Казус с КАТ - шофьорска книжка категория "С"
Модератор: Общи модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Re: Казус с КАТ - шофьорска книжка категория "С"
При положение че си се разминал с едни 1000 лв за курс и вече си минал сложното като си изкарал въпросният, колко ще е трудно да отделиш 1 ден на 5 години, за да си събереш документите за книжката и да си я подновяваш ?
До колкото си спомням при наличието на C категория, отпада необходимостта да имаш B+E, което си е плюс.
Събирай документите, пиши C-то и ходи да черпиш, че си професионален шофьор
Психото пак до колкото си спомням беше с едни ръчки, като електронна игра .. и без връзки трудно се взима от първите 5 пъти, щото всяко явяване е към 50 лв.
До колкото си спомням при наличието на C категория, отпада необходимостта да имаш B+E, което си е плюс.

Психото пак до колкото си спомням беше с едни ръчки, като електронна игра .. и без връзки трудно се взима от първите 5 пъти, щото всяко явяване е към 50 лв.

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel
ogata написа:При положение че си се разминал с едни 1000 лв за курс и вече си минал сложното като си изкарал въпросният, колко ще е трудно да отделиш 1 ден на 5 години, за да си събереш документите за книжката и да си я подновяваш ?
Привет , това психо с рьчките е когато караш самия курс , а при подновяване на книжка този документ се издава от психодиспансера , че не се водиш на отчет / тоест че си,, добре ,,/ . Недей шашка човека че погледнеш се отказал от C кат .

ogata написа:
Няма такова нещо, нито една категория не замества друга!
Sent from my GT-N5100 using Tapatalk 2
- golov_bg
- ентусиаст
-
- Кара: Е38-ца
Здрасти колега,само немога да разбера,защо не искаш в книжката да има С,и също С-категорията не ти дава право да управляваш В+Е,когато искараш и С+Е тогава вече имаш и В+Е,а по темата да наистина е така след като си се явил на изпит и си го взел редно е да идеш да си смениш книжката,и това за отказването също е вярно
Dirty Hands are a Sign of Clean Money
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Взимай си Ц категорията и не се занимавай с глупости!
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Kroki написа:Взимай си Ц категорията и не се занимавай с глупости!

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
Почти както ти го е обяснила (на висок тон) служителката на КАТ е.
За В медицинското може да ти го издаде и личния лекар, за С обикаляш 5-6 кабинета - за всеки по 5лв. (преди 2 години, в Бургас). Ако минеш в някоя частна клиника може и да излезе малко по-скъпо, но няма да се редиш на опашки пред кабинетите.
Психотест ще трябва да минеш, щом не си минавал досега, иначе за подновяване не е нужен. На мен даже и справка от психото не ми искаха, но може и това да са добавили с последните промени.
Тази глупост за подновяване на 5 години я приеха сравнително наскоро. Аз се надявам, докато дойде време пак да подновявам след 8 години, да са удължили срока ама надали доброволно ще се откажат от едни пари.
За отказването е вярно. Не съм запознат със самата процедура, но откажеш ли се веднъж, след това все едно никога не си имал С.
Така че сега е моментът да направиш избор. Аз за последно карах камион на изпита си по кормуване (като завършващ Механото през далечната 1997-а), няма реални изгледи скоро да се кача отново, но нямам желание да си загубя С-то.
За В медицинското може да ти го издаде и личния лекар, за С обикаляш 5-6 кабинета - за всеки по 5лв. (преди 2 години, в Бургас). Ако минеш в някоя частна клиника може и да излезе малко по-скъпо, но няма да се редиш на опашки пред кабинетите.
Психотест ще трябва да минеш, щом не си минавал досега, иначе за подновяване не е нужен. На мен даже и справка от психото не ми искаха, но може и това да са добавили с последните промени.
Тази глупост за подновяване на 5 години я приеха сравнително наскоро. Аз се надявам, докато дойде време пак да подновявам след 8 години, да са удължили срока ама надали доброволно ще се откажат от едни пари.
За отказването е вярно. Не съм запознат със самата процедура, но откажеш ли се веднъж, след това все едно никога не си имал С.
Така че сега е моментът да направиш избор. Аз за последно карах камион на изпита си по кормуване (като завършващ Механото през далечната 1997-а), няма реални изгледи скоро да се кача отново, но нямам желание да си загубя С-то.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
- sapio
- младши ентусиаст
-
- Кара: бензинояд
Нотариалният отказ от категория ти е най-малкия разход от всички описани. Там ти е 5 лева заверка на подписа и толкова за изготвяне на документа, айде с някоя друга уговорка или такса, пиши ги 20 лева максимум.
Обаче утре ако ти дотрябва да имаш "C" категория, защото ти е изпаднала някоя камионетка за работа или нещо друго, ще трябва да минаваш всичко наново - медицинско, психо, листовки, шофиране пред ДАИ. А сега с едно психо и още няколко кабинета си готов. Е, психото, както каза колегата по-горе, може да не ти го дадат веднага, но пък знае ли човек.
Смяната на 5 години се преживява. Тя наистина е от скоро. Моето мнение е, че е хубаво да се възползваш от наличието на категорията, че човек не знае как ще се завъртят нещата.
Обаче утре ако ти дотрябва да имаш "C" категория, защото ти е изпаднала някоя камионетка за работа или нещо друго, ще трябва да минаваш всичко наново - медицинско, психо, листовки, шофиране пред ДАИ. А сега с едно психо и още няколко кабинета си готов. Е, психото, както каза колегата по-горе, може да не ти го дадат веднага, но пък знае ли човек.
Смяната на 5 години се преживява. Тя наистина е от скоро. Моето мнение е, че е хубаво да се възползваш от наличието на категорията, че човек не знае как ще се завъртят нещата.
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Овцата е права...
В
С
В+Е
са различни категории
като се подновява се изкарва медицинско за най-голямата категория която в случая и С!
ако искаш може да се откажеш доброволно и после я получаваш пак срещу 1000лв
В
С
В+Е
са различни категории
като се подновява се изкарва медицинско за най-голямата категория която в случая и С!
ако искаш може да се откажеш доброволно и после я получаваш пак срещу 1000лв

"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- ///ivanE30
- ентусиаст
-
- Кара: e60 e30 turbo
баси историята, неможе да си на аванта цял живот, аз неможах да разбера каде е проблема в 50 лева психо или в деня отпуска които трябва да да си вземеш , или в тона на "офцата" която ти казва как седят нещата? ......откажи се тогава от категорята.....
психото сега се прави в часни кабинети и лесно се минава
психото сега се прави в часни кабинети и лесно се минава

bedrock city racing
- ///Maximalniq
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: poor man's M3 (E30 318iS)
- Мечтае да кара: E30 M3
Вместо да пишеш тая стена от текст, за това време можеше да отидеш с колата до психото и медицинския център и да си изкараш документите. 

11 мнения
• Страница 1 от 1