Гуми от "Диана" ООД - горчиво
Модератор: Общи модератори
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Re: Гуми от "Диана" ООД - горчиво
Mollov написа:deyan-enchev написа:Е39ката ми дойде с Бриджстоун Близак с 6 годишен ДОТ, тая кола не можеше да бъде паркирана на сняг, лед, леко хълмче не преминаваше.
Това е нещо съвсем различно... не знаеш тия гуми през тия 6 години какво им се е случвало... аз имах едни дебица фриго, на 6 години, които бяха със 7мм грайфер... само че бяха карани (не от мен) лятото преди последната им зима и това беше доста показателно за лошото им представяне...
Принципно тук спор не може да има, всичко е крайно субективно и има винаги гранични случаи.
Реално в книжката за експлоатация на колата пише да се сменят на 6г. гумите (препоръка), а и че след 10г стават абсолютно негодни. Та в този ред на мисли, ако ше набивам 1 кофа с пари за 4 нови гуми - какъвто е случая - бих искал да с ДОТ от миналата седмица и да миришат на ръцете на Ахмед от завода в Германия.
Инъче бялата ми скрап я карах с едни зимни гуми, слагани само зимата, карани в ограничението на скоростния индекс, с грайфер, съхранявани чисти в топло мазе и правилно подредени - след 3тата година тези гуми не се държаха като новите.
Тестове правихме с Rumburak към хижа Алеко, две идентични коли с шпер, едната с 3г дума другата с чисто нова - абсолютно зле се представя тази с по-старата гума при еднакви условия и еднакъв шофер.
Има резон гума в акция да е евтина, не е просто - разчистваме си склада - получаваш продукт с по-ниско качество.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
То пак стана тука некво шоу. Всеки е прав за себе си.
Карам цял живот с гуми втора употреба и нито веднъж не съм катастрофирал(задари гуми) и винаги съм стигал където искам. Не купувам гуми по-стари от 5 години, но една зима карах 14-годишни и пак си се качвах с тях да карам сноуборд, ту на Витоша, ту на Рилски езера. Успех в избора и не забравяйте, че обслужването зависи много от зора и колко е уморен гумаджията... Чакайте да завали и посе искайте префектни резултати след час-два по опашки.

Карам цял живот с гуми втора употреба и нито веднъж не съм катастрофирал(задари гуми) и винаги съм стигал където искам. Не купувам гуми по-стари от 5 години, но една зима карах 14-годишни и пак си се качвах с тях да карам сноуборд, ту на Витоша, ту на Рилски езера. Успех в избора и не забравяйте, че обслужването зависи много от зора и колко е уморен гумаджията... Чакайте да завали и посе искайте префектни резултати след час-два по опашки.

"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
Абе Ники кой ти говори за катастрофи. Това значи ли, че си с добри гуми - не. Значи че не си имал ситуация в която да видиш недостатъка на твоите.
Всеки си кара с каквото може в крайна сметка
Някой горе писа, че знаел повече от гумаджията - ми аз мога да кажа същото. Както и от тия пичове по автомивките, просто никой не си прави труда да разбере или проучи това с което се занимава.
Всеки занаят си има тънкости и е до лични качества и възпитание у занаятчията, как ще се развие в него.

Всеки си кара с каквото може в крайна сметка

Някой горе писа, че знаел повече от гумаджията - ми аз мога да кажа същото. Както и от тия пичове по автомивките, просто никой не си прави труда да разбере или проучи това с което се занимава.
Всеки занаят си има тънкости и е до лични качества и възпитание у занаятчията, как ще се развие в него.

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
Сигурен съм, че знаеш приказката за ситуациите и добрите шофьори... Ти си на мнение, че гумите треа да са най-нов ДОТ. Принципен си, потупвам те по рамото 

"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
KPETEH написа:Сигурен съм, че знаеш приказката за ситуациите и добрите шофьори... Ти си на мнение, че гумите треа да са най-нов ДОТ. Принципен си, потупвам те по рамото
Какво да ти кажа Ники, добри шофьори ... това че не си изпадал в ситуация, в която да се налага да си с добри гуми, прави ли те добър шофьор?
Прави те ниско рисков или късметлия, но какво значи добър? Съобразителен може би. То и инвестирането се влияе от съобразителността, но за жалост има още много много много странични фактори. Съжалявам да ти го споделя, но сигурно много добри шофьори са били поставени в неочаквана ситуация независеща от тях самите. От тук насетне, на един добър шофьор добре ще му дойде и един добър чифт гуми - просто, за да си засили шанса.
Сигурно доста хора мислят като мен, а и доста хора мислят като теб. Затова има пазар на нови гуми и на стари гуми. Всеки сам си кове съдбата в крайна сметка.
аз пък не мисля, че на пътя може да изпаднеш в ситуация където при едни хубави с нов дот гуми да те спасят а едни хубави гуми с дот 4-5 години да те вкарат в белята.
разбирам на силверстоун (примерно) като влезеш с 180 в завой #1 на 10тата обиколка да усетиш как стария дот се носи една идея повече ама иначе... аз искрено и лично разлика не съм виждал.
разбирам на силверстоун (примерно) като влезеш с 180 в завой #1 на 10тата обиколка да усетиш как стария дот се носи една идея повече ама иначе... аз искрено и лично разлика не съм виждал.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- pimpo
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
- Детайли за колата: N42B20
@alx радвай се, че не си попадал в такава ситуация 
Иначе определено има такива ситуации! При нормално каране, без непредвидени екстремни ситуации, можеш да си караш с 15 годишни гуми и разлика няма да усетиш! Но повярвай, като се случи нещо неочаквано, тогава всеки месец на ДОТ-а и всеки километър извъртян на гумата се усеща!

Иначе определено има такива ситуации! При нормално каране, без непредвидени екстремни ситуации, можеш да си караш с 15 годишни гуми и разлика няма да усетиш! Но повярвай, като се случи нещо неочаквано, тогава всеки месец на ДОТ-а и всеки километър извъртян на гумата се усеща!
Кога се пише "И" и кога "Й"
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
Все субективни и недоказуеми неща са това...
Не претендирам, че съм добър шофьор. Приказката е, че добрите не изпадат в ситуации, туй то... Щом не съм изпаднал, начи съм добър, докато не изпадна
Лека и не се впрягайте и разчитайте на гумите, че ги гледах разни кайени и куатро алдита с нови гуми как не могат да ги извадат от паркинга 9 души и 3 лопати... 
Нема нужда да ми се карате, ако треа си снимам сегашнитеKPETEH написа: една зима карах 14-годишни

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Между гуми дот 2015 и дот 2012, стояли в склада, без да са изложени на UV лъчи, разлика няма реално да усети никой, ако не си го внуши. Написал го е продуктовия специалист на tyre rack, където продават гуми от 16 г. Гумата започва да се амортизира веднага щом я изложиш на слънцето и температурните амплитуди.
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Явно всички сте по-млади,като бях младеж,ако имаше Нови гуми ВИДА беше екстра. Дот мот кой ти гледа. Пускаха в Корекомите по Мотелите един модел вносни гуми и се избиваха за тях,а уж никой нямаше долари
Не ги оправдавам диана ясно е,че такива гуми се пускат на Акция/Промоция други вериги го правят...
Аз лично винаги търся такива оферти за гуми със стар дот на акция щото за една зима като им врътна 40 000км те си дават своето...

Не ги оправдавам диана ясно е,че такива гуми се пускат на Акция/Промоция други вериги го правят...
Аз лично винаги търся такива оферти за гуми със стар дот на акция щото за една зима като им врътна 40 000км те си дават своето...
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
madpetio написа:Явно всички сте по-млади,като бях младеж,ако имаше Нови гуми ВИДА беше екстра. Дот мот кой ти гледа. Пускаха в Корекомите по Мотелите един модел вносни гуми и се избиваха за тях,а уж никой нямаше долари![]()
ако ще ги свърша за една зима и аз мисля, че трябва да търсия гуми на 2-3 години със съответната отстъпка, но ако се залежат за повече то със сигурност ще имам угризения.
Имах едно преобръщане в семейството поне според мен заради гуми, на мокър път, та от тогава не правя никакви компромиси - било то с дот или с нещо друго (напр. 2 нови гуми на кола 4х4)
Слави, не знам детайли и добре че не е станала беда, но ако мислиш че си се преобърнал заради дот-а...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Алабалистиката в тоя държава е на ниво
Те хранителни стоки не съхраняват както трябва тук се изказвате гуми ,че се съхранват както трябва
Който има нещо в главата ще си търси дот до 1 година за нова гума , който няма да купува 3-4 годишни на цената на нови или 58-ма употреба на 14 години и да "компенсира" с шоФерски Умения

Те хранителни стоки не съхраняват както трябва тук се изказвате гуми ,че се съхранват както трябва

Който има нещо в главата ще си търси дот до 1 година за нова гума , който няма да купува 3-4 годишни на цената на нови или 58-ма употреба на 14 години и да "компенсира" с шоФерски Умения

Последна промяна Alek_SV на 15 Окт 2015, 21:31, променена общо 1 път
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
alx написа:разбирам на силверстоун (примерно) като влезеш с 180 в завой #1 на 10тата обиколка да усетиш как стария дот се носи една идея повече ама иначе... аз искрено и лично разлика не съм виждал.
Искрено - не съм заемал завой #1 на Силвъра с 180, но мога да ти кажа че откакто сложих чисто новите гуми на 34-ката таз кола е като трамвай

Не искам да убеждавам никой в каквото и да било - имам една тотализирана кола точно заради лоши гуми .. И се заклевам, че ако бях почернил някой на тоз тротоар (защото се завъртях като пумпал с около 80 км/ч, и накрая финиширах с багажника в един стълб) щях да си тегля куршума на секундата ...
Сякаш сме още далеч от момента в който всеки ще си признае с ръка на сърцето, че не му се дават пари за нови гуми !
Разберете че това е консуматив, и минаха годините когато имаше само един модел гуми - всесезонните

Условията и колите са много по-различни, за да го давате като пример !
Знам само че новата гума си е нова гума ! Кой както иска да го разбира !
И ако Ви се струват много парите - да, еднократно давате 400-600 лв (говоря масовите 15/16 цола) за 4 нови гуми, и после почвате да сменяте само по две да речем .. Аз така напавих тази зима - продадох "старите" две зимни (дот 3012), и купих две нови .. .Миналата година пак така само две ... Тази и евентуално следващата зима тези от 14-та, и пак на пазара ... Да, не отричам че си пазя гумите, и този който ги купи даже се чудеше защо ги продавам, но доплатих 40 лв, и имам две нови ... И колелото вече се "върти" !
Да, трудно е да дадеш общо 1200 лв за два комплекта гуми (да речем при положение че колата струва 2000 лв) но живи и здрави разчитам на тях ...

Темата е обширна, но това е моето мнение !
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o