България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Днес един ганьопитек кара с 60!!! Представяте ли си? Да си толкова нагъл селянин, че на хубав нов път да караш с цели 60 при ограничение 90. Знам, щото доста време карах зад него.
И посред средата на завоя да не се сети, че може в завоя да има ремонт и мангала да е на 10 метра от багера в насрещното за да спира колите.
Каква недосетливост, а?
Човека за да не сгази мангала сви в дясно и падна в нещо като шахта. Хубава, току що изкопана.
Аз като още по-виден селяндур се развиках на мангала. Но се оказа, че на човека изобщо не му е това работата, а “палкаджиите” са 2-3км по-надолу и пият.
Спрях и там, но освен присмех в опитите си да обясня къде виждам проблем, друго не постигнах.
И посред средата на завоя да не се сети, че може в завоя да има ремонт и мангала да е на 10 метра от багера в насрещното за да спира колите.
Каква недосетливост, а?
Човека за да не сгази мангала сви в дясно и падна в нещо като шахта. Хубава, току що изкопана.
Аз като още по-виден селяндур се развиках на мангала. Но се оказа, че на човека изобщо не му е това работата, а “палкаджиите” са 2-3км по-надолу и пият.
Спрях и там, но освен присмех в опитите си да обясня къде виждам проблем, друго не постигнах.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Нямам КЕП , а нямам и време да ходя до данъчното да си издам.Моджо написа:Виж как си идват нещата по места.
ЦГМ не е общината. Та преди да скачаш на лелките скачай по ЦГМ, което е нещо съвсем друго какво са подавали към общината. Де факто парите в банката няма да са дошли веднага, само едно тхт файлче от изипей, че нещото е станало. Пари в банката реално обаче няма. Тука колегата Стевал да каже кога се закрива едно вземане) Гато са парите в банката и нито секунда по-рано. И ЦГМ кат се занимава само да налага, ама не и да събира и се получават някакви разминавания. Треа да вида в Сливен как работеха, че съм забравил. Не че ще е същото де. Най-малкото Сливен работят в една база данни, а тия вероятно не. Помня само че подаваха някакви отчети към общината..обаче месечно ли беше, седмично ли...дневно ли...не си спомням.
- ID A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E83 M57T2
- Мечтае да кара: фърчило
Lenco поинтересувай се. Перник Дупница е 120, защото Ореха вдигна скоростта. А беше 80. И причината е, че още няма акт 16, няма и да има скоро. Наскоро цял македонски автобус даде фира там.
20 години почти всичко беше оставено на самотек. Тъкмо отлепихме дъното и пак се намериха хора да ни дърпат надолу.
За жп Сф - Вн силно се сэмнявам, че е било с 40 минути по-бързо, но както и да е.
20 години почти всичко беше оставено на самотек. Тъкмо отлепихме дъното и пак се намериха хора да ни дърпат надолу.
За жп Сф - Вн силно се сэмнявам, че е било с 40 минути по-бързо, но както и да е.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
БУМ_БУМ беше за Зак нещото, не за теб.
ИДА 80 немам спомен да е било. А пътувам много често по маршрута. В годината 10-на пъти. Беше 90 след Благоевград до кръговото на Железница, ама само като го пуснаха, сега си е 120.
ИДА 80 немам спомен да е било. А пътувам много често по маршрута. В годината 10-на пъти. Беше 90 след Благоевград до кръговото на Железница, ама само като го пуснаха, сега си е 120.
Хм,хм...
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
ID A написа:Lenco поинтересувай се. Перник Дупница е 120, защото Ореха вдигна скоростта. А беше 80. И причината е, че още няма акт 16, няма и да има скоро. Наскоро цял македонски автобус даде фира там.
Абсолютно съм съгласен с теб, но защо е така, защо позволиха да сътворят това безобразие, тия обратни виражи и пропадания ......
И да приключим тъжната истина за БДЖ
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Пиши поне откъде е. По-горе съм го писал.
https://baricada.org/2018/08/17/vlak-30/
Тая плява не я знаех.
https://baricada.org/2018/08/17/vlak-30/
Тая плява не я знаех.

Хм,хм...
- ID A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E83 M57T2
- Мечтае да кара: фърчило
@ Моджо 80 е навсякъде в строеж. Не е по одобреното трасе и май е и в защитени територии. Някаква каша бяха сътворили, но не до виражи.
За влаковете, такива анализи са много кухи. Може да има повече междинни спирки вече, може много други фактори да са намесени. На 7 часа, 40 минути са нищо.
За влаковете, такива анализи са много кухи. Може да има повече междинни спирки вече, може много други фактори да са намесени. На 7 часа, 40 минути са нищо.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Моджо написа:БУМ_БУМ беше за Зак нещото, не за теб.
Не съм чел назад и не беше във връзка с нещо конкретно. Просто исках да кажа, че каквито сме шофоьорите такава е и държавата. На тях очевидно грам не им дреме, а очакваме ние да сме съвестни и примерни.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Прокуратурата и полицията съвместно правят акция тази сутрин срещу разпространението на наркотици. Целта била да се ограничи масовото разпространение като за това роля изиграли и множеството хванати да шофират дрогирани шофьори.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Кой беше тоя олигофрен с умрялата 3-ка СО9009СК дето днес ми се правеше на шериф на Тракия?
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
drago_pavlov написа:Кой беше тоя олигофрен с умрялата 3-ка СО9009СК дето днес ми се правеше на шериф на Тракия?
Прибра се у вас и ти дойде куража ли?

"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
nickstorm написа:drago_pavlov написа:Кой беше тоя олигофрен с умрялата 3-ка СО9009СК дето днес ми се правеше на шериф на Тракия?
Да го блъсна на магистралата и после да го набия ако оцелеем ли?
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
nickstorm написа:drago_pavlov написа:Кой беше тоя олигофрен с умрялата 3-ка СО9009СК дето днес ми се правеше на шериф на Тракия?
е, не всички засичаме, вадиме през прозореца и биеме на място все пак...
Едит- видях, че колегата ме е предварил
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Ей така се кара със скоба в центъра на София
И скобата на шофьорското място
Тоя чичка вероятно е много пиян, или надрусан, или и двете
Интересно е къде са го забелязали куките, дето го спират на Халите
https://www.facebook.com/reel/729039891428283?fs=e&s=TIeQ9V

Тоя чичка вероятно е много пиян, или надрусан, или и двете

Интересно е къде са го забелязали куките, дето го спират на Халите

https://www.facebook.com/reel/729039891428283?fs=e&s=TIeQ9V
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
drago_pavlov написа:nickstorm написа:drago_pavlov написа:Кой беше тоя олигофрен с умрялата 3-ка СО9009СК дето днес ми се правеше на шериф на Тракия?
Да го блъсна на магистралата и после да го набия ако оцелеем ли?
Що пък чак така?
Подава се сигнал в полицията и се пишеш свидетел.
Поне аз знам за няколко случая, в което този метод е работил доста успешно.
Просто трябва , както писах преди -"Нулева толерантност" на пътя!