Получаване на наследство
Модератор: Общи модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- mitko87
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d facelift
- Мечтае да кара: ///М3
Получаване на наследство
Работата е такава на моята жена майката е разведена с баща и от както се е родила той не я познава нито тя него.
Преди месец е починал и не е оставил завещание има апартамент и има друга жена с друго дете по закон апартамента остава на тях 2-те.
Получихме писмо от адвокат и другата седмица трябва да се явим по телефона каза че апартамента е оценен на 14 000 хиляди лева до колкото разбрахме те искат да живеят в този апартамент и трябва да ни наплатят нали така ? интерисуваме в какъв срок трябва да стане това нещо и да ме посаветвате какво трябва да направим че не сме наясно
Благодаря ви предварително за помоща 
Преди месец е починал и не е оставил завещание има апартамент и има друга жена с друго дете по закон апартамента остава на тях 2-те.
Получихме писмо от адвокат и другата седмица трябва да се явим по телефона каза че апартамента е оценен на 14 000 хиляди лева до колкото разбрахме те искат да живеят в този апартамент и трябва да ни наплатят нали така ? интерисуваме в какъв срок трябва да стане това нещо и да ме посаветвате какво трябва да направим че не сме наясно

- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Re: Получаване на наследство
къв е тоя апартамент за 14 000 лева?
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- mitko87
- кандидат ентусиаст
-
Ами то беше село близо до бургас от 2-3 години е квартал на бургас вече...
И на мен ми се ведяха малко парите
Ама като ги гледах в интернет за 42 квадрата едностаен горе долу са толкова.
Пак ще говорим с брокер да видим какво ще каже.
И на мен ми се ведяха малко парите

Ама като ги гледах в интернет за 42 квадрата едностаен горе долу са толкова.
Пак ще говорим с брокер да видим какво ще каже.
- Conqueror
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание
Колега трябва ти консултация с адвокат в потърси в нета има много такива който предлагат безплатни консултации по интернет би трябвало да се иска нова оценка освен ако апартамента не е 15квадрата в занемарена зграда и като цяло не се надявай на бързи пари освен ако наследниците имат и ИСКАТ да ти дадът пари защото имането е едно а даването друго 

Щом си получил писмо адвокат, значи този адвокат е нает от някой, да му свърши работата на него, а не на теб. Ако искаш на добра воля да им оставиш апартамента, а евентуално и някакви пари да получиш, можеш да се срещнеш с този адвокат и да уредите нещата. Ако искаш да получиш това, което по принцип ти се полага по закон, е хубаво да си вземеш собствен адвокат. Ако си от Сф мога да ти препоръчам една добра адвокатка, ама ЛС да не правя тука реклама 

Не Мы такие, Жизнь такая
- mitko87
- кандидат ентусиаст
-
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Мисля че наследници са двете деца и сегашната му съпруга, всички са с еднакви дялове. Оценка на имот се прави от вещо лице или лицензиран оценител. Сядате и се разбирате, но щом са наели адвокат е добре да си вземеш и ти.
Помни добре: вземи проверен и честен адвокат за да не те извъртят! Най-добре от София или Пловдив за да не се познават с другият адвокат.
Помни добре: вземи проверен и честен адвокат за да не те извъртят! Най-добре от София или Пловдив за да не се познават с другият адвокат.

mitko87 написа:От бургас съм колегаза адвокат стана ясно че ще се наема
адв. Дичев - срещу стария съд
адвоката на моето семейство в Бургас
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
barty написа:Мисля че наследници са двете деца и сегашната му съпруга, всички са с еднакви дялове.

Когато дядо ми почина наследството се раздели между съпругата му(баба ми) и двете му деца. Дяловете бяха следните: 1/2 за баба ми, останалата 1/2 беше разделена между тримата, т.е. баба ми получава 1/3 от половината, двете му деца също. В крайна сметка се получава, че децата получават по 1/6, а съпругата 2/3. Ако децата са повече 1/2 се дели на повече, но в твоя случай е същото. Не знам дали това е актуално, защото при нас се случи преди почти 12 години и може да са изменили нещата.

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
Cyberloner написа:http://pravatami.bg/959
обяснено е простичко и яснона всеки се полага по 1/3 от апартамента
Да, да, освен ако апартаментът не е придобит по време на брака с втората жена и не е СИО /както случая описан по-горе с дядото/, тогава децата имат по 1/6, съпругата 2/3. Има и други варианти на разпределение, ако е наследствен, прехвърляни са идеални части и пр.
.
Трябва да имам предвид, че много често цялото наследство или част от него влиза в режим на съпружеска имуществена общност (СИО), което променя обема от права, които бих наследил, ако нямаше брак между починалия и преживелия съпруг. При прекратяването на брака поради смърт на единия съпруг, преживелият съпруг получава равна част (половината) от имуществото, което е съпружеска имуществена общност (СИО), освен това наследява на общо основание като законен наследник.
Адвокат, вижте кога и как е придобит апартамента, за да опредилите дяловете, ако не си съгласен с тази цена, нова оценка и споразумение с другата страна за изплащане на дяла ти при доброволна делба /която се прави пред Нотариус, вписва се и т.н/. Ако няма споразумение за стойността или други претенции от твоя страна може да се направи и Съдебна делба, но не те съветвам, защото се точи много и там има доста подводни камъни... Не си и заслужава цялата разправия при такива евтини имоти.
Cyberloner написа:...

Относно цената от 14 бона на имота- силно вероятно това е данъчната оценка на имота. Която рядко има общо с пазарната цена. Понеже вероятно искат да изплатят делът от имота за да получат имота трябва да се направи оценка на жилището.
Жокер: Никой НЕ издирва наследник (още повече такъв дето не познава починалия) ей така за да му даде едни пари понеже иска да спази закона- спокойно може да си ползваш имот с десетилетия независимо на чие име се води. Гарантирано схемата е за продажба на имота след уреждане на наследството- лошо няма разбира се, всеки да прави каквото си иска. Въпросът е да се получи правилната сума пари- тоест % от пазарната оценка, а не от данъчната основа.
Задължително автора да се посъветва с адвокат- реално не е нищо сложно случая, но трябва да се разяснят нещата.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Като гледам има и морален аспект това нещо...
Ако не си закъсал толкова много за пари...остави им го на хората апартаментчето,иначе предполагам че ако наистина е отценен на 14000 лева ,като се подели между всички,най-много да вземеш 1000 лева ,като платиш на адвокат ,я ти останат 500 я не
Ако не си закъсал толкова много за пари...остави им го на хората апартаментчето,иначе предполагам че ако наистина е отценен на 14000 лева ,като се подели между всички,най-много да вземеш 1000 лева ,като платиш на адвокат ,я ти останат 500 я не

Я смятай пак колко е 1/3 (идеалният случай) или 1/6 (най-вероятното) от 14 бона- определено са над 1000лв.
А и както казах- никой не издирва който и да е да му даде едни пари САМО за да спази закона. Морално е да ги оставиш да го ползват без да ти изплащат дела, но и без да го отстъпваш официално- не ти трябва имот, не ти трябват и пари, нека го ползват. Но забрави за морал когато става дума за уреждане на сделка- дори и малоумен брокер си иска процента, що собственикът да се отказва от неговата част
А и както казах- никой не издирва който и да е да му даде едни пари САМО за да спази закона. Морално е да ги оставиш да го ползват без да ти изплащат дела, но и без да го отстъпваш официално- не ти трябва имот, не ти трябват и пари, нека го ползват. Но забрави за морал когато става дума за уреждане на сделка- дори и малоумен брокер си иска процента, що собственикът да се отказва от неговата част

И на мен ми се вижда, че има и морален отенък, но ... Все пак жената си му е дъщеря. Не тя се е отрекла от него. Така, че като кръвен роднина и се полага поне някъква част от неговата собсвеност. Дори мисля, че морално и се полага повече отколкото на другото дете.
Все пак това е баща й
Все пак това е баща й
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2