По-дълъг преход с кола
Модератор: Общи модератори
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Re: По-дълъг преход с кола
Е виж, тия последните съвети добре ще ги хареса приятелката, както мрази чалагата.
Благодаря на всички!

Благодаря на всички!
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
vld написа:Айде сега много било![]()
Става особенно ако си сам и не се съобразяваш с никого.
Аз съм правил София Мюнхен за 12 часа 1350км са, и то няколко пъти
Очевидно имаш опит с пътуване

Не е сам, не са 1300, а са 2300 и не е от София, а от Бургас ...
Не, че нещо, но тва са съществени разлики ... май

@Kroki
Сетих се, понеже писа, че евентуално можеш да тръгнеш по обяд от Бургас.
Помисли дали не можеш да преспиш в София и да тръгнеш 3-4 сутринта.
Струва ми се разумен ход да си разделиш малко пътя още в БГ-то.

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
И след работа да тръгне в 22,00 е в София, ляга да спи до 3.00 и в 3.30 тръгва. 

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
vld написа:И след работа да тръгне в 22,00 е в София, ляга да спи до 3.00 и в 3.30 тръгва.
Така е, прав си

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
Толкова километри с е30, кабрио, 318....не виждам нищо яко, честно.
Ще бъдеш пребит на куче от недоспиване, шум и най-вече от борба с възможностите на колата, гонейки някакви по-бързи пред теб коли.
За мен с този план си съсипвате цялото удоволствие от пътуването до там, което ако беше разделено на две части можеше да е много, много по-приятно. Да не говорим пък какви сили ще ти бъдат останали да се насладиш на местата, които планувате да посетите, когато стигнете.
Успех и безаварийно!
Ще бъдеш пребит на куче от недоспиване, шум и най-вече от борба с възможностите на колата, гонейки някакви по-бързи пред теб коли.
За мен с този план си съсипвате цялото удоволствие от пътуването до там, което ако беше разделено на две части можеше да е много, много по-приятно. Да не говорим пък какви сили ще ти бъдат останали да се насладиш на местата, които планувате да посетите, когато стигнете.
Успех и безаварийно!
Oversteer is when the passengers are scared, understeer is when the driver is scared.
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Миналата година няколко пъти правих София-Ротердам и София-Лиеж за 24 часа. Винаги двама души. Винаги тръгваме в неделя сутрин. Винаги караме по 4-500 км и се сменяваме. Винаги тръгваме отпочинали. Докато единият спи, другият пази тишина и кара по възможност по-леко. Винаги сме били с бавни автомобили. Спираме рядко, пикаем, мием се, хапваме набързо от кутии на отворен багажник и газ. Обаче с жена на дълъг път...
Между другото след 500 км със ситроен джъмпер като слезнеш може и да паднеш на земята.
Между другото след 500 км със ситроен джъмпер като слезнеш може и да паднеш на земята.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Хаха тва с джъмпера ми хареса
Ама ти за пръв път излизаш дълъг път от БГ миналата година, нали
Ама ти за пръв път излизаш дълъг път от БГ миналата година, нали

