги прави сам.
заварката на алумин винаги е по слаба от основния метал. Една от причините е, че температурата която се достига при заваряване отслабва метала, а като добавиш и модерните методи за правене на джанти - просто няма как със заварка да "изкопираш" здравината им. И това е преди да стигнем до заваряването, което никак не е просто с този метал, особено като се има впредвид ,че пукнатината едва ли е с форма на линия. А ако е в частта на джантата където метала е по дебел, прави работата още по трудна.
Иначе се прави постоянно, много зависи и в коя част на джантата е и колко е голяма пукнатината, може и въобще да не ти дава ядове след това, но пак казвам ако очакваш да е здраво колкото оригинална джанта - няма как
заварката на алумин винаги е по слаба от основния метал. Една от причините е, че температурата която се достига при заваряване отслабва метала, а като добавиш и модерните методи за правене на джанти - просто няма как със заварка да "изкопираш" здравината им. И това е преди да стигнем до заваряването, което никак не е просто с този метал, особено като се има впредвид ,че пукнатината едва ли е с форма на линия. А ако е в частта на джантата където метала е по дебел, прави работата още по трудна.
Иначе се прави постоянно, много зависи и в коя част на джантата е и колко е голяма пукнатината, може и въобще да не ти дава ядове след това, но пак казвам ако очакваш да е здраво колкото оригинална джанта - няма как
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
1-Естествено,че заварката е място на напрежение в една едноотливна джанта и при претоварване ще се сцепи на границата алуминий-заварка!
2-Най-евтино и качествено ще е при колегата от Казичене!Виждал съм чудеса оттам!
3-Защо не потърсиш джанта втора ръка?!Аз бих я заварил , докато намеря здрава втора ръка!
p.s. дай размер и ще ти дам цена
2-Най-евтино и качествено ще е при колегата от Казичене!Виждал съм чудеса оттам!
3-Защо не потърсиш джанта втора ръка?!Аз бих я заварил , докато намеря здрава втора ръка!
p.s. дай размер и ще ти дам цена

- justboy
- Олдскул фен
-
- Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
- Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)
Според мен зависи от пукнатините, защото щом си карал с тях и не е имало проблем, едва ли са толкова големи, и няма да е кой знае какъв проблем отремонтирането им, стига майстора, който ще ги прави да е читав : )

E34, E38
А според мене дилъра си връзва гащите легално/ законово.
Кажи им да ти съберат гумата/ джантата както са я намерили и да не те занимават. А ти след това си купи една джанта оем използвана от ибей и си я смени.
Кажи им да ти съберат гумата/ джантата както са я намерили и да не те занимават. А ти след това си купи една джанта оем използвана от ибей и си я смени.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- andreygg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 318i
- Мечтае да кара: m5
От 8 години търкалям една заварявана на аргон 15-ка, на един дърт Голф 2. Сложил съм я задна и няма проблем. Повече от 160 не съм я пробвал, но мисля, че няма да има ядове.
- Cobb
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36
- Мечтае да кара: V8
Добре де, ти какво очакваш, че ще се случи с тая джанта, след като се завари ?
Както си караш и тя изведнъж ще рече пуф, и ще се разпадне на песъчинки или ще изчезне "безкрайно" ли ? Заварките се съмнявам да се скъсат, най-много да я спукаш на друго място.
Както си караш и тя изведнъж ще рече пуф, и ще се разпадне на песъчинки или ще изчезне "безкрайно" ли ? Заварките се съмнявам да се скъсат, най-много да я спукаш на друго място.

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Щом не ти е излезнала грешка за наляганията и т.н., явно пукнатините са дооста малки.. Не мисля, че би имало някакъв проблем след заварката..
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2