Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Alek_SV написа:Много селска обява и пак "фул екестри" , но гола ... гола ...
То за кабрио,само свалящ таван искам кати екстра да има:mrgreen:
Идеята ми беше да получа отзиви за модела като цяло или поне двигател,трансмисия-кой е най-сполучлив, от кой да бягам и т.н.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Koliu написа:Alek_SV написа:Много селска обява и пак "фул екестри" , но гола ... гола ...
То за кабрио,само свалящ таван искам кати екстра да има:mrgreen:
Идеята ми беше да получа отзиви за модела като цяло или поне двигател,трансмисия-кой е най-сполучлив, от кой да бягам и т.н.
питай в е46

You said: "Time will change!" What if it changes you?
Здравейте,
Някакво впечатление от тази:
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11415262775785041&slink=
Благодаря !
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11415262775785041&slink=
Благодаря !
- Andrey_86
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: s65b40
За тези пари + още малко направо отиди до Германия и си вземи една "чиста" 335. Най малкото ще е карана по немски пътища. Единственото гледай продавача да е Германец. Няма да cбъркаш. Успех!
Последна промяна Andrey_86 на 08 Ное 2014, 11:20, променена общо 1 път
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Pycua написа:Здравейте,
Благодаря !
Ако автомобила има история и пробега е реален, мисля че е добър вариант.
Може да се провери при дилър с ключа и талона.
Цената е много добра ако по колата всичко е като за тези километри без сериозни удари.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
vvasilev1 написа:Ако автомобила има история и пробега е реален, мисля че е добър вариант.
Може да се провери при дилър с ключа и талона.
Цената е много добра ако по колата всичко е като за тези километри без сериозни удари.
Най-накрая някой да каже правилно синтезирано изречението съдържащо думата "удар"

Pycua написа:Здравейте...
Колкото до кабриолета, на мен ми се струва скъп! За 30+ бона трябва да има пълен м-пакет

Има няколко колеги от форума с 335i, можеш да ги поразпиташ конкретно за модела, но като цяло никакви проблеми

You said: "Time will change!" What if it changes you?
Здравейте,
Много благодаря за съветите.
Първо за Германия си трябва човек който да ти помогне. Едно отиване до Германия за поне двама човека с обикаляне и т.н идва минимум 1000 лв. Съгласен съм че там колите са може би по добри, но това е риск, който ако нямаш доверен човек да те заведе на място, да огледаш да видиш - не ми се струва разумен.
За тази бройка, се заглеждам в централната снимка отпред, самия капак нещо много надигнат ми се вижда, спрямо бъбреците. Това незнам нормално ли е, гледах подобни из нет-а, не съм много сигурен, кажете вие.
Колкото до детски проблеми и т.н, попрочетох някой неща, но ме притеснява евентуален проблем с турбото - 2 броя са все пак. Реалния разход също ми е интересен, ясно ми е че не е 6/100
но все пак.
Благодаря ви много още веднъж !
Първо за Германия си трябва човек който да ти помогне. Едно отиване до Германия за поне двама човека с обикаляне и т.н идва минимум 1000 лв. Съгласен съм че там колите са може би по добри, но това е риск, който ако нямаш доверен човек да те заведе на място, да огледаш да видиш - не ми се струва разумен.
За тази бройка, се заглеждам в централната снимка отпред, самия капак нещо много надигнат ми се вижда, спрямо бъбреците. Това незнам нормално ли е, гледах подобни из нет-а, не съм много сигурен, кажете вие.
Колкото до детски проблеми и т.н, попрочетох някой неща, но ме притеснява евентуален проблем с турбото - 2 броя са все пак. Реалния разход също ми е интересен, ясно ми е че не е 6/100

На хорото " Дай до Германия да излезне по-тънко , ама отивам сам и за първи път и не знам къде отивам" не се хващай .
Цената от 32к за 335и в добро състояние е нормална.
Разход градско -15 до 20 на сто взависимост как я караш. На легендите с "11 на сто" не се вързвай.
Цената от 32к за 335и в добро състояние е нормална.
Разход градско -15 до 20 на сто взависимост как я караш. На легендите с "11 на сто" не се вързвай.
- mili4uk
- младши ентусиаст
-
- Кара: жена си да дрифти
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: харчи малко - върви на страх
Pycua написа:Здравейте,
Колкото до детски проблеми и т.н, попрочетох някой неща, но ме притеснява евентуален проблем с турбото - 2 броя са все пак. Реалния разход също ми е интересен, ясно ми е че не е 6/100но все пак.
Колега, тази кола по снимки не се гледа....

Ще започна от разхода - много е относителен. Спокойно нормално каране 120-140 извънградско около 8.5-9 л което е супер за тази кола

В града много зависи... ако натискаш колата и се движиш в София - под 15-16 много трудно ще паднеш. Но лесно да стигнеш над 18-19

Аз лично съм достигнал под 12.... но си е адска мъка... не си заслужава. Средно моя е 13-14 градско като си я изцеждам и натискам умерено.
За Германия ще ти е по-трудно най-малкото защото или трябва да си имал такава и да знаеш какво да гледаш и как да и направиш сам диагностика, или вероятноста да уцелеш греда е голяма !
За турбините - и да са здрави... след няколко месеца ще мислиш да го преправяш

Проблемни са няколко неща в зависимост дали е EU или USA версията.
Помпа високо налягане и турбините са ти един от основните. Има и други по-дребни но те се решават с малко пари.
Поддръжкара на тази кола (като изключим гумите и каското) е почти колкото 330и/325и

Beat the Devil
http://www.youtube.com/watch?v=k-cbiYzlHOk
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
На моята, точно преди да я продам се прецака водната помпа, която е електрическа и също струва 1200лв. Иначе най-големия проблем, който имах с нея, беше с дюзите, от хубавото ни гориво
За 335i говоря!

Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- mili4uk
- младши ентусиаст
-
Nasko_ написа:На моята, точно преди да я продам се прецака водната помпа, която е електрическа и също струва 1200лв. Иначе най-големия проблем, който имах с нея, беше с дюзите, от хубавото ни горивоЗа 335i говоря!
Колега, аз моята водна помпа я взех от М-кар Пловдив с някакво намаления от приятел за 680 лв

Дюзите не съм имал проблем... но в Елиткар ми обявиха някаква цена от 180 лв мисля за дюза което е нищо в сравение с дизелите

Вчера точно я гледах за дюзите и бяха перфектни а карам с така мразеното от всички Shell гориво - Vpower racing... 100 ли колко октана незнам точно. Просто имам готино намаление там и затова ! (минал съм не повече от 15К киломтери само с това гориво)
Beat the Devil
mili4uk написа:Колега, тази кола по снимки не се гледа....![]()
Ще започна от разхода - много е относителен. Спокойно нормално каране 120-140 извънградско около 8.5-9 л което е супер за тази кола![]()
В града много зависи... ако натискаш колата и се движиш в София - под 15-16 много трудно ще паднеш. Но лесно да стигнеш над 18-19. Ако я караш спокойно и не се изкушаваш... можеш да си около 13л.
Аз лично съм достигнал под 12.... но си е адска мъка... не си заслужава. Средно моя е 13-14 градско като си я изцеждам и натискам умерено.
...
Проблемни са няколко неща в зависимост дали е EU или USA версията.
Помпа високо налягане и турбините са ти един от основните. Има и други по-дребни но те се решават с малко пари.
Поддръжкара на тази кола (като изключим гумите и каското) е почти колкото 330и/325и
Днес ходих да гледам колата. По ВИН е европейска.
Забележки:
1. Пластмасата под десния праг, която е по цялата дължина на колата, нещо не звучи добре, все едно щипка нещо е счупена, трябва да се погледне.
2. След запалване, нещо не работеше равномерно двигателя и изпушваше лошо при форсиране. Също при пускане на газта, се получава пукане в гърнето - незнам дали правилно се изразявам, ще ме прощавате. След като поработи малко, всичко се коригира.
3. Имам подозрение че колата е правена отпред, но немога да преценя, оглеждах, залягах... неможах да разбера.
4. Дисковете са със сериозен ръб, и 4-те

5. Вътре кожата е леко изтъркана на стандартните места по предните седалки, но като цяло салона е доста запазен. Пушено е в колата.
6. Незнам проблем ли е, или feature, но при форсиране, колата се разтриса леко

Май е това, гледах я към края на деня и беше почти тъмно. Коментари ?!
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
По темата,как стоят нещата с 335д ?Какви са им слабите места,в случая се оглеждам за 325/30i краен вариянт 335д ,не ми се кара повече дизел, 4години ми стигат,но пък карам съм 330д и ми допадна колко спокоен е мотора,все пак досега все 4цил ,надявам се скоро на 6 ..но ще е голямо гледане
че имам и горчив опит с дизела
Sent from nokia 6310

Sent from nokia 6310
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- mili4uk
- младши ентусиаст
-
Pycua написа:mili4uk написа:
Забележки:
1. Пластмасата под десния праг, която е по цялата дължина на колата, нещо не звучи добре, все едно щипка нещо е счупена, трябва да се погледне.
2. След запалване, нещо не работеше равномерно двигателя и изпушваше лошо при форсиране. Също при пускане на газта, се получава пукане в гърнето - незнам дали правилно се изразявам, ще ме прощавате. След като поработи малко, всичко се коригира.
3. Имам подозрение че колата е правена отпред, но немога да преценя, оглеждах, залягах... неможах да разбера.
4. Дисковете са със сериозен ръб, и 4-те.
5. Вътре кожата е леко изтъркана на стандартните места по предните седалки, но като цяло салона е доста запазен. Пушено е в колата.
6. Незнам проблем ли е, или feature, но при форсиране, колата се разтриса леко. Мен лично ме впечатли приятно, но вие кажете.
Моето мнение е :
по т.1 - мисля че не е нова от магазина, така че не е ненормално да има такива забележки....
по т.2 - най-вероятно са махнати катализаторите илие правена някаква генерация. Така както го описваш, по-скоро е нормлно от колкото проблем но е хубаво да се види.
по т.3 - и да е правена, нали е направена хубаво и не можеш да разебреш....какъв е проблема тогава

..
по т.6 - не можах да те разбера
Принципно си приготви както за всяка кола втора ръка една 2К за обслужване, дребни ремонти, гуми данъци и т.н. и няма да сбъркаш

Beat the Devil
- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
mili4uk написа:Pycua написа:mili4uk написа:
Забележки:
4. Дисковете са със сериозен ръб, и 4-те.
6. Незнам проблем ли е, или feature, но при форсиране, колата се разтриса леко. Мен лично ме впечатли приятно, но вие кажете.
Моето мнение е :
по т.1 - мисля че не е нова от магазина, така че не е ненормално да има такива забележки....
по т.2 - най-вероятно са махнати катализаторите илие правена някаква генерация. Така както го описваш, по-скоро е нормлно от колкото проблем но е хубаво да се види.
по т.3 - и да е правена, нали е направена хубаво и не можеш да разебреш....какъв е проблема тогава
..
по т.6 - не можах да те разбера
Принципно си приготви както за всяка кола втора ръка една 2К за обслужване, дребни ремонти, гуми данъци и т.н. и няма да сбъркаш
По-добре си приготви 3 000 , щом всички дискове са за смяна с накладките.... там само имаш 1000лв. Иначе при форсиране се клати мотора... нормално е.