България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от Jorixa » 10 Сеп 2023, 12:42

carmanf1 написа:
Много бързате да обвинявате в лъжа :lol:

Сега не знам как е, но по това време бяха акредитирали само 3 лаборатории за цялата страна за анализи.
С цел да се избегне местната корупция. Или поне така му бяха казали.
Съответно резултатите много се бавят.

Нещо се бъркаш. Бавят се за наркотици. За алкохол излизат за няколко дена, от край време

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 11 Сеп 2023, 7:23

Каква е тая младата хваната с 2.96 промила в София бе? :ahah: Сега слушам по Фокус, привлякла вниманието като се ударила в бензиностанция. Какво привличане е това, тя направила ПТП реално. Слезнала да бута колата, псувала полицаите и т.н. :kuku: :dummy:

П.п: ПОСРЕД БЯЛ ДЕН!!! :help:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 11 Сеп 2023, 7:59

Маверик ти май пропусна,че заедно с нормалните хора търсещи по-добър живот в София дойде и много... друг материал.
Та тия работи са ежедневие.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 11 Сеп 2023, 10:06

Пълно е с неадекватници. На автомивката, където ходя... втори пореден път някой се блъска. Предния път някви пишлемета са взели на тате МЛ-а, да го измият. На влизане не успя да вземе завоя малкиО и остърга мантинелата. Вчера един си дава смело на заден - блъсна кошчето за боклук, ама стабилно , не да го разклати :kuku:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 11 Сеп 2023, 10:46

Наблюдавам напоследък основния трик на електричките приложен по типично нашенски начин. Явно и на българските "богати нео-либерали" не им е чуждо агресивното държание на пътя.

Забелязвам на два пъти Тесли да шарят между лентите в трафика и когато се появи пролука по диагонал(от крайна дясна в крайна лява лента например), тези насочват колата напряко на пътя и просто се телепортират. :shock: Или примерно решава, че ще изпревари трафика през дясна лента(в което няма нищо нередно) и пак по същия начин се телепортира покрай тапата от коли. :shock:

Явно ще трябва да свикваме с това и да си нагодим преценката. За мен лично беше стряскащо да виждам кола в огледалото, да прехвърля поглед върху другото огледало и в следващия момент колата, която в представите ми е някъде зад мен вече да се намира пред мен.

П.С. Пътувам снощи след 12 по един междуселски път и виждам някъде отвъд фаровете ми да блещукат две червени светлинки и да си сменят позицията една спрямо друга. :shock: Разбира се, щом нещо не изглежда на мястото си, намалих .... застигам ги и виждам двама чичаци на електрически тротинетки да криволичат . :mhihi: Явно конфискацията дава резултат.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 11 Сеп 2023, 12:02

Top Gun Maverick написа:Каква е тая младата хваната с 2.96 промила в София бе? :ahah: Сега слушам по Фокус, привлякла вниманието като се ударила в бензиностанция. Какво привличане е това, тя направила ПТП реално. Слезнала да бута колата, псувала полицаите и т.н. :kuku: :dummy:

П.п: ПОСРЕД БЯЛ ДЕН!!! :help:

хората си къркат и си карат, какво лошо има ... нали все пак катастрофите със загинали ги правят под 2% пияни :conf:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 11 Сеп 2023, 16:50

https://news.bg/crime/parkingite-na-pol ... obili.html

Паркингите на полицията в Бургас претъпкани с иззети автомобили

Барнаха тънката струна с това наказание, трафика никога не е бил по-спокоен.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 11 Сеп 2023, 17:32

steeN написа:https://news.bg/crime/parkingite-na-politsiyata-v-burgas-pretapkani-s-izzeti-avtomobili.html

Паркингите на полицията в Бургас претъпкани с иззети автомобили

Барнаха тънката струна с това наказание, трафика никога не е бил по-спокоен.

то друг вариант за оправия НЯМА

Гането от говорене и глоби НЕ РАЗБИРА!!!

Потребител
Аватар
Кара: F31

Мнение от alozavar » 11 Сеп 2023, 18:39

TheDriver написа:Наблюдавам напоследък основния трик на електричките приложен по типично нашенски начин. Явно и на българските "богати нео-либерали" не им е чуждо агресивното държание на пътя.

Забелязвам на два пъти Тесли да шарят между лентите в трафика и когато се появи пролука по диагонал(от крайна дясна в крайна лява лента например), тези насочват колата напряко на пътя и просто се телепортират. :shock: Или примерно решава, че ще изпревари трафика през дясна лента(в което няма нищо нередно) и пак по същия начин се телепортира покрай тапата от коли. :shock:

Явно ще трябва да свикваме с това и да си нагодим преценката. За мен лично беше стряскащо да виждам кола в огледалото, да прехвърля поглед върху другото огледало и в следващия момент колата, която в представите ми е някъде зад мен вече да се намира пред мен.

П.С. Пътувам снощи след 12 по един междуселски път и виждам някъде отвъд фаровете ми да блещукат две червени светлинки и да си сменят позицията една спрямо друга. :shock: Разбира се, щом нещо не изглежда на мястото си, намалих .... застигам ги и виждам двама чичаци на електрически тротинетки да криволичат . :mhihi: Явно конфискацията дава резултат.

На бул.България и Гешов в София, в посока Бояна, аз в дясна лента за направо, до мен черна Тесла :lol: Черни прозорци, черни джанти, беше като от Батман извадена. Някакъв младеж, на не повече от 22-3г беше качил чернокоса мома и понеже в лява лента пред него вече имаше кола (само една, но все пак...) на светофара реши, че ще сменя лентите вече на непрекъснатата, буквално на 10м пред светофара. Добре, че вече бях с около 20, иначе можеше и да не се разминем много успешно. Не се впечатли много от къси-дълги, светва зелено и за около 3 сек вече беше на Шела :mhihi: Разбирам, че трябваше да се покаже пред момичето, ама какъв е тоя зор да си пръв, да се пънеш между светофарите, не го схващам особено. На следващия светофар от много зор да се бута вляво, аз карах само вдясно и бях доста доста пред него, с абсолютно нормална скорост :lol:

Тази с 3 промила я даваха по новините, тя не знаеше много къде се намира, препсува репортерката и те така. В 1 на обяд :drinking: Това става на НА бензиностания, т.е. тя в това състояние е стигнала дотам, не знам как и как се е разминала без да се тотализира някъде :help:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го спокойно

Мнение от ///eMo » 11 Сеп 2023, 19:57

Вчера в рамките на 20 секунди на светофара на Левски и Дондуков за малко 2ма в две съседни ленти да ударят тези пред тях. Единия го спасиха системите на умното сувче, другата девойка успя някак да спре на под 5см от предния. Единия бързаше да хваща червеното (няколко минаха на тъмно жълто, колата пред сувчето си намаляше бавно, за да спре, сувчето настъпваше преди роботите да вземат власт), а другата явно се радваше на зеления цвят на светофара и това, че има коли отпред нямаше значение. Толкова да не влагат половин мозъчна клетка мисъл в шофирането хората, плачевно е...

Този сладур в насрещното на България как ще го коментирате? Аз дори не мога да си обясня 1. откъде е влязъл?! 2. защо не е обърнал веднага?! 3. защо винаги тези, които карат в насрещното го правят в най-лява лента?!

https://www.facebook.com/groups/1620242 ... 889727653/

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 11 Сеп 2023, 20:00

///eMo написа:Този сладур в насрещното на България как ще го коментирате? Аз дори не мога да си обясня 1. откъде е влязъл?! 2. защо не е обърнал веднага?! 3. защо винаги тези, които карат в насрещното го правят в най-лява лента?!

https://www.facebook.com/groups/1620242 ... 889727653/

НАЛИ ВИЖДАШ, ЧЕ Е НА АВАРИЙНИ!!! :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го спокойно

Мнение от ///eMo » 11 Сеп 2023, 20:01

Поне е съобразителен и предупреждава казваш

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 11 Сеп 2023, 21:20

Абе то, хубаво това с конфискациите, ама така смърди на недоизпипана работа, вече немалко адвокати надигнаха глава, да се предложат и да ги видим , че са живи. Силно се надявам, сметката да е с кръчмар и да продължи образователния курс.
Водачът, има пълното право, да не бъде глобяван и/или да му конфискуват автомобила, ако така и така, но направи ли неправилният избор, закона казва, така и така...
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 11 Сеп 2023, 22:19

Le Transporteur написа:Абе то, хубаво това с конфискациите, ама така смърди на недоизпипана работа, вече немалко адвокати надигнаха глава, да се предложат и да ги видим , че са живи. Силно се надявам, сметката да е с кръчмар и да продължи образователния курс.
Водачът, има пълното право, да не бъде глобяван и/или да му конфискуват автомобила, ако така и така, но направи ли неправилният избор, закона казва, така и така...

покрай сухото гори и мокрото ... свиквайте! :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 12 Сеп 2023, 0:36

Па я мен чак ме точкува един пасат от старите. Видя, че леко се пързулнах на кръговото и реши, че сме на състезание. Или пък не се изкефи, че след това останах в лява лента щото ми е по-удобна, пък съм в града нали, та мина от дясно и профуча, нищо, че има голямо изкачване и не виждаш какво има след това, пък не рядко пресичат не особено умни хора (4 ленти без пътека, с нулева видимост), или някой таксиджия прави орбатен след като е оставил/взел клиенти от крайпътното заведение. Та много върви туй пасата бре, ма го гледам на следващия завой скочи на спирачките, щото върви само направо, та си го настигнах 10 секунди по-късно..

Понякога ми се иска да не ми се включват всичките аларми - град, макар и булевард без блокове, кофти видимост, късно вечер и т.н, но приемам "поражението" от поредния ВАГ.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата