Помощ при избор на LCD LED TV

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Re: Помощ при избор на LCD LED TV

Мнение от Spunky » 15 Сеп 2020, 19:06

alx написа:това си има своите (исторически) причини, ама друга тема :)

Едва ли. От 2012та, или айде 2014та, Филипс няма нищо общо с телевизорите под тая марка. В щатите филипсите са Фунай, в останалия свят са на TPV.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 15 Сеп 2020, 20:23

Факт - Филипс вече е само офис в Холандия, който раздава лицензи за производство и координира някакви маркетингови дейности из Европа, ама друга тема.

b_u_b_o написа:Абе а на панасоник ОЛЕД-овете не стават ли, гледам не ги споменавате. Пък аз съм фен на марката за телевизори, от 22 години все такива съм ползвал. И всите още бачкат, даже първия ми тв 98ма купуван сега е кухнята на наще и не мога да ги убедя да го сменят. :mhihi: Моя 47мак ми омаля, пък и за напролет ще ми трябва телевизор за барбекюто и ще взема на черния петък да отнеса някой 65''. Мислех да не се изхвърлям с олед, ама след толкова хвалепствия тука явно ще трябва да развържа кесията :lol:

Много са добри даже (аз също съм фен на панасоник в тази област), те се заиграха с някакви холивудски експерти да им настройват чиповете, влязоха в няколко студия за монтаж като референтни дисплеи, но пак са се олели с цените, така че ако парите не са проблем, давай ;)
Never mistake motion for action...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 15 Сеп 2020, 22:11

Spunky написа:
alx написа:това си има своите (исторически) причини, ама друга тема :)

Едва ли. От 2012та, или айде 2014та, Филипс няма нищо общо с телевизорите под тая марка. В щатите филипсите са Фунай, в останалия свят са на TPV.

нали? а защо не попиташ фърмуър-а на фунай (p&f usa) и тпв вижън дето се слага във "филипс" телевизорите кой им даде сорс код-а заедно със правата над марката (и ги подновиха и двата през 2018та) ... :angel:
алекс
трабант 601с
разни други возила

Потребител
Аватар

Мнение от mart1nn » 16 Сеп 2020, 9:36

Leon написа:Факт - Филипс вече е само офис в Холандия, който раздава лицензи за производство и координира някакви маркетингови дейности из Европа, ама друга тема.

b_u_b_o написа:Абе а на панасоник ОЛЕД-овете не стават ли, гледам не ги споменавате. Пък аз съм фен на марката за телевизори, от 22 години все такива съм ползвал. И всите още бачкат, даже първия ми тв 98ма купуван сега е кухнята на наще и не мога да ги убедя да го сменят. :mhihi: Моя 47мак ми омаля, пък и за напролет ще ми трябва телевизор за барбекюто и ще взема на черния петък да отнеса някой 65''. Мислех да не се изхвърлям с олед, ама след толкова хвалепствия тука явно ще трябва да развържа кесията :lol:

Много са добри даже (аз също съм фен на панасоник в тази област), те се заиграха с някакви холивудски експерти да им настройват чиповете, влязоха в няколко студия за монтаж като референтни дисплеи, но пак са се олели с цените, така че ако парите не са проблем, давай ;)

Гледам че са пуснали първият си AndroidTV телевизор. Disney+ за момента нямат апп за техния си FirefoxOS/My Home Screen и няма изгледи да имат, което малко разбужда слухове, че вече и Панасоник (след Firefox) се отказват от тази ОС. Това определено е нещо, което би ме замислило при покупка на телевизор от марката. Не че не се е случвало с други производители, но би било доста неприятно да спрат кранчето.

Съществува ли модерен телевизор (HDMI 2.1, eARC, 4k, ...), който да НЕ Е смарт или да може да стане глупав? Искам единствено картина и мой си собствен смарт елемент било то бокс, компютър, Chromecast ... Нямам против някакъв процесор за картината, но не искам бавно стартиране, не искам лагави менюта, не искам да съм зависим от това да спрат ъпдейтите за съответния хардуер.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 16 Сеп 2020, 14:05

Май рязко се откзах от панасоник, за сериали и филми използвам Plex и ми е доста важно да има нейтив апп за телевизора, за да не се разправям с tv-box-ове. Оказва се обаче че са спрели поддръжката на новите панасоници, добре че на стария си ми седи апп-а че иначе ще го изхвърля през прозореца :mhihi: Та това доста ми ограничава избора според това на LG и Samsung. Вторите не ме кефят, та явно ще е LG. Ей тоя как ви изглежда, от тоя сайт мога да го взема без ддс и се връзва 2 615лв което ми изглежда никак не лоша цена, ако за черния петък го свалят още направо към подарък отива :D

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 16 Сеп 2020, 14:08

B9 макар и 2019 модел са с а7 процесор. Аз за себе си реших, че като ще давам една чанта с пари искам каквото е възможно да е най-новото :mhihi:
Аз последно избрах Philips 65Oled+934 с фабричен саундбар от Bowers & Wilkins, утре ще го пазарувам :lalala:
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 16 Сеп 2020, 14:43

Don_Diego написа:B9 макар и 2019 модел са с а7 процесор. Аз за себе си реших, че като ще давам една чанта с пари искам каквото е възможно да е най-новото :mhihi:
Аз последно избрах Philips 65Oled+934 с фабричен саундбар от Bowers & Wilkins, утре ще го пазарувам :lalala:

b&w саундбар-а е доста добър за малки помещения. ще ти хареса.
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 16 Сеп 2020, 14:47

Преди малко бях в магазина да гледам и пробвахме саунд бара на големия модел 984 - е там вече аз дето съм глух за качествен звук ахнах :mhihi:
Малкия наполовина да извади звук пак ще съм впечатлен, спалнята е 20кв.м и вече търся допълнителен субуфер :lol:
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 16 Сеп 2020, 15:04

Don_Diego написа:Преди малко бях в магазина да гледам и пробвахме саунд бара на големия модел 984 - е там вече аз дето съм глух за качествен звук ахнах :mhihi:
Малкия наполовина да извади звук пак ще съм впечатлен, спалнята е 20кв.м и вече търся допълнителен субуфер :lol:

Малкия ще извади приятен звук в 20кв помещение.
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 Touring

Мнение от SpeedyMan » 20 Сеп 2020, 16:45

Spunky написа:Всичките олед тв-та ползват ЛГ панели, та не се поддавайте много на маркетинг трикове. За мен тв-тата в момента са само дисплеи, за по-добри "смарт" боксове. Избираш на дизайн, вкус и цвят.

Сигурен ли си в това? Защото някъде се тръбеше, че са SAMSUNG. А SAMSUNG също ли ползват LG?

Колкото до SONY знам че ползват екрани направени съвместно с SHARP. Този сега как е: https://www.technopolis.bg/bg/Televizor ... ED/p/13767

Нищо не казвате за JVC, които са до VESTEL до колкото зная. Мисля, че нямат ОЛЕД, но с какви екрани са? Примерно този: https://www.technopolis.bg/bg/Televizor ... ED/p/10449
Изображение Изображение
Изображение BMW 320d Touring Изображение MB A170 CDI

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 20 Сеп 2020, 18:09

Сони много отдавна излязоха от тоя бизнес с панелите . В лед тв ползват каквото падне , вероятно самсунг повече традиционно. За олед всичиките панасоник сони филипс ползват лж . Шарп са абсолютно бутиков производител с незначителне дял в тоя бранш , ползват техни панели и не съм убеден че някои други от големите слагат техни панели . Става въпрос за тяхната технология с 4 цвята , за стандартните панели нямам представа какво точно и колко произвеждат , но така или иначе това не е същата технология . Като цяло това не значи че са едни и същи всички телевизори . Не всичко е панел в един телевизор .
Самсунг спира производството на LED панели до края на 2020 , следващата година ще се произвеждат само qd oled . Така че очаквайте 2021 панелите в лед тв да са лж и всякакви боклуци каквито са докопали производителите .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 20 Сеп 2020, 19:30

Да речем че панела в телевиозра е като платформата в автомобила. Все едно да кажеш, че Кодиак и Macan S са едни и същи автомобили.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 Touring

Мнение от SpeedyMan » 20 Сеп 2020, 21:44

Ясно, съвсем се обърках. Явно ще се ходи до магазина и ще се гледат. Жалко, че SHARP във високия клас не се намира навсякъде и ще е трудно сравнението.
Изображение Изображение
Изображение BMW 320d Touring Изображение MB A170 CDI

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 LCI 320D xDrive
Детайли за колата: N47/184 Hp

Мнение от nikola59 » 20 Сеп 2020, 23:18

:) Ако някой нещо планира да търси Sony OLED си заслужава да се прочете на Sony A8 ревюто: https://www.avforums.com/reviews/sony-a ... view.17089

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 21 Сеп 2020, 9:16

Още пия Алулин за изтръпването в челюстта ама съм мееееега доволен от покупката. До последно бях скептичен и не напълно убеден в тази покупка, обаче в момента, в който пуснаххубав филм с топ качество и звук всякакво съмнение се изпари. Работи много добре с IP телевизията, която ползвам вкъщи - не знам струва ли ми се ама например HD-то на HBO изглежда доста по-добре отколкото на LED телевизор, мога да се насладя и на долби звука му вече. С компа също се разбират добре. Амбилайта е много приятен, а звука от Bowers&Wilkins е скандален - в тази малка стая звучи прекрасно :lalala:

ПП: Снимката е с нощния режим на телефона и затова е толкова светла и ярка
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата