Много силно парно,,,,
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- The 5th element
- Арабиата
-
- Кара: E39 530D
Много силно парно,,,,
Колеги,,,,ще прозвучи идиотско,но имам чувството,че парното е прекалено,,,,силно,,,,
Обикновено проблемът е,че го няма,при мен обаче на 22 градуса и завъртяно на три червени ми се струва прекалено силно и топло,,,,щях да се притеснявам,но лятото пък климатикът прави ужасен студ,,,,за да карам що годе нормално трябва да му задам 26 гр,на едно деление,,,,Всичко това трябва ли да притеснява или просто да се радвам,,,,

П.С. М/у другото имам и печка, но нито знам как се пуска и от къде,нито имам някакво дистанционно към нея,,,доста прочетох темите за печките,но пак не ми става много ясно,,,как точно се ползва.

П.С. М/у другото имам и печка, но нито знам как се пуска и от къде,нито имам някакво дистанционно към нея,,,доста прочетох темите за печките,но пак не ми става много ясно,,,как точно се ползва.
[url=http://picbg.net/img.php?file=194f7b7624e3366b.JPG]
[/url
Re: Много силно парно,,,,
Да не караш с вода от чешмата без капка антифриз
Я си виж температурата от скритото мяню.
Моята преди да и сложа антифриз ,покарах само на вода 1 вечер ,и щеше да ми изгори кожата направо
Сега с антифриза пак е доста жега ,но е по-поносимо

Я си виж температурата от скритото мяню.
Моята преди да и сложа антифриз ,покарах само на вода 1 вечер ,и щеше да ми изгори кожата направо

Сега с антифриза пак е доста жега ,но е по-поносимо

Последна промяна hummer на 16 Окт 2015, 15:51, променена общо 1 път
- The 5th element
- Арабиата
-
hummer написа:Да не караш с вода от чешмата без капка антифриз

[/url
- bigdady
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d
- Мечтае да кара: m6 grandcoupe
- Детайли за колата: e39 01
Ако е G12 антифризът не е за този мотор червен антифриз G12 се слага на алуминиеви блокве на чугунен какъвто е на М57 мисля, че се слага син.
Но не мисля, че е фатално.
Но не мисля, че е фатално.
- The 5th element
- Арабиата
-
Знам ли наистина,,,на тдс а беше син,този е розовия-така я взех,бе то сега за студовете е добре дошло де,мислех нещо клапаните да не са сдали,но пък климатика си духа много добре и той,,,,здраве да е,ще го следя все пак.
[/url
- meti_vd
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d
Колега и при мен същото,или е адска жега или адски студ 
На старата ми кола също имаше климатроник но, можех да го оставя на 26градуса и да не го пипам,сега съм все едно с климатик само ръчкам топло студено.

На старата ми кола също имаше климатроник но, можех да го оставя на 26градуса и да не го пипам,сега съм все едно с климатик само ръчкам топло студено.
- The 5th element
- Арабиата
-
meti_vd написа:Колега и при мен същото,или е адска жега или адски студ

[/url
- M5
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 520i - продадена
- Мечтае да кара: M5
Датчикът за външна температура работи ли правилно? Пробвай дали има разлика ако врътнеш градусите на 32.
На мен ми прилича на неработещ коректно датчик за температура (не знам дали може да се види на диагностика).
Ако си мисли, че в купето е много студено е нормално да духа жега докато достигне до желаните 22 градуса.
От друга страна пък лятото да духа яко студ говори за обратния случай. Датчикът показва прекалено висока температура в купето.
Може да се пробва с друг работещ панел на климатроника дали ще се държи по същия начин.
Със сигурност не е нормално да работи в двете крайни положения.
На мен ми прилича на неработещ коректно датчик за температура (не знам дали може да се види на диагностика).
Ако си мисли, че в купето е много студено е нормално да духа жега докато достигне до желаните 22 градуса.
От друга страна пък лятото да духа яко студ говори за обратния случай. Датчикът показва прекалено висока температура в купето.
Може да се пробва с друг работещ панел на климатроника дали ще се държи по същия начин.
- The 5th element
- Арабиата
-
M5 написа:Датчикът за външна температура работи ли правилно? Пробвай дали има разлика ако врътнеш градусите на 32.

[/url
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Ами датчика за вътрешната температура в купето, него проверявал ли си го? Няма да ти извади грешка на диагностика, обаче можеш да му видиш стойността в момента и да прецениш за себе си дали е реална или не.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- The 5th element
- Арабиата
-
Elesar74 написа:Ами датчика за вътрешната температура в купето, него проверявал ли си го? Няма да ти извади грешка на диагностика, обаче можеш да му видиш стойността в момента и да прецениш за себе си дали е реална или не.
Не,колега,къде се намира той?
[/url
- bigdady
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d
- Мечтае да кара: m6 grandcoupe
- Детайли за колата: e39 01
На самия климатроник мисля че беше две решетчици които постоянно събират прах.
- ivailo0
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 530dA M-Tech ///M-Pack
На панела, зад левите решетчици. Сваля се и се раазглобява.
Sent from my HTC One using Tapatalk
Sent from my HTC One using Tapatalk
- dak
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D 184 кс. седан
Днес забелязах и друго нещо , ако на задната зона зададената температура е примерно по висока от тази на предната от централните отвори (тези на таблото с врътката по средата) духа различна температура
съответно от левия отвор примерно духа хладно а от десния въздуха е еквивалентен на зададения за задната зона примерно по топло. Що така , къде може да е проблема ?

- dak
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D 184 кс. седан
значи при мен е така: темп. на климатроника е нагласена примерно на 22 гр. а темп. в купето е около 5 гр. като позагрее мотора от отворите започва духа жега до като темп. в купето не достигне зададената , тогава започва да духа приятно хладно , съответно лятото е същото.
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2