...
да, сега като публикува разписанието - мисля, че е доста оптимистично...
важното на една екскурзия/ почивка е да не ти трябва почивка след това ... едва тогава я смятам за успешна.
това с 3 коли... всяка кола и човек си има някакви нужди и те не са по едно и също време - та един вид ще спирате доста повече от колкото си мислиш...
важното на една екскурзия/ почивка е да не ти трябва почивка след това ... едва тогава я смятам за успешна.
това с 3 коли... всяка кола и човек си има някакви нужди и те не са по едно и също време - та един вид ще спирате доста повече от колкото си мислиш...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Да дам и аз мнение.От 6 години пътувам Пазарджик-Рен / Франция / Правил съм го с енергийни ампули / 6 броя 8€ / пият се,парят много на гърлото и капки за очи против умора.С тази комбинация без почивка и никакво спане.Накрая даже не ми се слиза от колата,кара ми се още.Вече не правя така.
На 02/06 тръгнах от Рен в 13ч. и в неделя в 11ч бях у нас в Пз-к.Намерих най-добрата формула.....споделено пътуване с блаблакар.Направих го на 3 етапа:Рен-Щутгарт,Щутгарт-Будапещ,Будапещ-София.Возих 14 човека.На всеки етап сложих по 3 часа почивка.Без да си давам зор,главната цел е парите.За протокола да отбележа,с Е91 туринг,разходи / гориво,винетки,пеажи /295€,от споделеното пътуване 360€.Максимално до 160 км,и се предпазвам с https://play.google.com/store/apps/deta ... ndroid.map
и
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.waze
работещи едновременно,предпазващи ме от полиция и камери.
Мразя да пътувам в комплект,че много ядове,все някой ме дразни.Сещам се за случай,когато бяхме 3 коли и в Германия на бензиностанция докато плащам предния пипнал навигацията /бях с IGO / и с дебелото пръстче натиснал ” не асфалтирани пътища ” и екшъна започна.Поведох колите по баирите / помислих,че има проблем по магистралата и преизчислява / и в австрийско село спряхме да разберем какво става с маршрута.Един видя табела за Wels / Велс австрийско градче /,той си го преведе Уелс и започна скандала,защото беше убеден,че докато е спал е преминал Ла Манш и се намира на Острова.....
Изпратено от моят ALE-L21 с помощта на Tapatalk
На 02/06 тръгнах от Рен в 13ч. и в неделя в 11ч бях у нас в Пз-к.Намерих най-добрата формула.....споделено пътуване с блаблакар.Направих го на 3 етапа:Рен-Щутгарт,Щутгарт-Будапещ,Будапещ-София.Возих 14 човека.На всеки етап сложих по 3 часа почивка.Без да си давам зор,главната цел е парите.За протокола да отбележа,с Е91 туринг,разходи / гориво,винетки,пеажи /295€,от споделеното пътуване 360€.Максимално до 160 км,и се предпазвам с https://play.google.com/store/apps/deta ... ndroid.map
и
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.waze
работещи едновременно,предпазващи ме от полиция и камери.
Мразя да пътувам в комплект,че много ядове,все някой ме дразни.Сещам се за случай,когато бяхме 3 коли и в Германия на бензиностанция докато плащам предния пипнал навигацията /бях с IGO / и с дебелото пръстче натиснал ” не асфалтирани пътища ” и екшъна започна.Поведох колите по баирите / помислих,че има проблем по магистралата и преизчислява / и в австрийско село спряхме да разберем какво става с маршрута.Един видя табела за Wels / Велс австрийско градче /,той си го преведе Уелс и започна скандала,защото беше убеден,че докато е спал е преминал Ла Манш и се намира на Острова.....
Изпратено от моят ALE-L21 с помощта на Tapatalk
Да бе ...с Рено Канго и то от старите съм правил по 600 км.... И нищо не ми е и мало...
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

- Stuttgy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e61 535d
Не че са разглезени,а не са карали и нямат опит.Имам познати от 10 год. въртят в града,до село и на море веднъж годишно на 100км и това е.
Изпратено от моят SM-J320F с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят SM-J320F с помощта на Tapatalk
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
И аз да допринеса за темта с един трик.
Първото разсънване при вечерно тръгване от Сф е на входа Белград. Ceca-Beograd на макс и те държи буден поне до Нови Сад
Първото разсънване при вечерно тръгване от Сф е на входа Белград. Ceca-Beograd на макс и те държи буден поне до Нови Сад

- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Хамбург - Бургас през Румъния ~ 2300км без спиране за нищо освен зареждане и по границите, каране със сериозни скорости (преди 8-9 години още можеше) за точно 23часа...
Не мерси повече такава разбиваща разходка, хем беше с Е60 с комфортен салон с всичките му екстри - после два дни даваш заето.
Не мерси повече такава разбиваща разходка, хем беше с Е60 с комфортен салон с всичките му екстри - после два дни даваш заето.
Only dead fish follow the stream...
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911