Пътуване до Дубай -търся дирхами

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Пътуване до Дубай -търся дирхами

Мнение от Vasko » 26 Авг 2015, 0:56

Здравейте,колеги, предстои ми пътуване до Дубай -полета ми е тази неделя, след Бмв феста на Приморско :))). Понеже знам,че най-изгодно е в дирхами местната валута на ОАЕ, молбата ми е ако някой знае от къде мога да си закупя в София или Пловдив? Говорим за малка сума около 20000 дирхама,за джобни да имам,защото всичко друго ми е подсигурено от хотелите включително и разни пустинни сафарита и вечери.... Ако не намеря дирхами ще обменям в долари ама последния път се прецаках много жестоко, защото уж курса беше 3,65 дирхама за долар,пък накрая се оказа, че ми ги хващат на под 3 дирхама за доларче, което си е пладнешки обир.Затова сега искам да си взема оттука дирхами и да не ме цакат в курса. Може и на лично да ми пишете. ПОЗДРАВИ!
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Re: Пътуване до Дубай -търся дирхами

Мнение от AGD » 26 Авг 2015, 1:08

Пробвай в тавекс.
Така като гледам споменатата сума е около 10000 лв., пожелавам всеки му такива джобни :)
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 26 Авг 2015, 1:11

Обменното бюро "Никар" на "Гладстон"
Добри курсове и всякакви валути

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: S63TUB44

Мнение от jorsenbmw » 26 Авг 2015, 1:27

Вземи си долари.Обмени си там.В момента курса е 3,66 за долар и 3,94 за евро.
Така или иначе такситата и от Ал Мактум и от Дубай DXB са скъпи дори по местните разбирания и ще те преметнат и в долари да си и в дирхами.
Иначе в първия удобен момент отиваш в Дубай Мол ,ако си с метрото след като минеш еднокилометровия тунел свързващ спирката с мола,точно на входа на мола преди магазините за техника има обменни бюра с логото на уестърн юниън които ще ти платят точно по официалния курс и ще ти вземат 8 лева за каквато и да е сума обменена.
Пари си вземи колкото можеш да си позволиш на макс.Там нали знаеш че няма ограничение на внасяните кинти,стига да можеш да излетиш с тях от страната която напускаш.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Vasko » 26 Авг 2015, 1:31

AGD написа:Пробвай в тавекс.
Така като гледам споменатата сума е около 10000 лв., пожелавам всеки му такива джобни :)

Да, колега, наистина за джобни за естеството на работата ми -туристическа агенция съм и отиваме на инфотур за сключване на договори за зимния сезон. Тавех- са малко високо го дават дирхама -2 стотинки над и като вземеш да ги обменяш на 20000 си излизат една сумичка ама се надявам за сума от 20000 да смъкнат някоя стотинка.. Благодаря за бързите отговори. Не се бях сетил за тях.
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..

ентусиаст
Аватар

Мнение от Vasko » 26 Авг 2015, 1:44

jorsenbmw написа:Вземи си долари.Обмени си там.В момента курса е 3,66 за долар и 3,94 за евро.
Така или иначе такситата и от Ал Мактум и от Дубай DXB са скъпи дори по местните разбирания и ще те преметнат и в долари да си и в дирхами.
Иначе в първия удобен момент отиваш в Дубай Мол ,ако си с метрото след като минеш еднокилометровия тунел свързващ спирката с мола,точно на входа на мола преди магазините за техника има обменни бюра с логото на уестърн юниън които ще ти платят точно по официалния курс и ще ти вземат 8 лева за каквато и да е сума обменена.
Пари си вземи колкото можеш да си позволиш на макс.Там нали знаеш че няма ограничение на внасяните кинти,стига да можеш да излетиш с тях от страната която напускаш.

Колега, аз няма да пътувам с таксита- на инфотур съм от партньорите и всичко ми е осигурено с взимане и връщане и обиколки из града ,но ще купувам разни неща оттам, който ми трябват... Затова и взимам такава сума с мен... Да, за Мола го знам че си остава най- добрата цена за обмен -по -добра от тази на летището даже ,ама последният път пазарувах с карта и след това като си гледах извлечението страшна набутвация си беше, а долара не знам защо си го въртяха на нива 3 дирхама при положение, че си беше 3,54 или 3,56 ли нещо такова...

ентусиаст
Аватар

Мнение от pinko_23 » 26 Авг 2015, 10:12

Здрасти Колега

В обменно бюро ПОЛИ на витоша 96 срещу сладкарница Неделя майче беше, работят денонощно аз от там копувах преди 2 седмици.
Поздрави
Няма начин да няма начин

Потребител
Аватар
Кара: G30 530d

Мнение от Sotac » 26 Авг 2015, 10:35

+1 за обмяна в мола. Миналата година правих сметката дали ако обменя тук директно в дирхами/тавекс/ или обменя в долари тук и в дубай в дирхами там ще има смисъл.. и сметките излязоха правилни, най-добре от тук с долари да тръгнеш и да си обмениш останалите дирхами там обратно в долари преди тръгване.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318is '97 M44B19
Мечтае да кара: Е30

Мнение от Missing » 26 Авг 2015, 10:48

Аз като ходих бях обменил дирхами в Тавекс. Добър им беше курса. Ама там и само с долари да отидеш няма да ти ги върнат...

От тук тръгнах със супер малко обменени дирхами. Там като ми свършиха плащах само в долари и съм нямал проблеми.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Фидел Кастро » 28 Авг 2015, 11:25

alekangg написа:Обменното бюро "Никар" на "Гладстон"
Добри курсове и всякакви валути

http://currencycenter.eu/

Страхотни са Пацо и Зарко. :yes:
Задължително преди да отидеш се увери имат ли налични дирхами.
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X5 e53 3.0d 218ps
Мечтае да кара: X5 ///M - печка :D
Детайли за колата: Зла печка :D

Мнение от An4oOo » 28 Авг 2015, 11:33

Аз като ходих миналия октомври в Дубай си взех дирхами от Варчев. Отделно си напълних една дебитна карта с пари, за да нямам много кеш в мен.. все пак в Дубай можеш навсякъде да си пазариш със карта (дори в таксито) и таксите не са кой знае какво, дори и да теглиш от банкомат там, просто да си имаш джобни пак таксите са добри и поносими в сравнение с риска от пари кеш в джоба. Не си мислете, че в Дубай никой не краде, щото всички имат пари. :mhihi: Едва 10% са "местни"... а.к.а хората с пари.

Назад към Извън Темата