България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
bum_bum написа:Еми кво да изскочи? Ако беше Великден щеше да е агне
тая история с прасето, ако не беше тъжна щеше да е смешна
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- drifty
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
https://www.google.com/maps/@43.056997, ... 384!8i8192
Eто тук се спускам преди малко, срещу мен колона от три коли, тъкмо се разминахме и средния тръгна да изпреварва, малко преди левия завой в посока нагоре. Беше май някаква голяма кола, седан. Тряснах се по челото и си мисля, сигурно имаше доста кончеета, но мястото е много опасно, и в тоя момент третата кола от колоната също тръгна, нея я видях като се разминавахме, скапана астра H...
Eто тук се спускам преди малко, срещу мен колона от три коли, тъкмо се разминахме и средния тръгна да изпреварва, малко преди левия завой в посока нагоре. Беше май някаква голяма кола, седан. Тряснах се по челото и си мисля, сигурно имаше доста кончеета, но мястото е много опасно, и в тоя момент третата кола от колоната също тръгна, нея я видях като се разминавахме, скапана астра H...

- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
zAcK написа:Както казаха видните колеги във форума, Uber е зло за българия, а бакшишите са най-хубавото нещо, което ни се е случвало.
Нашите бакшиши, може да са всякакви - некъпани, миризливи, неграмотни, пушат цигари, слушат чалга, но са безброй и това е единственото им хубаво качество. Поради огромния избор и конкуренция между тея олигофрени, аз използвам следния подход:
Като имам нужда от такава услуга, захождам към съответната стоянка и питам първия, на когото ми хареса колата и не изглежда да е циганин

Всъщност в софия такситата изпитват доста сериозен недостиг, май не само по мое мнение.
Нощем ми се е случвало над 40-50 минути да чакам, без да е празник или петък вечер.
Онзи ден взех Спарк до Военна академия, от Студентски град - 14 кинта с търсенето на паркомясто. На връщане 10 и нещо с такси от сердика до същата начална точка. На копърка съм попадал само веднъж, и разликата беше по-малко от двойна. Съгласен съм напълно, че ако се случи такси с помпа ще е много неприятно за сама жена да пътува, вероятно няма да се оплаче след това.
Нощем ми се е случвало над 40-50 минути да чакам, без да е празник или петък вечер.
Онзи ден взех Спарк до Военна академия, от Студентски град - 14 кинта с търсенето на паркомясто. На връщане 10 и нещо с такси от сердика до същата начална точка. На копърка съм попадал само веднъж, и разликата беше по-малко от двойна. Съгласен съм напълно, че ако се случи такси с помпа ще е много неприятно за сама жена да пътува, вероятно няма да се оплаче след това.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Този петък вечерта едни приятели чакаха OK/Yellow половин час пред милениум-а да им върнат обаждане за такси до Бъкстон и си отидоха пеша. Добре, че времето беше хубаво и топличко
Та хич не са много такситата в София. Напротив.

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Колко вземат сега на километър и колко им е първоначалната, разликата дневна/нощна? Знам, че вероятно е според фирмите, но ориентировъчно.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Не им знам тарифите в момента, но в приложението на Yellow вече има опция да добавяш пари към сметката за пътуването, че да навиеш някой да те качи
Вчера бях на метанстанцията да пълня А5цата...много кисели са станали всички таксиджии, даже не си правят труда да слязат за да си вдигнат капака
. Дърпа ръчката от вътре и персонала на метанстанцията да се оправя нататък, после ресто до стотинката разбира се 

Вчера бях на метанстанцията да пълня А5цата...много кисели са станали всички таксиджии, даже не си правят труда да слязат за да си вдигнат капака

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Виновни са си тия, които зареждат. Аз пък никога не бих давал на някой на бензиностанция да ми отваря и затваря капака.
Сега като слагам газ имам накрайник, който сам завивам до капачката на резервоара. В началото правех грешката да отида да платя преди да ме е откачил. Всеки път ми маха накрайника и ми затваря капачката на резервоара, а това си е малоумие, понеже трябва така или иначе пак да го отворя и да завия тапичката на резбата където се поставя накрайника. Оставял съм тапичката през годините и се случват две неща неминуемо разно или късно. Или бензинджията забравя да я сложи и тя се губи или пък я завива все едно това е болт на джанта.
А коронният номер да оставят накрайника в дръжката на вратата.
Мен ме дразни капачката като затварят защото от много отваряне и затваряне с времето може да почне да се отваря сама по пътя, смятайте това с накрайника и дръжката как ми се вижда.
Та на бензинджия редовно и маркуча не му давам да слага защото масово са безхаберници, какво остава капаци да му оставям да отваря и затваря.
Метан когато зареждах 10 години, дали съм им давал няколко пъти да ме зареждат те. Бавни, мудни, нямах време за тия глупости.

