България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
такава постъпка (или другите които коментираме тука) не може да бъде оправдана по никакъв начин- нито в родината, нито в норвегия нито където и другаде да е по света дори да имат само черни пътища...
но просто някои стереотипи които имаме за света последните 10-20 години се отдалечиха малко от действителноста "на терен" - това ми беше мисълта.
но просто някои стереотипи които имаме за света последните 10-20 години се отдалечиха малко от действителноста "на терен" - това ми беше мисълта.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
carmanf1 написа:Познавам един пич, 50+ годишен, ...
...та, понякога мънинките жълти колички, могат да бият много лошо и Г-гите.
Също имам такъв много добър познат, викат му каратиста не само защото от там тръгна 90-те, но и още си ходи на състезания за ветерани, тренира си и ММА ей така да се образова.

Друг тука, който няма жив човек в региона да не го знае тръгна от боксьор 90-те, той не е бил охранител почти никога на никой, от много години ММА си тренира, пак е 50+, но той си е типичния побойник. Значи като отиде в затвора победно време, първата му работа беше да пита кои са главните там тартори, без да ги познава, без да знае нищо за тях, като му ги посочват, отива и ги пребива да си знаят вече там кой какъв ще е докато е вътре. Та на пътя става ПТП, той е виновен, но е леко. Другият човек обаче не му стига, че ще идва полиция, застраховки и т.н. започва да му говори кофти. Тия няма праг на търпимост, но търпи, понеже знае, че пътя от боя до затвора е много кратък, а и спокойно може да го убие някой с един удар.
Другият обаче не спира да се ежи и отива при него да го дразни, следва шамар, не юмрук и онзи припада, идва линейка. Та наистина тези случки често завършват много зле за хора, които си търсят белята.
Ще опиша още една с жената на един много добър мой познат да се знае, че и това може да има последствия. Кара си жената, някакъв и сече пътя, за малко не я блъска, тя спира и вдига ръце. Онзи обаче не му стига това, явно не знае кой е предимство ли не знам, а и тя вече може да му е казала нещо и той и виква нещо от сорта "кво искаш ма, ей сега ще те такова на капака". Онази му запомня номера и звъни на мъжа си. Той баш от тези, расли 90-те 45-годишен някъде, от кик-боксьор тръгна, 110-120 кила да речем, до ден днешен много тренира също, ММА му е безинтересен, качулките като ходиха да го задържат по едно време ги беше страх кой ще му скочи първи, на всичко отгоре 100 човека комшии гледаха, накрая го понабили малко

Общо в някои райони трябва да се внимава ако си по-нервен тип човек на кого свириш, на кого слизаш да се ежиш, чия жена псуваш и се каниш и много такива неща. Аз съм си решил проблема като просто не съм агресивен по душа и много, много, много рядко съм слизал да се разправям и това си ми беше май като по-млад, сега съм тотален дебил и не ми пука без значение какво виждам на пътя, усмихвам се и толкова, ако сгреша вдигам ръка и толкова.
Има бол примери и на пишман мутри, които пък слизат да бият обикновени момчета, но приключват набити или припаднали понеже тука в района има достатъчно раздвижени млади лъвчета, които са подценявани от ретро-пишман мутри и после да големите закани само, да не изреждам и такива случки сега.

Просто внимавайте по пътя хора, особено в непознати райони. Казвам го чистосърдечно, понеже знам, че във форума не е развита селянията и едва ли бихте изпаднали в подобни случки, но все пак.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- kirobreika1
-
-
- Кара: м си Саап-а и се подрусвам
- Детайли за колата: твърдо окачване :/
- dankata
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530iA Touring
- Мечтае да кара: e3-е39
- Детайли за колата: 2001
Продължавам да се удивлявам, как за една кратка история успяваш да изпишеш толкова обяснения.
- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
И аз гледам кротко , мирно и по философски да реагирам на дебилите по пътя . При 100 к. км. годишно няма как , иначе си отравяш живота и късаш нервите . Ама всеки си има праг на търпимост и на всеки може да му падне пердето .Като гледам сина ми как се нерви като кара , че и жена ми ... само им викам спокойно , идиотите няма да свършат
И във връзка с евроатлантическия дух ви разказвам случка от цивилизована Германия .Магистралата към Щутгарт , карам си 120 км . час в средна лента , отдясно ме изравнява мерцедес и някакъв чичо взе да ме храни ,целия се зачерви и разпени / мисля ,че искаше да каже ,че карам бавно за тази лента/.Взе да ме застава отпред , намаля и т.н . Изравних го и му показах телефона - един вид звъня където трябва . Даде газ и офейка. И други случки от Европата мога да дам за пример . Процента на дебилите , идиотите и наглеците у нас и в тези страни по които текат лигите на някои съфорумци е сходен . 

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Данка, малко е кофти понякога като имаш супер голям кръг от познати и когато клиентите ти са си изливали душата да ти разказват сума ти случки. Бармани, таксиджии и фризьорки имат бая материал. Айде фризьорските основно женски тъпотии и интриги, барманите повече неща от подпийнали(които и ние ги чуваме нощем)ама при нас е ужас. Влизат всякакви и говорят за всичко, понякога имам усещането, че се чувстват като при свещеник за изповед. 

- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Top Gun Maverick написа:.......Влизат всякакви и говорят за всичко, понякога имам усещането, че се чувстват като при свещеник за изповед.
Мани тия глупости с безопасността, кажи като нямат пари да платят на свещеника какво се случва

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Зависи от какъв пол са и колко килограма. 
Майтапът настрана, но обикновено все имат, все пак се случват разби да висят със седмици, месеци и така. Пак зависи. Миналият ден влиза някаква и вика "търся си евач". И аз я гледам и викам, че денем никой не ме пита, но вечер в петък, събота може да се случи, за пари я питам нали, пускай обяви по нета. И оная, няма бе, все искат да ме прекарат. Има вика много мераклии, ама за без пари.
Ти вика не щеш ли? Гледам я, мирише едно такова гадно и казвам, че има достатъчно за без пари на тоя свят ако имам желание, че да давам сега пари и за това и тя браво, браво и изчезна. Само се молех да не каже айде без пари, че много гледам да не нараня хората, а с тая миризма щях да я карам да ме мисли за гей сигурно. 

Майтапът настрана, но обикновено все имат, все пак се случват разби да висят със седмици, месеци и така. Пак зависи. Миналият ден влиза някаква и вика "търся си евач". И аз я гледам и викам, че денем никой не ме пита, но вечер в петък, събота може да се случи, за пари я питам нали, пускай обяви по нета. И оная, няма бе, все искат да ме прекарат. Има вика много мераклии, ама за без пари.

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
тая сутрин ми се размина да не си пишем повече...
един с пасат 5-ца ми мина на метър пред предницата с 80 +- докато правя обратен, ако ме беше изцепил във вратите - край
тоя мина на червено което светеше от поне 5 секунди, че се забавих с тръгването от кръстовището, което реално ме спаси

тук, имаше коли отсреща в лявата лента и въобще не видях, че някой идва в средна и няма намерение да спира на червено

един с пасат 5-ца ми мина на метър пред предницата с 80 +- докато правя обратен, ако ме беше изцепил във вратите - край
тоя мина на червено което светеше от поне 5 секунди, че се забавих с тръгването от кръстовището, което реално ме спаси

тук, имаше коли отсреща в лявата лента и въобще не видях, че някой идва в средна и няма намерение да спира на червено

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-

Ами...какво да ти кажа, 13 не е лошо число все пак. Ако беше се поминал щяха да викат обратното, но ето на теб ти се размина, че си се забавил. В добрия случай можеше да останеш някакъв инвалид. Бая народ с такъв удар си заминават...дори не и геройски. Има ли секунди сега в София в крайна сметка? На това кръстовище имаше ли?

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Ако мигаше зеленото 100% нямаше да стане такова нещо. Той просто не е бил готов да му светне толкова бързо. Секундите са проблема точно 

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- vicho
- старши ентусиаст
-
Top Gun Maverick написа::confused:
Ами...какво да ти кажа, 13 не е лошо число все пак.
да ти кажа, не бях забелязъл, но пък за сметка на това преди точно 10 години в петък 13-сти един ме удари на заден ход и ми ожули бронята на е46цата тогава
Top Gun Maverick написа:Ако беше се поминал щяха да викат обратното, но ето на теб ти се размина, че си се забавил. В добрия случай можеше да останеш някакъв инвалид. Бая народ с такъв удар си заминават...дори не и геройски. Има ли секунди сега в София в крайна сметка? На това кръстовище имаше ли?
Честно да кажа не си спомням дали имаше секунди на това кръстовище, защото офиса ми е от една година тук и не съм минавал особено често. Но иначе ги махнаха на всички кръстовища в София, а пък за сметка на това във Враца секундите си стоят и нещата са далеееееееееч по-добре

- vicho
- старши ентусиаст
-
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
vicho написа:шса опрайм... да, уе! вервайте ми!
https://telefax.bg/%d1%85%d0%b2%d0%b0%d ... BPHwK02KxY
Докторката е спряна за проверка в двора на местната болница. Направен й е тест с дрегер, който показал наличие на 2,22 промила алкохол в издишания въздух.
Както казаха колегите, здравеопазването ни е перфектно

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
2022 почти сигурно ще са по-малко от 2021, че и 2020 сигурно... но статистиката ще се окаже внезапно фалшива
Няма ефект, разберете. При значително повече коли на пътя.

Няма ефект, разберете. При значително повече коли на пътя.
2021 г. - загинали 561 и ранени 7609 участници в движението по пътищата при 6080 тежки ПТП
2020 г. - загинали 463 и ранени 7121 участници в движението по пътищата при 5710 тежки ПТП
2019 г. - загинали 628 и ранени 8499 участници в движението по пътищата при 6730 тежки ПТП
2018 г. - загинали 611 и ранени 8466 участници в движението по пътищата при 6684 тежки ПТП
2017 г. - загинали 682 и ранени 8680 участници в движението по пътищата при 6888 тежки ПТП
2016 г. - загинали 708 и ранени 9374 участници в движението по пътищата при 7404 тежки ПТП
2015 г. - загинали 708 и ранени 8971 участници в движението по пътищата при 7225 тежки ПТП
2014 г. - загинали 660 и ранени 8640 участници в движението по пътищата при 7012 тежки ПТП
2013 г. - загинали 601 и ранени 8774 участници в движението по пътищата при 7016 тежки ПТП
2012 г. - загинали 601 и ранени 8193 участници в движението по пътищата при 6717 тежки ПТП
2011 г. - загинали 657 и ранени 8303 участници в движението по пътищата при 6698 тежки ПТП
2010 г. - загинали 775 и ранени 8080 участници в движението по пътищата при 6610 тежки ПТП
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes