Реализация, стандарт на живот и М6-ци

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Реализация, стандарт на живот и М6-ци

Мнение от madafaka_donkele » 02 Яну 2016, 12:27

Пилев написа:Интересни клипчета.
https://www.youtube.com/watch?v=ZEW_dq_5XxI
https://www.youtube.com/watch?v=RsVaRPF0Zdc

Кое точно му е интересното? Just another разработчик, на който му е вързало. В днешно време с лопата да ги ринеш такива. Наскоро имах случай с такъв индивид, наш клиент. Направил сайт, в който събрал потребителски имена и пароли по подразбиране на една камара рутери. Оттам яко SEO и Adsense и прави по 30k евра на месец. За 1 година си е взел авентадора.
Или да кажеш имал е проблемно детство/настояще...па аз човек без проблеми не познавам. Деца с проблемно/тежко детство/полу/пълни сираци, на които впоследствие им провървява с нещото, с което са се захванали пак има под път и над път. И то хора направили много повече и по-стойностни неща от police scanner app или cloud radio app.
Както и да го въртиш няма нищо впечатляващо - нито начина му на изкарване на пари, нито "продукта" му, нито избора му на кола. Не, че съм еб@си и фанатизирания БМВ фен и да не признавам нищо друго освен Е30-ки например, ама при подобни доходи авентадора ще ми е точно последния избор за бИгачка/пу*коловка/гъзареене и т.н.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 02 Яну 2016, 13:26

Nickelback написа:Енчев, сега сериозно. Гледам разбираш ги нещата и съм на едно мнение с теб :yes: Затова и не те разбрах за подигравките по-горе, при положение че нито сме се виждалЕ, и 'ич се не познаваме, пък казваш кой бил "форумен лъв" ли, к'во ли там... Що така с рогата напред? :dunno:
Все съм останал с впечатление, че си говорим за суми бруто :dunno: И на тия 120к евро горе като им праснеш 40-50% данъци... Мен поне това не ме устройва, а и съм твърдо решен за момента да се развивам тук. Затова и отхвърлям подобни външни оферти. Иначе отдааавна да съм си сбрал чукалата и да ме няма. Но няма да е в Германия, а в Щатите. Бия сА сАс лошите, ако щеш :mhihi: Много хора хич не могат да вденат за какво става въпрос :dunno:

Нищо лично към теб колега, не съм те визирал в поста си. Просто четох 10 страници мерене на органи и може така да е изглеждал поста ми близо до твоя. Сумите НЕТ са сякаш само по нашите ширини популярни.

Аз не се сещам за момент, в който да съм водил преговори Бруто, като изключим едни американци наскоро, които си търсиха негър за Ruby.

Оферти като горната, която си пуснал има доста наистина и аз изобщо не съм се съмнявал. Главния канал по-който ги виждам е LinkedIn, или ако са по-нагли директно пишай по скайп, мейл та дори и звънят по телефона всякакви рекрутъри.

ИТ не е високо платено по цял свят, платено е там където са популярните развойни центрове. Наскоро бях очуден, че и в Нова Зенландия е един от силните сектори та се замислих, че там трофеите на благородните елени са големи .. ама май ше си караме на трофеи от орки засега :mhihi:

Живи и здрави и нека кодът бъде на ваша страна :mhihi:
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 02 Яну 2016, 15:39

madafaka_donkele написа:
Пилев написа:Интересни клипчета.
https://www.youtube.com/watch?v=ZEW_dq_5XxI
https://www.youtube.com/watch?v=RsVaRPF0Zdc

Кое точно му е интересното? Just another разработчик, на който му е вързало. В днешно време с лопата да ги ринеш такива. Наскоро имах случай с такъв индивид, наш клиент. Направил сайт, в който събрал потребителски имена и пароли по подразбиране на една камара рутери. Оттам яко SEO и Adsense и прави по 30k евра на месец. За 1 година си е взел авентадора.
Или да кажеш имал е проблемно детство/настояще...па аз човек без проблеми не познавам. Деца с проблемно/тежко детство/полу/пълни сираци, на които впоследствие им провървява с нещото, с което са се захванали пак има под път и над път. И то хора направили много повече и по-стойностни неща от police scanner app или cloud radio app.
Както и да го въртиш няма нищо впечатляващо - нито начина му на изкарване на пари, нито "продукта" му, нито избора му на кола. Не, че съм еб@си и фанатизирания БМВ фен и да не признавам нищо друго освен Е30-ки например, ама при подобни доходи авентадора ще ми е точно последния избор за бИгачка/пу*коловка/гъзареене и т.н.

Е нали точно тва се пита в първия пост, как човек да си купи М6, което е даже по-евтино от Авентадора сигурно, с нормален труд, без да е мутра или наследник на имане... А ти дали ще си купиш и какво точно не е обект на разговора в случая. В тоя клип джъст анадър разработчик показва нагледно как да си дигне човек стандарта на живот.
Па ти ако за стойностно и вдъхновяващо не признаваш нищо под трудовете на Стивън Хокинг например, е друг проблем...

Аватар

Мнение от Хаос » 02 Яну 2016, 15:58

грозденцето им е киселичко
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 02 Яну 2016, 16:40

Общо взето най-интересния номер е да изкарваш луди пари чрез интернет по какъвто и да е начин. Във видеото което бях дал за този великия борсаджия той казва нещо много умно и правилно и то е, че колкото и да е беден човек и да няма пари да започне някакъв бизнес, то всеки вече има достъп до интернет и чрез него може да прави пари. Ех, той говори да ходят хората да косят градинки и да намярят по някакъв начин няколкостотин/няколко хиляди долара за да започнат да играят на борсата, но реално и без пари може стига да го осени човек идеята. Спомням си бях гледал някакви класации за странни канали в тубата и имаше един който бълваше само странни геометрични фигурки без звук и нищо повече, обаче бил хипер гледан (бая кинти е докарал/докарва). Уж накрая гугъл признали че бил техен канал и тествали нещо си там. Идеята е да измислиш нещо което ще е хипер интересно на хората да гледат (да откриеш топлата вода) или да е интересно на хората да купуват. За тубата вече топлите води по принцип са открити - супер кар спотинг, геймърски канали, забавни канали, конспиративни и женски канали. Нали говорим за канали на хора, а не на предавания с някакъв стабилен бюджет за гърба си. Всеки иска да изкарва по 20-30к евро на месец от нещо без да стои по цял ден на работа с шеф на главата, но не са много хората които са успели да измислят нещо и да се откъснат от стадото. Не знам за Вас, но аз ако имам доход от 20к евро на месец никога не бих живял в БГ и тук да се показвам с Порше, М6, Ламбо, Бентли вижте ме мега богатия. Алкохол, купони и коври има навсякъде в западния свят като има човек достатъчно кинти :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 02 Яну 2016, 16:59

Не знам за вас ама мен много ме дразнят разните Интернет бизнеси, борсови машинации, биткойни и всякакви разни подобни простотии. Един такъв човек не създава нищо, освен инфлация.

Не знам как един подобен човек намира удоволетворение в работата си като не създава нищо. Колкото и пари да си изкарал в края на краищата не си направил нищо, цял живот една машина за лайна и толкова. :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 02 Яну 2016, 17:39

Ти направо зачеркна почти целия развлекателен бранш ( ТВ, Радио, Музика, Изкуство и тн. )
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 02 Яну 2016, 17:55

///M Power написа:Ти направо зачеркна почти целия развлекателен бранш ( ТВ, Радио, Музика, Изкуство и тн. )

Ами всъщност от изброените една съществена част е именно лайна... това, че имат пазар говори за други проблеми, но не отрича този факт
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 02 Яну 2016, 17:57

bum_bum сега ще те нападнат всичките ИТ-та тук от форума, истината е че има социално значими професий - архитекти,инженери,лекари и т.н имало ги е преди 1000г. ще ги има и след 1000, ИТ май ти и други я ги има я не, не знам тези малките какви са тези мечти за М6-ци и т.н. Аз като бях на 20 мечтата ми беше да стана най-добър в професията ми, колата си я купих след една бригада в щатите, не съм ламтял за М6, даже не ми е минавало и през ума. На тази възраст навремето хората са се борили за идеали, не за пари.
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 02 Яну 2016, 18:12

Смятам, че е тъпо да се коментира ИТ професията колко е ценна на фона на това, че нямаше дори да съществува тази дискусия без нея ...
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 02 Яну 2016, 18:14

Nukem написа:bum_bum сега ще те нападнат всичките ИТ-та тук от форума, истината е че има социално значими професий - архитекти,инженери,лекари и т.н имало ги е преди 1000г. ще ги има и след 1000, ИТ май ти и други я ги има я не....

Тези със "социално значимите професий" няма как да съществуват без ИТ.....архитектът/инженерът... без програма за чертане може да проектира само пещера :wave: ....да не говорим как се проектира един самолет/автомобил....Тези клишета със "социално значими" и "социално незначими" ми напомнят за един, дето тия дни казаха по медиите, че му преиздават книгата, да не припомням кой беше. :mhihi:
Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 02 Яну 2016, 18:46

nqmam_bmw написа:.....архитектът/инженерът... без програма за чертане може да проектира само пещера :wave: ....да не говорим как се проектира един самолет/автомобил....

Мда ... То се вижда, че от пещерите право на компинтери се е минало...

Почнахте да говорите глупости май :dunno:
Изображение

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 02 Яну 2016, 18:48

K_Ilkov написа:
nqmam_bmw написа:.....архитектът/инженерът... без програма за чертане може да проектира само пещера :wave: ....да не говорим как се проектира един самолет/автомобил....

Мда ... То се вижда, че от пещерите право на компинтери се е минало...

Почнахте да говорите глупости май :dunno:

То глупостите почнаха отдавна. Но има и истина, щото много от новите арх/инж на ръка името не могат да си напишат, пък да чертаят съвсем...
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 02 Яну 2016, 18:57

nqmam_bmw написа:Тези със "социално значимите професий" няма как да съществуват без ИТ.....архитектът/инженерът... без програма за чертане може да проектира само пещера :wave: ....да не говорим как се проектира един самолет/автомобил....

Абе значими строежи е имало и преди АutoCAD... Не само пещери - строени са мостове, кули, монументалн сгради, язовири и тн, и т.н. И автомобили, и самолети са проектирани със сметачна линийка, също и космически кораби и ядрени реактори. Да не казвам, че тогава автомобилите май бяха по-надеждни от днешните... Та не е сметалото определящо за крайния резултат, искам да кажа.
Excellent! Steven is my name!

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 02 Яну 2016, 18:59

Borymeckata написа:.....

Те и пирамидите без ИТ са ги реализирали, значи няма смисъл от ИТ. :yes:

За протокола: Не съм ИТ. :mrgreen:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата