За и против задължителното гласуване в България
Модератор: Общи модератори
63 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Wolf4
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 325i
- Мечтае да кара: M-ка, кво друго?
Re: За и против задължителното гласуване в България
Cobb написа:...
Аз се чудя защо изобщо се обсъждат такива теми, като на всички е ясно, че няма как да се приемат.
Ами обсъждат се, защото са важни. Приемането на такъв закон би променило окаяната политическа картина на страната до неузнаваемост. Ако българите бяха хора с малко повече отговорност и чувство за национално достойнство сега нямаше да се борим с Албания за последното място в класациите за жизнен стандарт в Европа.
Are you M enough...?!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Мен какво ме интересува, че те нямало как да се преборят с манипулацията на вота? Не искам да гласувам и няма да гласувам. Мисля, че имам такова право и не е редно то да ми бъде отнемано. Да си намерят начини да се борят с манипулацията на вота или да изнамерят кандидат за който бих гласувал.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Винаги може да се отиде до урната и да се пусне празен вот като неискаш примерно. Въпроса е, че в БГ ще е добре заради турчолята и циганите къде гласуват вместо нас.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Аз просто не искам да ходя. Дългът към държавата си съм го погасил с 18 месеца от живота си в казармата. Какво съм виновен, че нямат волята да прекратят манипулацията на изборите?
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
bum_bum написа:Мен какво ме интересува, че те нямало как да се преборят с манипулацията на вота? Не искам да гласувам и няма да гласувам. Мисля, че имам такова право и не е редно то да ми бъде отнемано. Да си намерят начини да се борят с манипулацията на вота или да изнамерят кандидат за който бих гласувал.
Точно тук мисля е разковничето, българинът си мисли, че има само права!

Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Гласувах с не. Това задължително гласуване ми напомня соца, когато също беше задължително и БКП печелеше с 99,9%. Негласуването също е избор и не искам да и го отнемат. Все турците и циганите са ни виновни. Добре че ги има, иначе с кого ли щяхме да се оправдаваме. Не е проблемът в ДПС а в тези,които искат да се коалират с тях. Не е проблемът и в мангалите а в тези, които им купуват гласовете. И не са мързеливи само циганите и не само те крадат. Просто са по-мързеливи и крадат малко повече. А относно мажоритарните избори, замисляли ли сте, че има вероятност парламентът да се напълни със звезди от типа на Азис, Стоичков, Софка, Веско Маринов, Лечков и редица други.
Nasko_ написа:bum_bum написа:Мен какво ме интересува, че те нямало как да се преборят с манипулацията на вота? Не искам да гласувам и няма да гласувам. Мисля, че имам такова право и не е редно то да ми бъде отнемано. Да си намерят начини да се борят с манипулацията на вота или да изнамерят кандидат за който бих гласувал.
Точно тук мисля е разковничето, българинът си мисли, че има само права!
о, разбира се има и задължения...като да си плаща налозите /поне редовия българин/...

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Това трябва да се приеме .Поне така ще направят купуването на гласове безбожно скъпо и поне по места ще има раздвижване в статуквото. Пак ще има извращения - могат да плащат да не гласуват ама излиза доста скъпо така .Глобата плюс кирията от 20-50 лв.Верно че някой мже да не му кеф да гласува друг да го мързи да ходи на опашка трети щото този ден точно е решил да прекопае ама нали това са точно неща които трябва да ни сложат зад една кауза - промяна на страната към по добро.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази
Промяна в страната-знайш ли кога,точно никога! Задължителното гласуване можем да си го направим ние,Българите,като без никой да ни кара задължително или не,да излезем да гласуваме! Но защо ли да гласувам като така или иначе управлява бсп под една или друга форма!
bum_bum написа:Мен какво ме интересува, че те нямало как да се преборят с манипулацията на вота? Не искам да гласувам и няма да гласувам. Мисля, че имам такова право и не е редно то да ми бъде отнемано. Да си намерят начини да се борят с манипулацията на вота или да изнамерят кандидат за който бих гласувал.

Не Мы такие, Жизнь такая
- Cobb
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36
- Мечтае да кара: V8
Wolf4 написа:Cobb написа:...
Аз се чудя защо изобщо се обсъждат такива теми, като на всички е ясно, че няма как да се приемат.
Ами обсъждат се, защото са важни. Приемането на такъв закон би променило окаяната политическа картина на страната до неузнаваемост. Ако българите бяха хора с малко повече отговорност и чувство за национално достойнство сега нямаше да се борим с Албания за последното място в класациите за жизнен стандарт в Европа.
Важни са да, но да отнемеш правото на избор на някого и да го принудиш да направи нещо, е много далече от решаване на проблема...

- ///Maximalniq
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: poor man's M3 (E30 318iS)
- Мечтае да кара: E30 M3
Напълно За ! Това трябва да е на първи ред в исканията на протестиращите !
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
че то в Гърция нали е задължително гласуването,не виждам нещо по-различно.
Аз съм ЗА,но повече съм ЗА да се гласува само ако имаш поне средно образование,отиваш,показваш тапията или когато се правят списъците се взима това в предвид,само при това положения малцинствата дето разчитат на ухажване покрай изборите и им се дават милиарди на година във вид на социални помощи,като усетят че вече не са фактор в тая държава при определянето на политиките,тогава ще си седнат на задника,гледам че не могат български да говорят,обаче имат лични карти че са българи...Баси срама.
Аз съм ЗА,но повече съм ЗА да се гласува само ако имаш поне средно образование,отиваш,показваш тапията или когато се правят списъците се взима това в предвид,само при това положения малцинствата дето разчитат на ухажване покрай изборите и им се дават милиарди на година във вид на социални помощи,като усетят че вече не са фактор в тая държава при определянето на политиките,тогава ще си седнат на задника,гледам че не могат български да говорят,обаче имат лични карти че са българи...Баси срама.
......... "за" "против" като че ли нещо са решава от вота ви !!!

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
ЗА.
Колегите са казали по-горе защо. Моето мнение е същото.
Колегите са казали по-горе защо. Моето мнение е същото.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
63 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5