съвет за борба с паткан
Модератор: Общи модератори
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- PaCk0o
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: e36 m3
съвет за борба с паткан
Колеги имам малък проблем, днес си отварям капака да си почиствам стъпковото моторче и какво да видя един паткан колкот средно коте седи до акумулатора
и ми уръфал едно голямо парче от кората на капака. Та как да го махна тоя плъхок вадих маркуча поливах с вода 1 час и се крие някъде отзад двигателя където не се вижда, после ходих карах викам като загрее яката ще избяга ама пак греда, като отворя капака седи до кутията с бушони и веднага се скрива пак някъде зад двигателя, пробвах и да се засилвам да бия спирачки, да ускорявам да давам газ на място да се изплаши и избяга ама си седи някъде скрит докато е отворен капака, сега сложих един капан под колата и се надявам да се хвани. Кажете някой друг вариант който не се сещам да го махам веднага, че ме е страх тая вечер да не ми нагризе някой кабели и после да имам главоболия.

Re: съвет за борба с паткан
Какво е "паткан" ?
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.
- NoMoreRules
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 320i Coupe, BMW e46 ci
- Детайли за колата: шест цилиндров звяр
Пробваи с отрова за мишки.Има една такава леплива незнам точно как се води но винаги помага.
Сложи си някъде там дето ти ръфа кората и ще се залепи.
Сложи си някъде там дето ти ръфа кората и ще се залепи.
Само че едно е да отворят талона с 316,а под капака ония туч м50, дето и кьорав да си пак ще го чуеш :mhihi:
- PaCk0o
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: e36 m3
Re: съвет за борба с плъх
Chapai написа:Какво е "паткан" ?
Плъх, по инерция се карам на варненски

Колега отрова не искам, че ще вземе да умре на някой забутано място после да мирише 1 година на мърша в колата. Вариант с пушек ако има или нещо такова ще е добре.
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
Колега, истински ме разсмя, като описваше какви мерки си предприел. Иначе пробвай с уред за прогонване на гризачи. Има ги в интернет и не са скъпи. Ако не се лъжа май ги има и в практикер или бриколож.
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d
Добре че проверих в google какво е паткан
Като си купих джипа, предишния собственик ми каза че е имал проблем с плъхове и ми каза че е монтирал някакво устройство което издава някакви звуци или вълни (човек не ги чува) които ги гонят и така си е решил проблема. Аз го махнах това устройство тъй като при мен няма плъхове. Ето това представлява, сигурно ги продават в интернет.

Като си купих джипа, предишния собственик ми каза че е имал проблем с плъхове и ми каза че е монтирал някакво устройство което издава някакви звуци или вълни (човек не ги чува) които ги гонят и така си е решил проблема. Аз го махнах това устройство тъй като при мен няма плъхове. Ето това представлява, сигурно ги продават в интернет.

- NoMoreRules
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 320i Coupe, BMW e46 ci
- Детайли за колата: шест цилиндров звяр
Значи варианта който аз ти казвам с отровата е този:
маже се тази отрова с четка някъде в коша на малка площ,или както правят при нас на едно картонче го намазват с това.
то е изключително лепливо,плъхат отива там незнам защо но отива и се залепва и от самата отрова умира за час някъде.
идеята ми е да си намериш такава отрова и да си намажеш едно картонче някъде до бомбето примерно и да изчакаш.
маже се тази отрова с четка някъде в коша на малка площ,или както правят при нас на едно картонче го намазват с това.
то е изключително лепливо,плъхат отива там незнам защо но отива и се залепва и от самата отрова умира за час някъде.
идеята ми е да си намериш такава отрова и да си намажеш едно картонче някъде до бомбето примерно и да изчакаш.
Само че едно е да отворят талона с 316,а под капака ония туч м50, дето и кьорав да си пак ще го чуеш :mhihi:
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
PaCk0o написа: пробвах и да се засилвам да бия спирачки
Значи проблемът е или в ненадеждна спирачна система, или този плъх е много стриктен и си слага колан

Никой не мое ма връне на селу!
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
пробвай да я подкараш настрани, ще изпадне от джи форса
извинявай за спама но не се сдържах 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
NoMoreRules написа:.. отива и се залепва и от самата отрова умира за час някъде...
И аз съм имал некви мишки в колата и ми изядоха кабелите на нафтовата помпа. Гадно е да ама това със залепването и умирането ми звучи ..

Аз гласувам за ултразвук или някакъв друг репелент, който да го разкара от там.
всъщност доколкото ми е известно, отровите които се продават не ги убиват, а просто ги дрогират. и "патканът" (и аз рових в гугъл да видя що ли за твар е това) става неадекватен.
а тези отрови, които ги убиват са забранени за свободна продажба (като опасни и за човека). нещо такова имаше, май.
а тези отрови, които ги убиват са забранени за свободна продажба (като опасни и за човека). нещо такова имаше, май.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Абе баш си мрат. Ако само ги дрогират каква е файдата, пак ще си седи там макар и надрусан 

30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2