Споделете опита си с летните гуми! :)
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: Споделете опита си с летните гуми! :)
Аз взех Yokohama Advan sport 245/40/18 u 275/35/18. Винаги съм бил фен на yokohama, при дъжд са супер, спират бързо 

- teto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e60 530xd
Аз взех dunlop sport maxx rt 245/40/18,дават им доста добри оценки по тестовете.
Другата най-добра гума за наще пътища според мен е Good Year асиметрик 2
Другата най-добра гума за наще пътища според мен е Good Year асиметрик 2
Аз взех конти спорт контакт 5, но още карам старите и нямам отзиви 

- sandini
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2004 530i, 6MT
- Мечтае да кара: all M cars
aero написа:Аз взех конти спорт контакт 5, но още карам старите и нямам отзиви
Колега, като подкараш конти-тата, драсни едно редче да дадеш мнение, че и аз се колебая такива ли да взема или мишелин...
Продавам:
18" Джанти за Е46 и Е85 - viewtopic.php?f=132&t=293507
- sawion
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530da 04'
- Мечтае да кара: А7 3.0TFSI
- Детайли за колата: China Maina Town Tuning
sandini написа:aero написа:Аз взех конти спорт контакт 5, но още карам старите и нямам отзиви
Колега, като подкараш конти-тата, драсни едно редче да дадеш мнение, че и аз се колебая такива ли да взема или мишелин...
колега аз ги карах миналото лято но 3-ката и съм много доволен - спират на мокро страшно бързо, нямат проблеми с аквапланинг и в завойте се държат стабилно. Нямат нужда от подгряване за да са в отлична форма! Имаше и 5-ца, но ме посъветваха да взема 3 и несъжалявам (по-красива е според мен). Бяха на 1 цена горе-доло. И въпреки това, предполагам и 5-цата ще е със сходни характеристики... Ако не си някой виден спортист с претенции за голям разбирач, ще останеш доволен

- sparky01
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е70’40d; е60’530d
sawion написа:sandini написа:aero написа:Аз взех конти спорт контакт 5, но още карам старите и нямам отзиви
колега аз ги карах миналото лято но 3-ката и съм много доволен - спират на мокро страшно бързо, нямат проблеми с аквапланинг и в завойте се държат стабилно. Нямат нужда от подгряване за да са в отлична форма! Имаше и 5-ца, но ме посъветваха да взема 3 и несъжалявам (по-красива е според мен). Бяха на 1 цена горе-доло. И въпреки това, предполагам и 5-цата ще е със сходни характеристики... Ако не си някой виден спортист с претенции за голям разбирач, ще останеш доволен
И аз съм с две ръце за Contisportcontact 3. Минала година ги сложих на 60-та и съм много доволен. 39-та я карам с Michelin Ps2, които също са много добри, но както каза @martin_g60 са мекички и по-бързо свършват курса. Иначе сега като ми дойде LCI-то му сложих Pirelli Cinturato P7 , обаче ми се струват малко твърди и шумни, но съм минал само 500км и сигурно не съм им свикнал

- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Сутринта сложих новите Nokian Z line и малко по-късно заваля шибания сняг. Цял ден трябваше да обикалям из града и ми беше малко притеснено как ще се държат, но не усетих никаква разлика спрямо зимните - нито веднъж не ми светна DSC при потегляне, спираше си съвсем нормално колата. Дано не падат повече температурите, че ще трябва да ходя пеш 

- sawion
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530da 04'
- Мечтае да кара: А7 3.0TFSI
- Детайли за колата: China Maina Town Tuning
отначало бях взел Пирели Чинтурато П7 и ги карах 1 лято... с 2 ръце съм за тях, ама за изхвърляне не и за каране!!! На мокро са зле много и в завой и при спиране, че даже и на сухо понякога са ме изправяли на пръсти (а бяха само на 1 година) 

- AcTePuKc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '06 е60 530i & '96 e36 328i
- Мечтае да кара: e60 M5
В темата все се говори за "маркови" гуми.Понеже вече на два пъти ми се случва да изхвърлям хубави гуми заради балони от нашите хубави пътища,и размера който карам много трудно се намира втора употреба реших да пробвам с по-евтин вариан.Купих си Federa 595-evo.Цената за две чисто нови гуми на цената която бях купил предишната само че една бройка(509лв.).От три седмици карам с тях и съм доста впечатлен.На мокро се държаха много добре.Много добро поведени при аквапланинг.На сухо са малко шумни,но управлението и спирачния път са повече от задоволителни,като се има в предвид ,че температурите са доста ниски(с изключение на 3-4 дена) и асвалта още е доста студен.За сега съм купил само предни,защото задните имат каране още в тях,но свършат ли ще поръчам такива и за там.
- sparky01
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е70’40d; е60’530d
sawion написа:отначало бях взел Пирели Чинтурато П7 и ги карах 1 лято... с 2 ръце съм за тях, ама за изхвърляне не и за каране!!! На мокро са зле много и в завой и при спиране, че даже и на сухо понякога са ме изправяли на пръсти (а бяха само на 1 година)

Прецакал съм се

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
AcTePuKc написа:В темата все се говори за "маркови" гуми.Понеже вече на два пъти ми се случва да изхвърлям хубави гуми заради балони от нашите хубави пътища,и размера който карам много трудно се намира втора употреба реших да пробвам с по-евтин вариан.Купих си Federa 595-evo.Цената за две чисто нови гуми на цената която бях купил предишната само че една бройка(509лв.).От три седмици карам с тях и съм доста впечатлен.На мокро се държаха много добре.Много добро поведени при аквапланинг.На сухо са малко шумни,но управлението и спирачния път са повече от задоволителни,като се има в предвид ,че температурите са доста ниски(с изключение на 3-4 дена) и асвалта още е доста студен.За сега съм купил само предни,защото задните имат каране още в тях,но свършат ли ще поръчам такива и за там.
А дали тези твои гуми щом те държат толкова добре на ниски температури(а са летни), няма да почнат леко да прегряват като минат 20-30 градуса температурите на въздуха, а към 40 да се разпадат?

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- sandini
- младши ентусиаст
-
Като взех моята кола, беше с гуми Federal 595RS-R. Това е някаква спортна гума. Имаше много добро поведение при топло и сухо. Направо лепнеше за асфалта. Но на мокро беше като водни ски, а когато температурите на въздуха са под 7-8 градуса имаха доста непредвидимо поведение. Като се направи оценка цена-качество и ми се струва, че си заслужават, но човек трябва да е нащрек при време различно от слънчево и топло.
Продавам:
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Федерал-а става само за дрифт и то за брутално късане за нищо друго
-лично мое мнение 

- sandini
- младши ентусиаст
-
за 200-300 лева - толкова 

Продавам:
- AcTePuKc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '06 е60 530i & '96 e36 328i
- Мечтае да кара: e60 M5
BMW Power ACM написа:AcTePuKc написа:В темата все се говори за "маркови" гуми.Понеже вече на два пъти ми се случва да изхвърлям хубави гуми заради балони от нашите хубави пътища,и размера който карам много трудно се намира втора употреба реших да пробвам с по-евтин вариан.Купих си Federa 595-evo.Цената за две чисто нови гуми на цената която бях купил предишната само че една бройка(509лв.).От три седмици карам с тях и съм доста впечатлен.На мокро се държаха много добре.Много добро поведени при аквапланинг.На сухо са малко шумни,но управлението и спирачния път са повече от задоволителни,като се има в предвид ,че температурите са доста ниски(с изключение на 3-4 дена) и асвалта още е доста студен.За сега съм купил само предни,защото задните имат каране още в тях,но свършат ли ще поръчам такива и за там.
А дали тези твои гуми щом те държат толкова добре на ниски температури(а са летни), няма да почнат леко да прегряват като минат 20-30 градуса температурите на въздуха, а към 40 да се разпадат?Говорим за скорости над ограниченията разбира се.
И не са ли Federal, а не Federa?
Да Federal са,изпуснал съм една буква . Карал ли си с такива гуми,че така негативно.В предния пост казвам,че засега се държат задоволително въпреки ниските температури.А летните гуми винаги ги помпя с азот,точно заради високите температури.Когато се постопли ще видим дали съм се прецакал