А коронният номер да оставят накрайника в дръжката на вратата.

Та на бензинджия редовно и маркуча не му давам да слага защото масово са безхаберници, какво остава капаци да му оставям да отваря и затваря.
Метан когато зареждах 10 години, дали съм им давал няколко пъти да ме зареждат те. Бавни, мудни, нямах време за тия глупости.

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Нямам търпение да сложат на колонките POS терминали и да се свърши с тва кибичене по 20 мин в бензиностанцията. Не знам защо не го правят, страх ги е, че няма никой да им влезе в тъпия магазин или какъв е проблема.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Абе ще сложат, чакай ти от умрял писмо. То вътре продават хиляда боклука понякога на цена по 3, а ти се чудиш лига ще искат да продават по-малко. Уж си икономист. 

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Ако продължават да вдигат минималната, няма да имат избор. Тва ми е надеждата 

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Aма те тука почнаха да се задъхват. На местният Шел никой не работи вечер много време, само касиерка вътре, вън сам се зареждаш без газ, на единия Лукойл също, на едното Еко не могат да намерят човек нощем и един вътре го играе хем зареждащ, хем касиер, а на другото пък затварят вечер и слагат всички конуси.
Снощи на другият Лукойл онзи както бачкал в 12 и казал "чао, аз си тръгвам" и си тръгнал. Момичето казало, че сама няма да работи и тоя от дневната случайно бил там и останал да зарежда газта, а другите хората сами си зареждали. Сутринта го събудих от масата да идва да слага газта.
Та не е много далеч това време. Тука поне има остър недостиг на бензинджии, ама защото има други добре платени общашки работи в града. Учудвам се, че в милионерска София има кой да работи това за без пари.
Тука имам един колега, който между другото бачка на един Лукойл, обича да се наспива вечер там, най-обича когато някой очаква да им завива и отвива накрайника на газта. 

Top Gun Maverick написа:Колко вземат сега на километър и колко им е първоначалната, разликата дневна/нощна? Знам, че вероятно е според фирмите, но ориентировъчно.
2.50 първоначална, 1.20-1.60 на километър, това на тези, на които съм се возил, рядко използвам.
Окей, йелоу, панда такси - никога не съм разочарован. Возя се с идеята, че някой ме вози и има друг стил на шофиране.
- peshehodetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Lexus
Top Gun Maverick написа:Колко вземат сега на километър и колко им е първоначалната, разликата дневна/нощна? Знам, че вероятно е според фирмите, но ориентировъчно.
Не знам колко е, но мога да ти дам сравнение за едно и също разстояние. Значи от летището до нас ж.к. Бели Брези, преди да вдигнат тарифите до преди година-две беше около 14лв, сега е около 17лв. Като преди се мръщеха на 20лв, а сега 25 като им оставиш не изглеждат хич щастливи. Сега аз съм ларж човек и навсякъде където пътувам по света оставям доста приличен тип, особено ресторанти, шатъли, убер или хотелски бусове. Обаче в цивилизования свят абсолютно нормалния тип е 18-20% в извънредни ситуации ако човек е изключително доволен от услугата може евентуално да иде до 25-30% но това са по скоро много редки случаи. А също така не знам за какъв недостиг на таксита се говори като поне на летището обикновено са се наредили едни колони от чакащи коли когато пристигат международните полети поне 5 пъти повече отколкото са нуждаещите се пътници.
keep walking
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Те там са на принципът ден година храни.
А колегите ти говореха предимно за нощно време, когато бакшишите обикновено са оядени и не им се занимава с глупости. Понеже вие го виждате от сорта "какви глупости, качвам се и си плащам", но трябва да знаете, че има супер долни клиенти на моменти, проблемни и трябва стабилно да си напрегнете фантазията какви неща могат да се случат нощно време.