Правомощия на СОТ/СОД на пътя

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Правомощия на СОТ/СОД на пътя

Мнение от mangini » 23 Сеп 2013, 21:38

Здравейте, интересува ме дали някой може да даде информация какви са правомощията на пътя на въпросните структури? Питам, защото преди малко на кино Арена в Младост една кола на СОД (или СОТ, беше тъмно и не видях добре) направи няколко безумни маневри, при които за малко да ме отнесе и мен, за да догони, засече и спре за саморазправа някакъв друг автомобил. Та, тези хора имат ли изобщо някакви права, близки до полицейските, за санкции на автомобили на пътя или това беше поредният случай на селяндурщина?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 545i
Детайли за колата: E 60

Re: Правомощия на СОТ/СОД на пътя

Мнение от bmw545i » 23 Сеп 2013, 21:42

mangini написа:Здравейте, интересува ме дали някой може да даде информация какви са правомощията на пътя на въпросните структури? Питам, защото преди малко на кино Арена в Младост една кола на СОД (или СОТ, беше тъмно и не видях добре) направи няколко безумни маневри, при които за малко да ме отнесе и мен, за да догони, засече и спре за саморазправа някакъв друг автомобил. Та, тези хора имат ли изобщо някакви права, близки до полицейските, за санкции на автомобили на пътя или това беше поредният случай на селяндурщина?

Не, нямат полицейски правомощия.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330д
Мечтае да кара: Е24S

Мнение от VanDal » 23 Сеп 2013, 21:57

Нямат правомощия да те спрат или гонят, освен ако не си заподозрян за нарушение в обект, който охраняват. Другото си е селяндурщина, както ти каза.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 23 Сеп 2013, 22:48

+ Че си карат с каквато скорост си искат. Ако стане проблем - на аларма са и това е.
Изображение

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 24 Сеп 2013, 0:35

bmw545i написа:Не, нямат полицейски правомощия.

Правете разлика между СОД И СОТ.СОД сектора е към Министерството на вътрешните работи на РБ , и няма база за сравнение с частните охранителни фирми , като служителите в него, имат пълния набор от полицейски правомощия. Единствено служители на СЕКТОР СОД могат за задържът, обискират и разследват лице или група при сигнал от система за сигурност. Частните охранителни фирми явяващи се конкуренция, нямат тези правомощия.
Последна промяна ivoo на 24 Сеп 2013, 0:37, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 136hp И BMW 530XiA 258hp

Мнение от Krasimir19 » 24 Сеп 2013, 0:37

TNT написа:+ Че си карат с каквато скорост си искат. Ако стане проблем - на аларма са и това е.

А аз се чудя що микробус на СОТ или СОД беше, така се беше залепил на задната ми броня, че имах чувството че всеки момент щеше да ме побутне. А пътя беше между селски, с ограничение 80 някъде май беше. А аз шофирах с 100++. :banghead: :dummy: . Ще взема да си сложа някакви шипове в колата заради такива индивиди, ще им ги пускам през прозореца назад......И съм сигурен че тези дето шофираха зад мен, бяха от частна охранителна фирма.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mangini » 24 Сеп 2013, 0:42

ivoo написа:СОД сектора е към Министерството на вътрешните работи на РБ , и няма база за сравнение с частните охранителни фирми , като служителите в него, имат пълния набор от полицейски правомощия.

Тогава по тази логика, би трябвало да имат и сигнални лампи в колите, с които имат право да те спрат съвсем правомерно? В случая май бяха от СОД, защото бяха с джип Шевролет (виждал съм, че те карат такива джипове), ако не се лъжа...Обаче не беше пусната никаква сигнализация, а действаха по метода на селяндурското изблъскване от пътя...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 24 Сеп 2013, 0:53

След нова година закриват държавния сот и вече ще им дадът доста правомощия, даже май ще ги обучават за арести и тем подобни .. така уж се говори.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бензинояд

Мнение от sapio » 24 Сеп 2013, 13:41

Без да ги защитавам или оправдавам по някакъв начин, следващия път като видите бързащ автомобил на СОТ-а, си задайте въпроса какво бихте направили ако отиват към вашето жилище и дали не бихте искали да стигнат по-бързо. У нас няма нищо ценно, но сме се заключили с пет брави, СОТ, а ако имаше място, сигурно и куче щяхме да вземем, защото си разбиват апартаменти наред.

Навремето в офиса едни сотаджии така бяха хванали крадците, с все техника под мишница. Пазиха ги докато дойдат хората с правомощията.

:OT: То ако става дума за специален режим, болшинството не признават ни полиция, ни линейки, нито нищо. Точно преди две вечери по Черни връх към Драгалевци минава пожарна на буркани и сирени. Всички се местят, пускат я, а отзад зад нея се залепила една тарикатска Е46-ка с "дневни" енджъли и яко газ, да не изостане, което пак показва, че всичко си е до човека.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 24 Сеп 2013, 18:17

Е за това ясно. Имам близък приятел, който е патрул на проблемен район :lol: и редовно си закопчават. Факт е и обаче, че си нарушават правилата и на връщане към стоянката. Все пак служебната кола е най-бързата кола :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 25 Сеп 2013, 8:53

хайде бе,вчера си карам колата,пред мен една патрулка,полицейски автомобил кара с 20-30 километра,един вид се влачи и естествено,нали шофьорите сме малодушни,никой не смее да го изпревари,по едно време ускори и...мина на чисто червено без да пуска буркани и без никаква сигнализация,жалко че нямах камера да запиша тая простотия,после пак продължи да си кара с 20-30 кимометра в час...
Редовно пък един милиционер засичам,със старата ес класа как си кара колата,очевидно лична,минава на червено,сече пътя на хората,очевидно се прибираме от работа по едно и също време,кара с полицейска униформа на редови сержант,ама един ден го гледам,слиза от колата и за първи път видях рапър в полицейска униформа-разгърден от пред,некакви синджири се виждат...
Та за мен тези сотаджиите са 100 пъти по-полезни от колкото другите горепосочени,едните поне вършат работа...

Назад към Извън Темата