Летни гуми
Модератор: Общи модератори
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Re: Летни гуми
Ок, да речем така -Спорт Контакт 275ци 18ки не се произвеждат. реално този размер гуми в България има само Приели Чинтурато, Пирели Пи Зиро, Континентал Премиум Контакт 6, Мишелин Пилот Супер Спорт, Дънлоп Рт2 или 10годишния ГТ. Мишелин пък не правят 245х45 Р18 от този модел а само Пс4 и Праймаси 4-дем3к трябва да карам с различен модле гуми на осите. Ако като искам и борд на гумата, избора остана между Премиум Контакт 6 и Рт2. Тъкмо бях тръгнал да си поръчвам контито и гледам някакво предложение - Дънлоп РТ2 275х40 R18 с нормални там товарен, скоростен индекс и дот - 240лв бройката
Сайта е най - големия в БГ, та има ли вероятност да има някаква уловка, защото навсякъде другаде (както и в същия сайт, но от друг доставчик) цената е над 400лв на гума?

Сайта е най - големия в БГ, та има ли вероятност да има някаква уловка, защото навсякъде другаде (както и в същия сайт, но от друг доставчик) цената е над 400лв на гума?
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Искай проверка на дот и ако не са набори на колата - скачай в тигана
Зимно време има хубави оферти за летни гуми, в повечето случаи с миналогодишен дот

Зимно време има хубави оферти за летни гуми, в повечето случаи с миналогодишен дот

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Ако е на тая цена е възможно да са и с две годишен дот, но по сайтовете имат политика когато е над 3 години вече да го упоменават горе със ситен шрифт. Проверка на дота и ако е до две години може да ги вземаш спокойно, Дънлопа си е гума.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
има коментар 2018та за тоя модел ... не е много ок с ДОТ-а https://bg.avtogumi.bg/oscommerce/letni ... 42224.html
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
host написа:има коментар 2018та за тоя модел ... не е много ок с ДОТ-а https://bg.avtogumi.bg/oscommerce/letni ... 42224.html
Това с каското е интересно но говорят за други гуми - 225х45 Р17,.
Пускам запитване за дот - ако не са по-стари от 1 година ги взимам

- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
За първи път имах допир с гуми със стар дот миналото лято. Уж съхранявани от представителя, с дот на 2 години бяха 6 пъти по-лоши от тези които свалих от колата. Става дума за един и същ модел. Не бих взел повече "добре" съхранявани гуми на склад... 

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Да се включа и аз - умувам какво да обуя на 39ката отзад. Спрял съм се на това.
https://bg.avtogumi.bg/oscommerce/letni ... 38068.html
Визуално както препоръчва алх ми допадат, и аз често така си подбирам гумите, като после чета и като параметри как са.
А и според другата класация са на ниво ultra high
Сегашните ми са 2014та година и лятото карам само на изключен трашкън из града - иначе на всяко потегляне ми връща газта, редовно в завои, че и със скорости от около 100км/ч извън града ми е връщала газта, та колкото и да ми се иска да пързалям, искам да е когато аз реша, а не навсякъде по всяко време, колкото и да ми е забавно, някога ще ме изненада и няма да е забавно.
Визуално както препоръчва алх ми допадат, и аз често така си подбирам гумите, като после чета и като параметри как са.
А и според другата класация са на ниво ultra high

Сегашните ми са 2014та година и лятото карам само на изключен трашкън из града - иначе на всяко потегляне ми връща газта, редовно в завои, че и със скорости от около 100км/ч извън града ми е връщала газта, та колкото и да ми се иска да пързалям, искам да е когато аз реша, а не навсякъде по всяко време, колкото и да ми е забавно, някога ще ме изненада и няма да е забавно.

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
drifty написа:Да се включа и аз - умувам какво да обуя на 39ката отзад. Спрял съм се на това.
А и според другата класация са на ниво ultra high![]()
Тоя хенкок е заводски на Ауди РС5. Не че е кой знае колко показателно, но все пак.
- mopasan
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 320da+ M power kit= 200hp;420Nm
drifty написа:Да се включа и аз - умувам какво да обуя на 39ката отзад. Спрял съм се на това.
А и според другата класация са на ниво ultra high![]()
На пролет излиза новия модел, по-добре изчакай малко: https://www.tirebusiness.com/article/20 ... 1-uhp-line
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Получих си гумите Дънлоп СМ РТ2 2х245/45/R18 и 2х275/40/R18. ДОТа е 2018 което е супер, особено предвид цената. Много съм доволен от търговеца, доставката бе доста бърза, да речем 3 пъти по-бързо от главният им конкурент, пък уж все от Германия доставят.
Впечатления ще пиша когато ги монтирам в края на март.
Пиша толкова подробно, защото цените на гумите варират в изключително широки граници - в моя случай една гума я имаше на цени от 240лв и 300лв и 420лв
Пиша толкова подробно, защото цените на гумите варират в изключително широки граници - в моя случай една гума я имаше на цени от 240лв и 300лв и 420лв

- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
Някой кара ли с Toyo R888R по улиците, освен на писта, евентуално да сподели как е положението?

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
acho.rs написа:Получих си гумите Дънлоп СМ РТ2 2х245/45/R18 и 2х275/40/R18. ДОТа е 2018 което е супер, особено предвид цената. Много съм доволен от търговеца, доставката бе доста бърза, да речем 3 пъти по-бързо от главният им конкурент, пък уж все от Германия доставят.
Чак сега я видях темата, но ще ти кажа какви ще са ти впечатленията накратко - като загреят са супер. На дълъг път със завои са чудни. На мокро са добри, но не върха. Тихи са, с бензинов мотор има значение. В града на къси разстояния се пързаляш здраво, което си е веселба, но много бързо заминават задните накладки от дсц-то. И в хладни сутрини ще се научиш да натискаш спирачката по-рано

Never mistake motion for action...
Зависи дали си с индекс Y или WLeon написа:acho.rs написа:Получих си гумите Дънлоп СМ РТ2 2х245/45/R18 и 2х275/40/R18. ДОТа е 2018 което е супер, особено предвид цената. Много съм доволен от търговеца, доставката бе доста бърза, да речем 3 пъти по-бързо от главният им конкурент, пък уж все от Германия доставят.
Чак сега я видях темата, но ще ти кажа какви ще са ти впечатленията накратко - като загреят са супер. На дълъг път със завои са чудни. На мокро са добри, но не върха. Тихи са, с бензинов мотор има значение. В града на къси разстояния се пързаляш здраво, което си е веселба, но много бързо заминават задните накладки от дсц-то. И в хладни сутрини ще се научиш да натискаш спирачката по-рано

Sent from my iPhone using Tapatalk
аз не че нещо, ама дънлоп за мене не влизат във списъка с марковите гуми... може би са единственото изключение... аз една хубава гума не съм видял от тях. ни за улицата ни за писта
в случаен ред -
гуд иър
ханкук
бф гудрич
сумитомо
пирели (по-спортните, тия за нормално каране са гола вода... всъщност всичките са гола вода ама нали са велика фирма някой може да си намери нещо дето да му харесва)
мишелин
йокохама
тойо
бриджстоун
континентал
нито
кумхо
както казах в предишното си мнение- от тоя списък грабваш тая с най- хубавата шарка и си ти...
в случаен ред -
гуд иър
ханкук
бф гудрич
сумитомо
пирели (по-спортните, тия за нормално каране са гола вода... всъщност всичките са гола вода ама нали са велика фирма някой може да си намери нещо дето да му харесва)
мишелин
йокохама
тойо
бриджстоун
континентал
нито
кумхо
както казах в предишното си мнение- от тоя списък грабваш тая с най- хубавата шарка и си ти...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила