Предизборна тема 2013г. ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ?
Модератор: Общи модератори
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: Предизборна тема 2013г. ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ?
В тоя ред на мисли,по новата отсечка от Стара Загора до "петолъчката" ,все едно яздя кон,някакси е вълнообразно,иначе е добре да има подобни съоръжения,а колегата за онази отсечка дето споменава иска да каже че като завали,става доста грозна гледка и като управление на автомобил.
Но по темата.
Много ме "радват" мнения на хора дето не стига че са в чужбина,ами даже не са гласували.
Колеги,като престанете да сте в чужбина и започнете да плащате тука данъците и тука да гласувате-тогава може да коментирате и защитавате,а така в чужбина е най-лесно да бъдете "патриоти" и да се "кефите" на един или друг политик.
Аз преди три и повече години гласувах именно за Борисов защото от положението на почти четирите години съм излъган от обещанията му и за това с пълно право мога да си го критикувам ,а някой охльо дето нито бил гласувал,нито пък живее в държавата ни няма никакво право да ми обяснява кое е добре за мен и народа!
Но по темата.
Много ме "радват" мнения на хора дето не стига че са в чужбина,ами даже не са гласували.
Колеги,като престанете да сте в чужбина и започнете да плащате тука данъците и тука да гласувате-тогава може да коментирате и защитавате,а така в чужбина е най-лесно да бъдете "патриоти" и да се "кефите" на един или друг политик.
Аз преди три и повече години гласувах именно за Борисов защото от положението на почти четирите години съм излъган от обещанията му и за това с пълно право мога да си го критикувам ,а някой охльо дето нито бил гласувал,нито пък живее в държавата ни няма никакво право да ми обяснява кое е добре за мен и народа!
N.Mihaylovski написа:Бензиностанции няма, иначе си е супер

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
3 в 1. Правиш строежа по-скъп, т.е. крадеш повече. Създаваш хранилки на полицията, че да не пият кафе и да не пушат пред министерството. Увеличаваш печалбата на един от добрите си приятели- газ, газ, газ, спирачка и пак газ.. 

bum_bum написа:3 в 1. Правиш строежа по-скъп, т.е. крадеш повече. Създаваш хранилки на полицията, че да не пият кафе и да не пушат пред министерството. Увеличаваш печалбата на един от добрите си приятели- газ, газ, газ, спирачка и пак газ..
Така е, това са негативните неща. Но ако ги съпоставим с позитивните (ползите от магистралата) - негативните бледнеят

Щото по-добре да караш по бърза магистрала с катаджии, отколкото по път с дупки, по който катаджии няма, защото при превишаване на скоростта обикновено се вика линейка

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Тая Люлин почва като проект от Костов...
.......
На 21 януари 2003 г. министърът на финансите Милен Велчев и ръководителят на делегацията на Европейската комисия в България Димитрис Куркулас подписват меморандуми по предприсъединителната програма ИСПА на ЕС за 240 милиона евро. Общата стойност на финансовия меморандум за автомагистрала Люлин е 148, 45 млн. евро, от които 111, 338 млн. евро /75 процента/ безвъзмездни средства по програма ИСПА и 37, 112 млн. евро /25 процента/ от българска страна.
На 8 август 2006 г. Изпълнителният директор на агенция "Пътища" Веселин Георгиев и представителите на турския консорциум МАПА – ЧЕНГИЗ Ведат Четинташ и Кемал Юнлюлер подписват договор за възлагане на строителството на автомагистрала "Люлин". Общата стойност на договора е 137, 382 млн. евро за 19-километровия участък. Договорът предвижа автомагистралата да бъде построена за 3 години, след които ще има 12 месеца гаранционен срок.
На 20 декември 2006 г. Изпълнителният директор на Фонд "Републиканска пътна инфраструктура" Веселин Георгиев подписва с представителя на сдружението "Луйс Бергер - Мот МакДоналд", Питър Кокрейн договора за супервизия на автомагистрала "Люлин", на стойност 4 435 900 евро. На подписването присъства ръководителя на Делегацията на Европейската комисия в България Майкъл Хъмфрис.
.......
21 март 2009 г. - За първи път в България започва денонощно онлайн наблюдение на строеж на автомагистрала. 16 камери следят 19-километровото трасе на магистралата. Информацията се подава в НАПИ и Европейската комисия в Брюксел.
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
BMW_RIDER написа:bum_bum написа:Друго, което ми стана много чудно е защо има тунели на места, където почвата над тавана на тунела е 3-4 метра? Толкова ли е трудно да се махне и тя и да няма тунел? Може би има някакво обяснение, но на мен ми изглежда като тунела да е едно много скъпо съоражение и насила да е намерена работа на фирма, която да го строи.
Това беше първото което ми направи впечатление като карах по нея. Те наш§бали мостове и тунели където трябва и където не трябва. Ясно ,че причината за това е да вземат повече пари фирмите изпълнители.Аз ви казвам че 90% от хората в тази държава са откровено глупави или поне първосигнални!
+1
А дали тази магистрала не е планирана така от предишните тиквеници, ама им секнаха паретата?
Мислете бе колеги...

Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Doberman_vas написа:BMW_RIDER написа:bum_bum написа:Друго, което ми стана много чудно е защо има тунели на места, където почвата над тавана на тунела е 3-4 метра? Толкова ли е трудно да се махне и тя и да няма тунел? Може би има някакво обяснение, но на мен ми изглежда като тунела да е едно много скъпо съоражение и насила да е намерена работа на фирма, която да го строи.
Това беше първото което ми направи впечатление като карах по нея. Те наш§бали мостове и тунели където трябва и където не трябва. Ясно ,че причината за това е да вземат повече пари фирмите изпълнители.Аз ви казвам че 90% от хората в тази държава са откровено глупави или поне първосигнални!
+1
А дали тази магистрала не е планирана така от предишните тиквеници, ама им секнаха паретата?
Мислете бе колеги...![]()
и малко по позитивно
Много ясно че от предишните,предишните крадяха,сегашните (вече предишни) просто продължават тази линия на управление!
Някой знае ли що по тази отсечка до към дупница,ограничението е 90,нали се води някаква магистрала или не се води магистрала?
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Скоростен път е, не е магистрала. Нали живевш в Бъглария, що не си наясно
И не е 90 км/ч.

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
flame написа:bum_bum написа:3 в 1. Правиш строежа по-скъп, т.е. крадеш повече. Създаваш хранилки на полицията, че да не пият кафе и да не пушат пред министерството. Увеличаваш печалбата на един от добрите си приятели- газ, газ, газ, спирачка и пак газ..
Така е, това са негативните неща. Но ако ги съпоставим с позитивните (ползите от магистралата) - негативните бледнеят![]()
Щото по-добре да караш по бърза магистрала с катаджии, отколкото по път с дупки, по който катаджии няма, защото при превишаване на скоростта обикновено се вика линейка
Да де ама аз предпочитам след като и от моя джоб са излезли някакви пари за тая магистрала качеството и да отговаря на цената. Нищо повече не искам.
Иначе е ясно, че все са "предишните". Никога не сме "ние", винаги са предишните, по-предишните и по-по-предишните...

BMW_RIDER написа:bum_bum написа:Друго, което ми стана много чудно е защо има тунели на места, където почвата над тавана на тунела е 3-4 метра? Толкова ли е трудно да се махне и тя и да няма тунел? Може би има някакво обяснение, но на мен ми изглежда като тунела да е едно много скъпо съоражение и насила да е намерена работа на фирма, която да го строи.
Това беше първото което ми направи впечатление като карах по нея. Те наш§бали мостове и тунели където трябва и където не трябва. Ясно ,че причината за това е да вземат повече пари фирмите изпълнители.
...
причината за тунелите, които има предвид bum_bum съвсем не е да се лапнат повече пари при строежа
може да ви прозвучи абсурдно, но истинската причина за това е да не се нарушава пътя на миграция на дивите животни
и такъв тип тунели или мостове по скоростни магистрали на излишни на пръв поглед места има не само в БГ
при изграждането на скоростни магистрали има и еко-изисквания и ЕС държи те да се спазват /все пак те дават парата/

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Никога няма да се разбереме, ама че се въведе контрол се въведе...не че са скъпи касовите апарати, ми че така всичко минава през нап. Вкараха се разходомери за горивата, от сондаж, до митнически склад, до рафинерия, до краен потребител, всичко през нап...и още доста неща с контрол, разбира се не всичко....
Най-добре е Кристаличето да дойде ( че има хем народна подкрепа, хем и на ЕС ), да свормира служебен кабинет...и ако тряя, три години без депутати....През тва време хората да мислят за кой да гласуват.....да правят партии, сдружения и така нататък, да свалят кметове също.
А тя през тва време да търси кои закони са с/у хората и така...
Най-добре е Кристаличето да дойде ( че има хем народна подкрепа, хем и на ЕС ), да свормира служебен кабинет...и ако тряя, три години без депутати....През тва време хората да мислят за кой да гласуват.....да правят партии, сдружения и така нататък, да свалят кметове също.
А тя през тва време да търси кои закони са с/у хората и така...
Последна промяна Сондьора на 26 Фев 2013, 22:03, променена общо 1 път
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Ако е така е напълно оправдано наличието на тунели. Единствено остава чуденето, що са с 2 ленти 

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Така и не разбрах за кои тунели иде реч.
За тия дето ще минават костенурки и гущери като пресичат или такива дето ще прелитат жерави над тях ? Все си мисля че Ранго щеше да мине и без тунел ама айде - щом така са ни казали от EU..

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
Сондьора написа:Най-добре е Кристаличето да дойде ( че има хем народна подкрепа, хем и на ЕС ), да сформира служебен кабинет...и ако тряя, три години без депутати....През тва време хората да мислят за кой да гласуват.....да правят партии, сдружения и така нататък, да свалят кметове също.
А тя през тва време да търси кой закони са с/у хората и така...

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Политическият театър, който се изпълнява пред народа през целия период е с едничката цел да се създаде усещане у народа, че е на лице политическа среда, а политиците са водени от родолюбиви чувства. Хе-хе. Има ли поне един здравомислещ, който да повярва на това. Думата политика означава "изкуство на градоусторойството (държавата)". Някой да е забелязал някакво "градоустройство", някакво подреждане на държавата, някакъв, макар и минимален ред. Не.
Във всички области на живота в България - икономика, политика, сигурност, местна власт, законодателна власт, полиция, следствие, прокуратура, социални служби, трудова заетост, религия. Сякаш навсякъде цари нещо, като организиран хаос, който с всеки изминал ден прави живота ни по-сложен и по-труден. Сега, след като са създали този хаос ни казват, че без тях няма да успеем да се справим с живота си. Естествено, че няма да се справим, защото техните правила са създадени за да се справят ТЕ. Тези правила обслужват ТЕХНИТЕ интереси и са създадени според техните възможности. Създали са среда, в която само те могат да виреят и за нормалния човек тя е неразбираема и невъзможна. Това е отровна, противодържавна и антинародна среда, в която могат да съществуват само специално пригодени за нея хора (условно казано "хора" за техния случай).
Голямата перверзия е, че достигнахме до положение, много различно от театъра, като изкуство: те ни лъжат, ние не им вярваме, те знаят, че не им вярваме и не правят нищо за да замажат лъжите си, защото им е все тая, тъй като имат цялата възможна власт и не се притесняват от нищо.
Във всички области на живота в България - икономика, политика, сигурност, местна власт, законодателна власт, полиция, следствие, прокуратура, социални служби, трудова заетост, религия. Сякаш навсякъде цари нещо, като организиран хаос, който с всеки изминал ден прави живота ни по-сложен и по-труден. Сега, след като са създали този хаос ни казват, че без тях няма да успеем да се справим с живота си. Естествено, че няма да се справим, защото техните правила са създадени за да се справят ТЕ. Тези правила обслужват ТЕХНИТЕ интереси и са създадени според техните възможности. Създали са среда, в която само те могат да виреят и за нормалния човек тя е неразбираема и невъзможна. Това е отровна, противодържавна и антинародна среда, в която могат да съществуват само специално пригодени за нея хора (условно казано "хора" за техния случай).
Голямата перверзия е, че достигнахме до положение, много различно от театъра, като изкуство: те ни лъжат, ние не им вярваме, те знаят, че не им вярваме и не правят нищо за да замажат лъжите си, защото им е все тая, тъй като имат цялата възможна власт и не се притесняват от нищо.