България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Има всякакви, но най-големите тежкари са със скъпите коли.
Аз не разбирам, защото вече има стотици и хиляди скъпи коли във всеки град, не е 90-те, когато имаше единици и се знаеха от всички.
Обаче реално е като тогава или по-зле, защото има много повече коли и много повече тежкари, плюс тези които искат да имитират тежкарите и то станаха 25% такива.
Аз не разбирам, защото вече има стотици и хиляди скъпи коли във всеки град, не е 90-те, когато имаше единици и се знаеха от всички.
Обаче реално е като тогава или по-зле, защото има много повече коли и много повече тежкари, плюс тези които искат да имитират тежкарите и то станаха 25% такива.
Хората са мишленца масово.
Бай Хой със служебната кола ми се дръвчи, когато съм в градски автомобил тип i10, но не смее да се бута, когато съм с колата за извънградско (флагман от трите марки за 20+ лева).
Народопсихология...
Бай Хой със служебната кола ми се дръвчи, когато съм в градски автомобил тип i10, но не смее да се бута, когато съм с колата за извънградско (флагман от трите марки за 20+ лева).
Народопсихология...
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: B48B20А
Скоро може и за неправилно пресичане пеш да ни вземат контролни точки
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
На 3:20 този с тротинетката, истински вика джедай, слава Богу не го урупасах да си разбие манерката. 
Иначе единия коментар под видеото много готин, за ролкови кънки ще ни искат зимни гуми.
И като няма свалят табелката на дома ти. 
Излиза, че заради законова грешка, ченгетата няма как да упоменат, че не трябва да ти се вземат 10 точки и...ядеш дървото.
Тоест ако както в случая КАТ Плевен решат при излизане на НП вече да ти ги махнат е друг въпрос. Но ако не искаш от тях това...върви се оправяй в съда нали. 
В Лом снощи брутална катастрофа с пешеходец. 23-годишен влиза в града с висока скорост, бързал за работа, изпреварвал тир, да ама нещо се объркало(явно не е бил подготвен като Илия Царски минимум)и айде бордюр, дърво, пешеходец на тротоара(жена)и дотам. Преобръщането вероятно е след бордюра, понеже от статията оставаш с впечатление, че се е преобърнал този леген преди това.
https://btvnovinite.bg/predavania/tazi- ... otest.html

Иначе единия коментар под видеото много готин, за ролкови кънки ще ни искат зимни гуми.
Излиза, че заради законова грешка, ченгетата няма как да упоменат, че не трябва да ти се вземат 10 точки и...ядеш дървото.
Тоест ако както в случая КАТ Плевен решат при излизане на НП вече да ти ги махнат е друг въпрос. Но ако не искаш от тях това...върви се оправяй в съда нали. 
В Лом снощи брутална катастрофа с пешеходец. 23-годишен влиза в града с висока скорост, бързал за работа, изпреварвал тир, да ама нещо се объркало(явно не е бил подготвен като Илия Царски минимум)и айде бордюр, дърво, пешеходец на тротоара(жена)и дотам. Преобръщането вероятно е след бордюра, понеже от статията оставаш с впечатление, че се е преобърнал този леген преди това.
https://btvnovinite.bg/predavania/tazi- ... otest.html
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Това очевидно са на Бахов интерпретациите , щото ако това е вярно и на пешеходците трябва да им вземат контролни точки а има бая глобени ама досега никой не е звъннал на журналягите търсачи на сензации ??!! Истината е че ушевите се идиоти и са му написали направо акт вместо глоба с фиш и понеже тия актове падат само в съда , неговия е останал валиден . Щото още там на място е имАло скандали , отказвал е да подпише викали случаен пешеходец за свидетел и т.н Ако беше си взел фиша нямаше да има отнети точки . 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Аз съм ЗА честно казано. Писнало ми е да съм с мотора или колата и да си чакам на светофара и до мен колоездач или тротинетка да си мине на червено.
В щатите като карах колело имаше BIKE/BUSS лента(тежко съм за бус лентите да ги позволят и за мотори) и приятел така като ни хванеше червено минаваше през пешеходците и на втората седмица го спряха. Наложи се да ходи 10 дена да подрежда дрехи в една църква и не си представяйте, че дрехите са адски много. 2 кашончета са "и подреди ги сега тук, след малко хайде премести ги и ги подреди там"...
В щатите като карах колело имаше BIKE/BUSS лента(тежко съм за бус лентите да ги позволят и за мотори) и приятел така като ни хванеше червено минаваше през пешеходците и на втората седмица го спряха. Наложи се да ходи 10 дена да подрежда дрехи в една църква и не си представяйте, че дрехите са адски много. 2 кашончета са "и подреди ги сега тук, след малко хайде премести ги и ги подреди там"...

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Jordana написа:Това очевидно са на Бахов интерпретациите , щото ако това е вярно и на пешеходците трябва да им вземат контролни точки
По скоро са твой интерпретации, пешеходците подлежат на друг вид наказания. 50лв беше за преминаване пеша на червен светофар
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
държавата на абсурдите
одиш си напафкан по улиците --> пресичаш на червено (щот не различаваш цветовете вече) --> айде тест от катаджиите --> айде книжката за 1-2 години на трупчета --> да не си ходил напафкан

одиш си напафкан по улиците --> пресичаш на червено (щот не различаваш цветовете вече) --> айде тест от катаджиите --> айде книжката за 1-2 години на трупчета --> да не си ходил напафкан
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Аз за тва просто не пафкам
Странно, старомодно, ама да 
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
съсипаха я тая държава 
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
driver69 написа:Хората са мишленца масово.
Народопсихология...
Aз пък имам наблюдения в обратната посока...с невзрачната А класа наистина не ме броят за жив на пътя, обаче когато съм с някое от големите BMW-та (всички са за 300+ и с мощност на най-слабото 580) абсолютно задължително има някакви изцепки докато си карам най-нормално
Най-редовно по околовръстното се движа на cruise control с +10 на ограничението, обикновено в най-лява лента защото го ползвам основно за голямо обикаляне на София и да не спирам за всички престрояващи се в последния момент...абсолютно всеки път има някой дето ми бие къси-дълги, натискане...после след слалом през лентите с цел да се озове пред мен, последното винаги е съпроводено със засичане.
Извънградско даже няма да отварям темата какви неща виждам...Ганьо май остана да се плаши на пътя само от кубчетата

Всичките изцепки ги има, не знам защо ви учудват. Ревуелто по магистралата съм виждал да чака доста време да се отместят от лявата лента със 120, и Г-класи засичат. Като имате по-скъпа или бърза кола ще се правят на бързи или ще си правят кефа около вас. И обратното, примерно Урус да не приема, че може да има и по-бързи хора с по-скапани коли.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
TNT написа:Аз за тва просто не пафкамСтранно, старомодно, ама да
ти и да не пафкаш пак може да светнеш и да ти вземат книжката докато си колелото, няма да се отървеш толкова лесно, па дори и да си "старомоден"

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Пълна глупост е да има "нулева толератност", най-малкото защото всеки тест дава грешки като няма някакъв праг над който да се взима предвид. Според мен им е удобно да има такива закони за да може да се тормозят неудобни хора "лесно". Това със случайните дето го отнасят е просто станичен ефект на това, че си имат такова жокерче, а и помага да се замаже ситуацията, когато е било наистина умишлено...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
kiko написа:Jordana написа:Това очевидно са на Бахов интерпретациите , щото ако това е вярно и на пешеходците трябва да им вземат контролни точки
По скоро са твой интерпретации, пешеходците подлежат на друг вид наказания. 50лв беше за преминаване пеша на червен светофар
А колко е с велосупеда ако премина на червено ?
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !