Вреди за здравето от микровълнова печка

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Вреди за здравето от микровълнова печка

Мнение от bum_bum » 28 Дек 2016, 21:03

Радиоактивна не става със сигурност.

Във всичките изследвания се говори за канцерогенност.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 28 Дек 2016, 21:09

Верно ли е,че при всичките л_йна,които яде съвременният човек микровълновата е проблем?
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 28 Дек 2016, 21:12

Вярно е.

Философията "и въздуха е вреден" е изключително тъпоумна.
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 28 Дек 2016, 22:09

Nedko Anev написа:Ще ги ям студени като съм на зор :mhihi:

:yes:
Аз си ям студено, пържоли, печени картофи, ориз, хич не ми дреме. Вадя го от хладилника и пак ми е вкусно. Въпрос на свикване е, вкъщи никога не съм имал микровълнова и няма да си взема. Боба си го топля без никакви проблеми за 5 минути на плота, нищо не загаря.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 31 Дек 2016, 22:13

Я сега спИциалистити по органична химия да разконспирират това,ако щат..
Една положителна тенденция забЕлезах-в последните години все повече кафе машини минаха на хартиени чашки,а на по-яките местенца и с дървени бъркалки ;)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 01 Яну 2017, 10:58

Според мен микровълновата не затопля както трябва храната . Главната причина е че първо се загрява водата съдържаща се в продукта и тя става на пара което създава илюзия че всичко е отлично но в следващия момент ако оставите такъв продукт да изстине той става на камък . Другото е че се получава неравномерно загряване , някои места са студени други прегряват . Смятам претоплянето на определени видове храни в микровълнова за безвредно , говорим за претопляне преди консумация не за готвене и печене в микровълновата .
За мен лично вкусовите качества на храна претоплена с микровълнова са по-лоши от същата претоплена на котлона .
За странични излъчвания и вредни полета едва ли може да говорим тъй като тези високочестотни полета в микровълновата са насочени в опрделена точка поради естеството на магнитрона , второ екранирането и наличието на много метал в домовете , трето бързото отслабване и ниската проникваща способност на такова излъчване .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е53

Мнение от Cyberloner » 03 Яну 2017, 22:08

Микровълновата фурна, на хартия, би трябвало да е идеалната фурна - прост и ясен прицип, почти нулева загуба на енергия и т.н.
На практика обаче не е така - в офиса имаме микровълнова и съм си топлил храна няколко пъти - е няма нищо общо, просто вкуса и аромата на храната отслабват в пъти!
Същото е и с водата - когато си правя нескафе с вода стоплена в микровълнова вкусът няма нищо общо спрямо същото кафе приготвено с вода от електрическа кана.
Относно канцерогенни свойства и т.н. -има адски много информация подкрепяща и отхвърляща това тъврдение, но за мен лично това е уред без който мога да мина съвсем спокойно. Топля си храната на нормална фурна/котлон, а като ми се приядат пуканки отивам на кино :)

П.П. за тези, които я ползват, и се оплакват че не топли равномерно - слагате 10-20 мл вода в храната преди да я сложите в микровълновата, пускате си манджата примерно на 2 минути, като изтече първата минута отваряте фурнат и разбърквате храната. На финала имате равномерно добр стоплено ядене.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '10 E550

Мнение от DAN40_91 » 05 Яну 2017, 20:34

bum_bum написа:Вярно е.

Философията "и въздуха е вреден" е изключително тъпоумна.

Съгласен съм с колегата, достатъчно сме изложени всеки ден на какви ли не химикали, облъчване и всякакви лайна (буквално и преносно) на цивилизацията в 21-век. Така че, добре е да си спестяваме излишен стрес на организма, където е възможно.
Аз лично НЕ използвам микровълнова от 7-8 години - не притопля качествено храната, а и бях чул нещо от сорта, че технологията първоначално е била военна разработка за част на някакво оръжие. Но, в интерес на истината, като малък много обичах да си правя пуканки с нея. :banghead: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Benord » 05 Яну 2017, 21:40

Аз лично още не мога да намеря приложение на микровълновата в ежедневието си. Не ползувам такава за домашни нужди.Не ми е понятно и за какво точно служи в едно домакинство.
Работил съм професионално и в доста големи ресторанти за не малък период от време.Като майстор готвач мога да ви кажа,че нещата с микровелето там е същото и като при мен. Няма голяма кухня без микровълнова,даже и без няколко такива,но основно ползуването им и е само и единствено за размразяване на дълбоко замразени продукти.Няма друго устройство което да ти приведе продукта от камък до начално състояние за обработка за около минута време.Разбирате,че при наличност от около двеста менюта за деня и около стотина основни фабрикати няма как да знаете какво точно ще ви е поръчката за около десетина минути приготвяне на меню.Клиентите никога не си поръчват едно и също.Десет човека идват,а получавате двадесет различни желания.Знам и мога да готвя в микровеле,но е по лесно в тенджера за мен. Процесът е един и същ -ВАРЕНЕ.
Да използувам темата да предупредя всички заинтересовани.
Не ползувайте тефлонови тигани и тави ако искате,но не знаете как!
Опасно е за животът ви!
Тефлонът е високотемпературна ПЛАСТМАСА.
Издържа до около 380 градуса по целзии и е високо канцерогенен.
Вижте си тиганите и ако видите зеленият оттенък на повърхноста,хвърлете ги!
Тиганите са страхотни за готвене,но прегреете ли ги си ебавате майките буквално.
Гответе само на ниски температури.Пърженето е за майстори.Печенето е само за идиоти.
Не пълнете нищо горещо в каквито и да е пластмасови съдове.НИЩО!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 05 Яну 2017, 21:45

Значи дори да нямате микровълнова , все пак ядете храна от микровълнова ....в ресторанта ???!!!! Тогава какъв е смисъла да се притеснявате от вредата ? :dunno:
Аз ще напомня и на хората които обичат да чоплят семки , и да хапват други ядки ....на повечето места ги пекат на микровълнова семките фъстъчките и другите подобни предимно в обекти дето ти премерват на кантарчето грамажа :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Benord » 05 Яну 2017, 22:06

През микровълновата минават само дълбоко замразените и то частично.Само да добие вид за обработка.Основните менюта се предвиждат и се размразяват нормално в нискотемпературните хладилници,даже някои продукти не стигат и до нискотемпературно охлаждане-направо са си пресни за деня.Работил съм често и с току заклано месо.Още е топло.Такова по магазините трудно ще намерите.Ресторанта е най-доброто измислено досега място където да хапнете.Въпросът е да намерите точното място.Не е трудно,но не е и евтино.Но като сметнете време,препарати,продукти и професионализъм,а и компания, става доста изгодно предложение.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 05 Яну 2017, 22:22

Еми не знам , аз оставам с убеждение от тая тема че даже да ги държиш върху микровълновата да не говорим за вътре , пак се облъчват ??!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Benord » 05 Яну 2017, 22:52

Да се облъчват от какво? Микровълни са,да,но са в честотният спектър на звука.Вълните са звукови,а не магнитни.Тук трябва да питаме прилепите за проблема.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 05 Яну 2017, 22:55

Benord написа:Да се облъчват от какво? Микровълни са,да,но са в честотният спектър на звука.Вълните са звукови,а не магнитни.Тук трябва да питаме прилепите за проблема.

Баш са си електромагнитни вълни ;) Прочети за "магнетрон" :yes:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Benord » 05 Яну 2017, 23:00

Nickelback написа:
Benord написа:Да се облъчват от какво? Микровълни са,да,но са в честотният спектър на звука.Вълните са звукови,а не магнитни.Тук трябва да питаме прилепите за проблема.

Баш са си електромагнитни вълни ;) Прочети за "магнетрон" :yes:

Последният истински магнетрон,който видях беше на една противоракетна остановка през 90-та.Беше СВЧ.
Да това също се казва магнетрон,но не прави магнитни,а звукови вълни

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата