България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Аз няма да казвам нищо за куките, имам няколко познати/приятели, всички са чисти като момина сълза, никакви магарии не могат да правят (НЕ вярвайте на мен
) 

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Ама вие на тези паркинги на МВР да не мислите, че нещо специално се случва и някой обикаля денонощно да гледа колите там?
Съвсем спокойно минаваш с едно шише бензин и филма приключва, а полицаите ще се чешат по главите как така е станало като никога не е ставало. Рутинно те въобще не обръщат внимание на тези паркинги защото в общия случай на тях има коли, от които растат цветя и бурени от стоенето. На никой няма да му дойде на акъла, че някой ще пали нещо. Повече от ясно е, че тука е даден някой лев на някой, минава и го думка. Забрави полицай да си жертва кариерата за такава тъпотия. Рутината, рутината и безхаберието скапват всичко и се стига до комични понякога ситуации като тая.

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Top Gun Maverick написа:Боклукът убил дрогиран с колата си момичето в Шумен сега излиза, че бил с отрицателна проба. Това било така според адвоката му защото бил на зъболекар и му били три вида упойка. Появиха се съмнения, че има прикриване на случая там и националната прокуратура изземва случая от Шумен. Гешев каза, че бил бесен и това било точното описание. Сега ще разследват как са се прикривали нещата, а междувременно джипа, които е веществено доказателство, мистериозно изгорял на паркинга на МВР.
steeN написа:Този явно е някакъв много нагоре във веригата.
Те сем. Кюркчиеви не са случайни. Собственици са на половината работещи бизнеси в Шумен - Фикосота, Теси, Алтерм и още...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
От този момент до 8 вечерта е спряно движението в двете посоки на магистралата между Стара Загора и Ямбол. Прави се за оценка състоянието на пътя.

- STEVAL
- кандидат ентусиаст
-
Top Gun Maverick написа:От този момент до 8 вечерта е спряно движението в двете посоки на магистралата между Стара Загора и Ямбол. Прави се за оценка състоянието на пътя.
От утре да очакваме ограничение 90

- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
STEVAL написа:Top Gun Maverick написа:От този момент до 8 вечерта е спряно движението в двете посоки на магистралата между Стара Загора и Ямбол. Прави се за оценка състоянието на пътя.
И една камера

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
c04 написа:STEVAL написа:Top Gun Maverick написа:От този момент до 8 вечерта е спряно движението в двете посоки на магистралата между Стара Загора и Ямбол. Прави се за оценка състоянието на пътя.
И една камера
пак ли ще има 5 години хранилка

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Bate Boiko напъналия магистралите.
Личи как
Личи как

Хм,хм...
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
vicho написа:c04 написа:STEVAL написа:Top Gun Maverick написа:От този момент до 8 вечерта е спряно движението в двете посоки на магистралата между Стара Загора и Ямбол. Прави се за оценка състоянието на пътя.
И една камера
пак ли ще има 5 години хранилка![]()
![]()
минимум

- STEVAL
- кандидат ентусиаст
-
c04 написа:vicho написа:c04 написа:STEVAL написа:Top Gun Maverick написа:От този момент до 8 вечерта е спряно движението в двете посоки на магистралата между Стара Загора и Ямбол. Прави се за оценка състоянието на пътя.
И една камера
пак ли ще има 5 години хранилка![]()
![]()
минимум
4 РПУ-та са на този участък, с по 2-3 отбивки. 1 камера в посока е минимума

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Онзи от околовръстното чух по радиото, че го оставят за постоянно в ареста. Казал, че съжалявал, не бил лош човек и искал домашен арест. Съдът отказал и преценил, че е по-добре да стои за постоянно в ареста и е окончателно.
Сега, по-интересното. Прокуратурата е задействана и МВР също проверява за действията на двама полицаи точно преди катастрофата. Двамата са били с патрул там някъде и можели да се намесят в нещо си точно, но не го направили. Демерджиев(май секретаря на МВР, че напоследък всеки сменят, не можем да ги запомним
)казал, че не може да даде подробности заради разследването. Отстранени са от работа и нещата хич не са хубави. Не вярвам да излезе, че са го спирали и пуснали, но съвсем спокойно може да са го мернали, че не кара нормално и да не са предприели никакви действия. За трето не се сещам, вие?
Сега, по-интересното. Прокуратурата е задействана и МВР също проверява за действията на двама полицаи точно преди катастрофата. Двамата са били с патрул там някъде и можели да се намесят в нещо си точно, но не го направили. Демерджиев(май секретаря на МВР, че напоследък всеки сменят, не можем да ги запомним

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Имаше някъде статия, че тия двамата го били спрели и тествали някъде покрай Бояна, той бутнал по 2-300лв на калпак и да го ескортират до вкъщи ама на околовръстното им подал бинокъла, а като направил белята тия обърнали и дим да ги няма 

- ID A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E83 M57T2
- Мечтае да кара: фърчило
Твърди, че им дал 200 лв и те му правили отцепка и ескорт. Което може да обясни защо реното е излязло от локалното, ако са набутали другите коли там. И служебния министър каза, че са вече отстранени.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Аз съвсем официално се отказвам вече да бъда буден гражданин, европеец и нормален човек. Ще съм си пак Ганьо с превишената скорост, уейза, антирадара, и стикера на номера на мотора.
Не знам защо полицая, който ескортира престъпници, прави отцепка на крадци и прикрива убийци е полицай, а аз дето карам с превишена скорост съм престъпник.
Защо прокурора и съдията, които взимат подкупи за да “оправят нещата” са служители на закона, а аз ако открадна нещо съм престъпник?
След повече от две години сигнали, обаждания, мейли, снимки просто осъзнавам, че държава няма. Всичките тия простотии за войни по пътищата, контрол, глоби и санкции са само мижи да те лажем и средство за пълнене на бюджета.
Същото и за разните еко зони и екологични инициативи. От 2 години не мога да ги накарам да спрат тези два строежа да свинят улицата и да трупат тонове прах. Но с нашите пари си купиха тролеи за един или два милиона на брой бяха, които пуснаха по тази улица, че да са екологични.
И конкретния повод. Отивайки надолу имах знак да вляза в насрещното. Но на отсрещната страна при изкачването знак, че е двупосочно няма. На завоя се засякох с кола, която и идея нямаше, че движението е двупосочно заради липсата на знак и си караше в лявата част на платното заради дупките. (Брембо Стилема е голяма спирачка
).
Обадих се на 112, Инспектората и Общината. Навсякъде ми бе обяснено, че не е техен проблем. Е, и мой не е вече..
Тук се вижда много добре по-надолу по пътя как камиона си пердаши в насрещното и изобщо не го бърка. Организация на движението няма. Проект за такава също (спрях да се представя за полицай и питах), отговорника на цялата работа беше един мазен мангал, който едва ли може и името си да напише.

Не знам защо полицая, който ескортира престъпници, прави отцепка на крадци и прикрива убийци е полицай, а аз дето карам с превишена скорост съм престъпник.
Защо прокурора и съдията, които взимат подкупи за да “оправят нещата” са служители на закона, а аз ако открадна нещо съм престъпник?
След повече от две години сигнали, обаждания, мейли, снимки просто осъзнавам, че държава няма. Всичките тия простотии за войни по пътищата, контрол, глоби и санкции са само мижи да те лажем и средство за пълнене на бюджета.
Същото и за разните еко зони и екологични инициативи. От 2 години не мога да ги накарам да спрат тези два строежа да свинят улицата и да трупат тонове прах. Но с нашите пари си купиха тролеи за един или два милиона на брой бяха, които пуснаха по тази улица, че да са екологични.
И конкретния повод. Отивайки надолу имах знак да вляза в насрещното. Но на отсрещната страна при изкачването знак, че е двупосочно няма. На завоя се засякох с кола, която и идея нямаше, че движението е двупосочно заради липсата на знак и си караше в лявата част на платното заради дупките. (Брембо Стилема е голяма спирачка

Обадих се на 112, Инспектората и Общината. Навсякъде ми бе обяснено, че не е техен проблем. Е, и мой не е вече..
Тук се вижда много добре по-надолу по пътя как камиона си пердаши в насрещното и изобщо не го бърка. Организация на движението няма. Проект за такава също (спрях да се представя за полицай и питах), отговорника на цялата работа беше един мазен мангал, който едва ли може и името си да напише.

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
bum_bum написа:Аз съвсем официално се отказвам вече да бъда буден гражданин, европеец и нормален човек. Ще съм си пак Ганьо с превишената скорост, уейза, антирадара, и стикера на номера на мотора.
И конкретния повод. Отивайки надолу имах знак да вляза в насрещното. Но на отсрещната страна при изкачването знак, че е двупосочно няма. На завоя се засякох с кола, която и идея нямаше, че движението е двупосочно заради липсата на знак и си караше в лявата част на платното заради дупките. (Брембо Стилема е голяма спирачка).
Сега Маверикът ще ти обясни, че си се объркал

Полицаите, прокурорите и т.н. са най-честните хорица, а на 112 реагират на милисекундата

Почвам да си мисля, че Казанлък е в Германия!

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real