Куче уби дете, осиновяват кучето

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Кой трябва да понесе наказателна отговорност за смъртта на детето?

Родителите
26
47%
Роднините(собственици на кучето)
22
40%
Природозащитниците
7
13%
Някой друг
0
Няма гласували

Общо гласове : 55
младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Re: Куче уби дете, осиновяват кучето

Мнение от hell's angel » 01 Фев 2018, 10:55

Тая тема малко, шок и ужас ала БиТиви... Мангалите гепили куче и го вързали докато го продадат, то пък нахапало едно от циганетата, дето по принцип си щъка където му падне на 3-години. Циганска работа - к'во се занимавате, та чак уроди, изроди и пак взехте да се джавкате :mhihi: Май вЕрно нЕма кой да ви уплътнява работното време :mrgreen:
Ubi dubium, ibi libertas

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 01 Фев 2018, 10:59

Какво ще търсиш в такъв двор с малкото си дете, това е въпросът? И вече всички други хипотетични истории са изсмукани от пръстите. Да не видиш периметър с живеещо там куче, детето да иде там и ти да не успееш да го спасиш ми звучи близо до научна фантастика...
Опитваш се да защитаваш постъпката на бащата, а тя е непростима.
За съдбата на къчето и аз не бих могъл да се застъпя, но ако някой се наеме да го спасява, това си е негова отговорност. Вината за фаталната случка в случая слагам върху родителите (или чичо му, защото така разбрах)

едит: колегата над мен го е обобщил идеално

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 01 Фев 2018, 11:04

Не знам от къде ви идва тази увереност, че нашите деца като са бели и кучетата не ги нападат? Нещо не кореспондира с реалността. Миналата седмица кучета (от онези щастливите, уличните) нападнаха моя позната, която ако я пишем скандинавка, никой няма да се усъмни. Иначе да, кучетата лаят по цигани, но това е по онези които миришат, изкъпаните не ги различават.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 01 Фев 2018, 11:04

закучила се е работата :mhihi:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 01 Фев 2018, 11:10

Сега се разрових по-подробно за случая. Оказа се, че собствениците на кучето и настойниците на детето са едни и същи. Да го погледнем от първо лице.
Брат ми ми праща 3 год си дете на гости. Аз имам опасно куче, вързано в двора и пускам детето без надзор навън да се разхожда... Кой е виновен за инцидента?? Ако имам такова куче и очаквам детето, кучето веднага ще бъде пратено в оградено пространство и достъпът на детето до там ще бъде невъзможен.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 01 Фев 2018, 11:33

Много хора с кучета има тука :mhihi:

Общо взето веднага се познава кой гледа куче по отговорите.

Аз не гледам и нямам желание за това гледната точка че кучето има права близки до човешките ми е чужда, но пък на повечето хора им е чужда гледната точка, че удрянето с вратата на паркинга е голям проблем :mhihi: ... ние пък сме готови на саморазправа.

Колегата повдигна интересен въпрос, а именно какво трябва да се случи с куче убило човек?

Оствете това кой е виновен, дали е от тъмнозелените :mhihi: , дали си е гледал детето и т.н.

Приемете дори, че се е случил нещастен случай за който повече вина имат родителите на детето.

Трябва ли в такава ситуация кучето убило дете да бъде издигано на пиадестал? Защото парадирането в интернет с цялата случка е точно това. Ако за тях кучето беше важно, а не някакви други неща, щяха да го осиновят без да вдигат шум и тази тема изобщо нямаше да я има.

Получава се малко като с гейовете. Не мисля че някой би имал проблем, ако правят там каквото правят без да ни го навират в очите. Когато обаче се опиташ да наложиш подобно поведение като норма е друго.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 01 Фев 2018, 11:40

Гледал съм няколко документални филма, за различни случай на животно, убило човек.
Последно гледах за един случай в щатите мисля беше, разказваше се за една мечка, която уж била кротка, дори я снимали в реклами. Не щеш ли, един ден, докато се снима поредната реклама, въпросната мечка уби пред камерата дресьора си...
Но какво направиха с мечката, просто мечката беше преместена на друго място като опасна и на никой не му хрумна да я убива...
Какво се случва в нашите ширини, мечка напада някакво стадо. Разбира се, вдига се цялата ловна дружинка, че чак идват и от други места и съответно търсят да убият мечката. В калабълъка, вероятно щото меката не си признава коя е, натръшват още 2-3 мечки (поне толкова са срещнали из гората) и всичко е точно.
Дори имаше случай с някакъв избягал тигър или лъв, вече не си спомням. Намериха го разбира се и животното свърши като тапет или килим или май в някакъв музей го препарираха.
Не съм природозащитник, не и изявен или с такъв с кауза, обаче ми става кофти и тъпо, като гледам мръсотията, която оставаме хората, отровените води, избити животни...Та в тоя ред на мисъл се сещам за една мисъл на един известен автор, а тя е "Колкото повече опознавам хората, толкова повече започвам да харесвам животните" (Бърнард Шоу)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 01 Фев 2018, 11:51

TheDriver написа:.........

