България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Всички малоумници с всякакви светлини, които не са предвидени за конкретната употреба, искам да ги спрат от движение!
Като караш малко повече вечер и ти се иска да си някой камион и да почнеш да ги блъскаш тия

Дори има скъпи джипове с такива лед греди из София, дето през деня ги карат включени
P.S. И куките и те си правят пас за такива, иначе много работят

Като караш малко повече вечер и ти се иска да си някой камион и да почнеш да ги блъскаш тия

Дори има скъпи джипове с такива лед греди из София, дето през деня ги карат включени

P.S. И куките и те си правят пас за такива, иначе много работят

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
zAcK написа:Дори има скъпи джипове с такива лед греди из София, дето през деня ги карат включени![]()
P.S. И куките и те си правят пас за такива, иначе много работят![]()
![]()
Е те вероятно се водят daytime running lights тия
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
c04 написа:drago_pavlov написа:Пречат да.
И как точно пречат на 30% дългите, досега не съм бил подразнен от такива през деняЗа другите съм съгласен.
Мен пък не са ме пребивали мангали посред нощ докато спя, за да ми вземат пенсията... Не знам защо се оплакват тия пенсионери по малките села...
Е такова е мисленето на 99% от населението и затова сме на тоя хал...
А малкото нормални, дето мрънкат основателно като Зак, ги заклеймяват като хейтъри и мрънкалници...
В уникална помийна яма живеем, но поне си го заслужаваме...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- r19
- младши ентусиаст
-
- Кара: 412 Turbo/323ti
- Мечтае да кара: Mig-29
- Детайли за колата: Old school!
Мен пък ми прави впечатление, че масово 99% да не кажа 100% от всички нови коли вечерта с ултра модерните си хипер гига-ултра фарове първо ти изкьорат очите, пък тогава се "наместят" за да те заслепяват "поносимо"

- Mladenoff
- Потребител
-
- Кара: 318ci
Аз съм останал със същото впечатление. Особено SUV-тата, на които фаровете са им на високо, заслепяват супер много, дори и с новите лед/матрични фарове. Мерцедес в това отношение са най-зле. Усетя ли GLS/GLE на магистралата зад мен и ме избива пот.
Да не говорим тия асистенти за дълги колко кирлива работя вършат, особено по нашите пътища с изтъркана маркировка и знаци зад храсталаци и дървета.
На мен ми е по-любопитно народопсихологията зад избора да си оселяниш фаровете и предницата на колата с всякакви китайски крушчици, лед стрипове и т.н. Защо хората искат да си правят колите на циганска сергия отпред ? Тия пък с опушеното фолио по фарове/стопове...
Аз винаги съм разсъждавал, че ако искам да си направя фаровете да светят по-добре, хеле пък на 20-годишната кошница дето карам - ами, има си цивилизовани начини. Рециклираш рефлектора, купуваш нови стъкла, отиваш в Мкар, даваш си номера на рамата и веднага ти вадят точните крушки за цялата кола.

На мен ми е по-любопитно народопсихологията зад избора да си оселяниш фаровете и предницата на колата с всякакви китайски крушчици, лед стрипове и т.н. Защо хората искат да си правят колите на циганска сергия отпред ? Тия пък с опушеното фолио по фарове/стопове...

Аз винаги съм разсъждавал, че ако искам да си направя фаровете да светят по-добре, хеле пък на 20-годишната кошница дето карам - ами, има си цивилизовани начини. Рециклираш рефлектора, купуваш нови стъкла, отиваш в Мкар, даваш си номера на рамата и веднага ти вадят точните крушки за цялата кола.

- Hater
- Потребител
-
- Мечтае да кара: Не и БМВ
randity написа:Купих нова кола "на старо", с адаптивни лед фарове. Признавам си, взех я покрай раждането на малкия и дори нямах време да си настроя станциите на радиото, камо ли да гледам функции в менюто. Така или иначе не я карах много и седеше само в гаража. Един ден реших да поровя малко и с изненада установих, че фаровете са настроени от менюто на right hand ride. И се замислих, айде, аз я имам от 1 месец, вечерно време съм я карал дали има и 2 пъти, ама тоя преди мен - 7 години е вадил очите на хората![]()
Изпратено от моят SAMSUNG S22+ с помощта на Tapatalk
Сигурен ли си, че опцията в менюто е right hand ride, а не е примерно right hand traffic? Защото за България настройката трябва да е Right Hand Traffic, което е различно от RHD.
Минавам само, за да хейтя в "Извън темата".
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
"right hand ride" определено е нонсенс.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- drifty
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Mladenoff написа:Аз съм останал със същото впечатление. Особено SUV-тата, на които фаровете са им на високо, заслепяват супер много, дори и с новите лед/матрични фарове.
Бая си блещят наистина. Забелязъл съм, че новите ауди-та са с доста приятни лед фарове и не заслепяват грам.

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Jorixa написа:zAcK написа:Дори има скъпи джипове с такива лед греди из София, дето през деня ги карат включени![]()
P.S. И куките и те си правят пас за такива, иначе много работят![]()
![]()
Е те вероятно се водят daytime running lights тия
Миналия ден пак видях едно Q7 мисля беше с такъв китайски лед бар. Сигурно беше един метър.
Пуснат да пържи през деня. Еб.х тия дейтайм рънинг лайтс...

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
И стоповете на новите коли са адски силни и дразнещи.
Уж за безопасност, но като висиш в задръстване за някой нов ВАГ СУВ, ауди, волво или корейски боклук и после 3 дни ти е червено пред очите.
Уж за безопасност, но като висиш в задръстване за някой нов ВАГ СУВ, ауди, волво или корейски боклук и после 3 дни ти е червено пред очите.

Съгласен и за накичените курници, но най-вече за новите супер модерни и умни фарове, стопове и мигачи. Мега силни, мега дразнещи очите, лично вечер/нощем много рядко шофирам, но когато го правя, винаги съм все едно съм зяпал слънцето. 

- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
drago_pavlov написа:Всичките сте за еб@не - и тия с дългите на %,
viewtopic.php?f=4&t=354114
Къде е истината...?

Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- ceco_kd
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 318i
- Мечтае да кара: На челна стойка.
- Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.
Аз пък не знам кой мозък е решил, че карането на лампи през деня има някакъв ефект за безопасността в града. Ми дайте тогава уличното осветление да не го гасим изобщо щом е толкова ефективно това срещу всякакви птп-та и да си караме на чашка винце и афтетамини. И честно да Ви кажа денем малко трудно да ме заслепите с каквото и да сте.... не Ви знам като карате къде гледате, ама явно прекалено разширен поглед имате върху пътната обстановка...... Българинът е супер хленчещ вид....., който не го кефи...еми пътя! Не е ли така? И не казвам, че мен ми харесва, ама едни и същи да им чета през ден намеренията за емиграция и да са все още тук.... честно май само си чешим езиците и пръстите.....
Изпратено от моят SM-A725F с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят SM-A725F с помощта на Tapatalk
Карам бавно! Стигам Бързо!
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
немо написа:drago_pavlov написа:Всичките сте за еб@не - и тия с дългите на %,
viewtopic.php?f=4&t=354114
Къде е истината...?
човеко ти е казал къде е истината
русиабн написа:А И ВСЕКИ СИ ИМА КОЛА И СИ РЕШАВА САМ КАКВО ДА ПРАВИ С НЕЯТОВА ЗНАЧИ ЛИ, ЧЕ Е ТАРИКАТ
![]()
![]()
![]()
![]()
"ВСЕКИ САМ СИ ПРЕЦЕНЯ"

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
ceco_kd написа: не Ви знам като карате къде гледате, ама явно прекалено разширен поглед имате върху пътната обстановка......
Не те знам колко караш, но ако правиш 40-50к км на година и ти ще имаш разширен поглед...
То и аз ако карам по 2 км на ден от вкъщи до работа изобщо няма да ми пука кой, как и с какво свети... Но след 4-5 часа нощно шофиране в БГ все едно съм заварявал без маска...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.