И после отваряме тема : ПТП и причините за тях
Модератор: Общи модератори
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Re: И после отваряме тема : ПТП и причините за тях
Може би ще има възпиращ ефект върху кандидат пияните шофьори ако започнат да показват какви са крайните наказания за такива нарушения 

- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
За дрифтиращия келеш, който те е удари, беше многословен, обаче за близо 4 промила алкохол нищо не казваш? Те и глобите мислят като теб.
С цялото ми уважение, защото смятам мненията ти за много правилни, не съм съгласен. Всяко едно нарушение е премислено, импулсивно може да бъде само ако не осъзнаваш, че правиш нарушение. Не може да седнеш зад волана пиян и това да е импулсивно нарушение. Нито да минеш на червено импулсивно. Дори напротив, за мен лично лъзгането е действие, в което трябва да обмислиш много неща и трябва да си много по-концентриран, за да правиш подобни изпълнения.
И не казвам, че трябва да е разрешено, но глобата, съпоставена с глобите за далеч по-опасни нарушения, е просто смешна. Вчера в Търново заловиха зад волана някакъв 24 годишен, употребил 4 различни наркотика - глобата там е по-ниска от колкото ако мен ме хванат да пързалям нощем на кръговото, дето няма пукнат човек, а аз съм напълно с всичкия си и не ми се привиждат разни неща под влияние на наркотици, както по всяка вероятност е било при въпросното наркоманче. Не мислиш ли, че би следвало да е обратното?
И да, мисля, че ще се лъзна достатъчно много пъти без да пострада някой, но не съм сигурен колко пъти ще мина на червено или ще карам пиян преди да направя беля примерно.
Лъзгам си от време на време, избирам си места, на които няма нито хора, нито коли. Като падне сняг е още по-хубаво, има много повече избор от затънтени места, където с часове не минават хора извън града. Едно такова каране е толкова успокояващо, че после като се прибера в града ми е толкова отпуснато, че не изпитвам никакво желание да настъпвам колата, да правя каквото и да е, просто слушам музика и си карам супер лежерно.
Инцидентите от такова естество поне според мен стават от избиване на някакви комплекси, а за това трябва някой да те гледа. Там става опасно, но това е съвсем друга тема на разговор.
Ако даваме пък примери от други държави - имам познат руснак, той ми каза съвсем наскоро, че в Русия вечер за такива изпълнения полицията няма да си мръдне пръста.
alx написа:
Аз пък съм съгласен, щото лъзгането е единственото нарушение което е премислено а не импулсивно. Има и друг момент- тия дето се лъзгат го правят редовно- колко пъти ще де лъзнеш преди да направиш някоя беля?
С цялото ми уважение, защото смятам мненията ти за много правилни, не съм съгласен. Всяко едно нарушение е премислено, импулсивно може да бъде само ако не осъзнаваш, че правиш нарушение. Не може да седнеш зад волана пиян и това да е импулсивно нарушение. Нито да минеш на червено импулсивно. Дори напротив, за мен лично лъзгането е действие, в което трябва да обмислиш много неща и трябва да си много по-концентриран, за да правиш подобни изпълнения.
И не казвам, че трябва да е разрешено, но глобата, съпоставена с глобите за далеч по-опасни нарушения, е просто смешна. Вчера в Търново заловиха зад волана някакъв 24 годишен, употребил 4 различни наркотика - глобата там е по-ниска от колкото ако мен ме хванат да пързалям нощем на кръговото, дето няма пукнат човек, а аз съм напълно с всичкия си и не ми се привиждат разни неща под влияние на наркотици, както по всяка вероятност е било при въпросното наркоманче. Не мислиш ли, че би следвало да е обратното?
И да, мисля, че ще се лъзна достатъчно много пъти без да пострада някой, но не съм сигурен колко пъти ще мина на червено или ще карам пиян преди да направя беля примерно.
Лъзгам си от време на време, избирам си места, на които няма нито хора, нито коли. Като падне сняг е още по-хубаво, има много повече избор от затънтени места, където с часове не минават хора извън града. Едно такова каране е толкова успокояващо, че после като се прибера в града ми е толкова отпуснато, че не изпитвам никакво желание да настъпвам колата, да правя каквото и да е, просто слушам музика и си карам супер лежерно.
Инцидентите от такова естество поне според мен стават от избиване на някакви комплекси, а за това трябва някой да те гледа. Там става опасно, но това е съвсем друга тема на разговор.
Ако даваме пък примери от други държави - имам познат руснак, той ми каза съвсем наскоро, че в Русия вечер за такива изпълнения полицията няма да си мръдне пръста.

drifty написа:избирам си места, на които няма нито хора, нито коли. Като падне сняг е още по-хубаво, има много повече избор от затънтени места, където с часове не минават хора извън града.
и това ако не е предумишлено действие, какво е?

проблема с лъзгането е, че демонстрира манталитет които е несъвместим с карането извън писта. агресия- самонадеяност, липса на уважение към другите участници на пътя ... глобата не е за това че си оставил 100 метра гуми по асфалта а за това, че си статистически значим като фактор за потенциален сакатлък на пътя.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Прав си, че е предумишлено, не твърдя обратното. Мисълта ми е, че останалите нарушения също са такива.
Аз лично не съм съгласен с размера на санкцията. По ред причини:
1. 3000лв е сериозна сума и повечето глобени търсят начини да минат метър, а такива има колкото искаш - търсиш грешка в протокола, намираш добър адвокат, свидетели, че не си правил нищо и т.н.
2. Много от полицаите вместо тази глоба, пишат нещо малко, точно защото е голяма сумата и я избягват. Аз лично повечето пъти съм бил спиран от доста учтиви и културни полицаи и когато се държа по същия начин с тях, проблеми не съм имал. Е, не са ме спирали за нарушения, а само за проверка, но все пак. Но да речем са ме пускали с неизправни гърнета. Или сиреч - имаме проблем с контрол.
3. Изгарят хора, които не правят нарушения. Имаме тук едно кръгово, често се случва някой да се завърти неумишлено. Баща ми два пъти се е завъртал на това място /той не прави умишлено нарушения от такъв тип/ а знам за две глоби от по 3000лв на шофьори, които неумишлено са се завъртели на същото място.
Демек, нищо не правим. Нормална по размер глоба, с адекватен контрол и събираемост ще има много по-сериозен ефект, ако наистина искаме да променим нещо. Примерно 500лв.
Мен лично ме е страх много повече от пияни, дрогирани и некадърни водачи, от колкото от дрифтъри, но това е лично мнение.
Аз лично не съм съгласен с размера на санкцията. По ред причини:
1. 3000лв е сериозна сума и повечето глобени търсят начини да минат метър, а такива има колкото искаш - търсиш грешка в протокола, намираш добър адвокат, свидетели, че не си правил нищо и т.н.
2. Много от полицаите вместо тази глоба, пишат нещо малко, точно защото е голяма сумата и я избягват. Аз лично повечето пъти съм бил спиран от доста учтиви и културни полицаи и когато се държа по същия начин с тях, проблеми не съм имал. Е, не са ме спирали за нарушения, а само за проверка, но все пак. Но да речем са ме пускали с неизправни гърнета. Или сиреч - имаме проблем с контрол.
3. Изгарят хора, които не правят нарушения. Имаме тук едно кръгово, често се случва някой да се завърти неумишлено. Баща ми два пъти се е завъртал на това място /той не прави умишлено нарушения от такъв тип/ а знам за две глоби от по 3000лв на шофьори, които неумишлено са се завъртели на същото място.
Демек, нищо не правим. Нормална по размер глоба, с адекватен контрол и събираемост ще има много по-сериозен ефект, ако наистина искаме да променим нещо. Примерно 500лв.
Мен лично ме е страх много повече от пияни, дрогирани и некадърни водачи, от колкото от дрифтъри, но това е лично мнение.

- Venelin1111
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Няма BMW ;-)
- Мечтае да кара: Нова
drifty написа:За дрифтиращия келеш, който те е удари, беше многословен, обаче за близо 4 промила алкохол нищо не казваш? Те и глобите мислят като теб.
Пияния е имал избор да не се качи в камиона , лайн*то съзнателно ми съсипа колата с безумията си..на 3 месеца шофьор ще дрифти. Аз имам теория :
За пияни и дрогирани водачи на МПС затвор ефективно и конфискация на колите им, но от тия от които зависи си пасуват.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Няма вече BMW
- Don_Diego
- ентусиаст
-
Аз бих добавил - ако са причинили смърт под въздействие на алкохол и наркотици да трябва да извадят няколко трупа от други ПТПта. В миг ще им се пречупи психиката и повече няма и да си помислят да се качат в кола, камо ли да карат пияни или надрусани
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
drifty написа:Мен лично ме е страх много повече от пияни, дрогирани и некадърни водачи, от колкото от дрифтъри, но това е лично мнение.
И от едните и от другите ме е страх, понеже не го знам колко може / ако е с нещо по направено съм по-спокоен

Иначе за бърнаута, не ме подразни той, а това че го прави на закрития.

- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
https://trafficnews.bg/krimi/nov-skoros ... po-168933/
Поредният селяндур, а глобата е смешна.. ПОНЕ за 3 години трябваше да му отнемат кирливата книжка.

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
баща му ще му запали врата ми се види 

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Venelin1111
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Няма BMW ;-)
- Мечтае да кара: Нова
А какво ще кажете за онова човече(артистче) което е карал надрусан с кока и трева + 1.4 промила алкохол в гр Банско и е криволичел м/у туристите с Мицубишито си ?...Добре , че КАТ са го хванали и не е станал някой сакътлък...
Няма вече BMW
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Venelin1111 написа:А какво ще кажете за онова човече(артистче) което е карал надрусан с кока и трева + 1.4 промила алкохол в гр Банско и е криволичел м/у туристите с Мицубишито си ?...Добре , че КАТ са го хванали и не е станал някой сакътлък...
Този рецидивист колко пъти е осъждан?

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Логическа задача:
Ангел с дрегер 1.6 промила, с кръвна проба- 1.1 промила.
Явор с дрегер 1.3 промила, с кръвна проба- 1.42 промила.
Кой от двамата е управляващ политик?
Ангел с дрегер 1.6 промила, с кръвна проба- 1.1 промила.
Явор с дрегер 1.3 промила, с кръвна проба- 1.42 промила.
Кой от двамата е управляващ политик?

The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
Поредното дрогирано лайно. Светъл му път на Милен Цветков.
https://gong.bg/bg-football/multimedia/ ... shareBlock
https://gong.bg/bg-football/multimedia/ ... shareBlock
- Don_Diego
- ентусиаст
-
Лека му пръст на Милен Цветков
По непотвърдена информация Q-то е карало със 160км/ч, имало е още 2ма души в него, единия бил избягал
По непотвърдена информация Q-то е карало със 160км/ч, имало е още 2ма души в него, единия бил избягал
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
Ето кое е синчето. Пуснаха под домашен арест другия дришльо убиец от Борисовата градина. Не очаквам нещо различно тук. И това се води относително сигурно субару... Ако беше някоя градска въшка, щяха да се събират до ндк.
https://novini.bg/bylgariya/kriminalno/593981
https://novini.bg/bylgariya/kriminalno/593981
Последна промяна blacksapphire на 20 Апр 2020, 0:43, променена общо 1 път