Ако в зоопарка цопнеш в клетката на крокодила, какво трябва да се случи с него ? Трябва да изтрепем всички крокодили или само да им извадим зъбите ? Пиедесталът, го издигат журналята и тия дето им припяват за щяло и нещяло, като в тая тема ...
п.п. Малко си прекалил с прозореца на Овертон :mrgreen: :ok:
Ubi dubium, ibi libertas

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 01 Фев 2018, 11:52

Е.Димитров написа:...
Какво се случва в нашите ширини, мечка напада някакво стадо. Разбира се, вдига се цялата ловна дружинка, че чак идват и от други места и съответно търсят да убият мечката. В калабълъка, вероятно щото меката не си признава коя е, натръшват още 2-3 мечки (поне толкова са срещнали из гората) и всичко е точно...

малко ще се отклоним от темата, но...студено, мноооооооооого студено ;)

Потребител
Аватар
Кара: e46 330CI '05
Мечтае да кара: e36 M3

Мнение от chucky » 01 Фев 2018, 12:09

Очаквах повече от голяма част от вас... сериозно ли смятате животното за виновно ? То е малтретирано, недохранвано, вързано на 2 метра синджир по-тежък от и
него и идва едно малко ромЕ ,да го тормози за пореден път ,то се защитава и веднага да убием кучето. Родителите къде са ? Стопаните на животното къде са ?

Също един въпрос към запознатите къде е кръвта по кучето или на мястото или някой е почистил периметъра и е изкъпал кучето ? Изглежда ми малко странно, не претендирам, че има някаква конспирация, като от Нови искър, но предвид хората които са замесени и това как се държат с отрочетата си не го изключвам.

Имам 2 кучета едното е точно питбул и не вярвам че агресията им е в кръвта , а по-скоро е както го възпиташ и обучиш.Другото е доста едро дворно куче ,което като изкарвам се радва на хората или просто не ги отбелязва , но нека някой непознат влезе в двора ми без мен.

п.п Това че детето е било гаменче, беше в някакъв репортаж и го обясняваха съседи.

Потребител
Аватар
Кара: e46 330CI '05
Мечтае да кара: e36 M3

Мнение от chucky » 01 Фев 2018, 12:12

efren написа:Не знам от къде ви идва тази увереност, че нашите деца като са бели и кучетата не ги нападат? Нещо не кореспондира с реалността. Миналата седмица кучета (от онези щастливите, уличните) нападнаха моя позната, която ако я пишем скандинавка, никой няма да се усъмни. Иначе да, кучетата лаят по цигани, но това е по онези които миришат, изкъпаните не ги различават.

Ако детето ти влезе в моя собственост и бръкне в контакта ми и пукне кой е виновен? Ще ми бутнеш къщата ли ? Виновни са само родителите на детето и стопаните на кучето (за това как изглежда животното)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 01 Фев 2018, 12:22

dan-dam написа:
Какво се случва в нашите ширини, мечка напада някакво стадо. Разбира се, вдига се цялата ловна дружинка, че чак идват и от други места и съответно търсят да убият мечката. В калабълъка, вероятно щото меката не си признава коя е, натръшват още 2-3 мечки (поне толкова са срещнали из гората) и всичко е точно...

Определено не разбрах, това някаква прогноза за времето ли е? :dunno:

Иначе, студено или топло, това са факти!

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 01 Фев 2018, 12:29

Ся :mhihi:
1-во кучето е питбул и общо взето, това са агресивни кучета каквото и да е , природа :ok:
2-во кучето както се видя е на мангал. 2 синджира, та реално движението му е 1 метър в кръг, недохранено изобщо ужс
3- 3год. дете само на произвола, майката някъде си, бащата кой знае, изобщо типично циганска работа
Според мен, кучето има вина, но тя е по-малка от на собсв. и бащата, та първо собств. да заминава в затвора, после родителя (то това си е вид услуга за тях де :mhihi: ). За кучето съм раздвоен, веднъж убило и надушило кръв, не знам какво може да се очаква в бъдеще...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 01 Фев 2018, 12:31

hell's angel написа:
TheDriver написа:.........

Ако в зоопарка цопнеш в клетката на крокодила, какво трябва да се случи с него ? Трябва да изтрепем всички крокодили или само да им извадим зъбите ? Пиедесталът, го издигат журналята и тия дето им припяват за щяло и нещяло, като в тая тема ...
п.п. Малко си прекалил с прозореца на Овертон :mrgreen: :ok:

Нищо не трябва да се случи, може тия дето му дават храна да трябва да са по-внимателни вече(примерно не разбирам от гледане на крокодили :mrgreen: )
Виж ако дойде Дънди крокодила, осинови го, започне да поства по социалните мрежи колко недохраненто е крокодилчето и как той е неговия спасител..... :mrgreen:

П.С. За пръв път чувам за тоя прозорец :mhihi:

П.С.2: Интересна идея, благодаря че ме светна за нея :yes:
Последна промяна TheDriver на 01 Фев 2018, 12:36, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 01 Фев 2018, 12:34

Е.Димитров написа:
dan-dam написа:

Определено не разбрах, това някаква прогноза за времето ли е? :dunno:

Иначе, студено или топло, това са факти!

От това, което съм видял от теб тук във форума знам, че си интелигентен човек, но да напиша тогава така-много си далече от истината. Подкрепи горните си твърдения с доказателства и "факти", аз знам как и кога се отстрелва една мечка. Говорим за единствения законен начин у нас. Това, което твърдиш отгоре няма как да се случи.

А дали трябва да се ловува, вече е друга тема на много сериозно и дълго обсъждане.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата