Море 2026г.?!...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Re: Море 2026г.?!...

Мнение от ildivvy » 26 Сеп 2026, 20:16

Така, както ви слушам, че то в Хартум, Судан е на светлинни години по-цивилизовано от Египет ...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 27 Сеп 2026, 10:51

Ами извън комплексите сигурно си е доста близък експириънс :dunno:
Кайро е цивилизационен шок, Луксор не знам дори как да го нарека - 40+ градусова жега и минаваш покрай крайпътна барака, която е месарница и отпред разфасоват животно….мухите образуват облаци :kuku:
В Кайро където има нещо като седянка за таксита - шофьорите свалят гащите да одруат крушата между колите….за самото движение казаха вече. Аз съм бил с полицейска кола да ни води и пак беше страшно :paranoid:

Курортите макар и с малко по-цивилизована градска част пак са населени от египтяни дето на всяка цена искат да ти пробутат нещо, а като ако си около забележителностите е безкрайно оскъпено. Когато ходих на Луксор въпреки, че си бях подготвил вода тя свърши в един момент и трябваше да си купя искам-не искам….с всичко друго може пазарлък защото не ти е жизненоважно, с водата обаче - НЕ. Пред алеята на фараоните беше 10$ студената 0.5л, при Карнак също някаква такава сума :bang: .

За почивка обаче е рай!!! Червено море е по-красиво под повърхността от Индийския океан при Малдиви. Рифът кипи от живот, коралите са още живи. Шарм е в район където има делфини, съответно няма акули.
Комплексите са искрящо чисти (хубавите, че има разни евтини дето не са баш така). Всеки служител те поздравява и се мъчи да ти олесни живота за някой долар бонус.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 27 Сеп 2026, 11:57

То и в Индия има лъскави места, ама защо да бия път до там?
Ако няма да излизам от хотела или комплекса, не ми допада, с изключение Малдиви, там над 90% от островте са миниатюрни около 1-2км и така или иначе няма къде да ходиш и да искаш.
От 2-3 години Египет стана модерно и се ходи доста, отделно, че и Уиз пуснаха полети.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 27 Сеп 2026, 15:30

Don_Diego написа:Комплексите са искрящо чисти (хубавите, че има разни евтини дето не са баш така). Всеки служител те поздравява и се мъчи да ти олесни живота за някой долар бонус.

Мен ми направи впечатление, че имаше един мангал, който бършеше парапети по цял ден.

Той комплекса огромен, примерно тук и там по разните тераси има общо сигурно 500 метра остъклени парапети, ако не и повече
И тоя като свърши накрая се мести пак в началото и това го прави целия ден.

Как няма да е чисто? :mhihi:

Иначе срещу някакви дребни пари скачат като пружинки. Имаше някаква египетска забава там и на едни трима им дадох по 5 долара, че беше последния ден и да не ги връщам.
Тия ме увиваха с некви там шалове, свириха ми на ушенце с дудуците, накрая се наложи да им дам още по 5, че да ме оставят на мира.

На басейна спасителя му дадох някакви дребни, не знам що и на другия ден отиваме- оня ни постлал хавлии като видял, че идваме явно, взел от бара чашки с узо, газирана вода, подредил масата и ни чака :mhihi:

Страшна беднотия е, но правят впечатление на много щастливи и доволни от живота хора.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 27 Сеп 2026, 19:45

Да, това последното наистина е така за този регион :yes: ! В Судан е по-добре явно... Бил съм там три пъти по работа, като единия път бях съвсем сам. Не е имало дори причина да се притеснявам... Единия път колегите се разхождаха сами из града около хотела и пак си беше съвсем нормално, на пазара е 'спокойно' ... Е, движението е хаотично, но чак в такива мащаби и става горе-доло...

Изображение

Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Волга
Детайли за колата: Лада 2105

Мнение от Top Gun Maverick » 27 Сеп 2026, 20:17

Да умееш да цениш малките неща е безценно. Като се замислиш, какво друго ти трябва освен да има какво да ядеш и да си здрав...свикнали са с жегата и си цъкат като не треперят от студ зимата...
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди! :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 27 Сеп 2026, 20:35

Екскурзовода го обясняваше с климата и слънцето, колкото повече те пече, толкова по-щастлив си, даже и да имаш едни гащи на гъза си. Къщите им нямат покриви и оставят само да стърчи арматурата горе. Като им се родят още деца направо зидат, нова плоча и готово.

Разправяше и някакъв местен как го питал колко деца има и оня му казва - две. А черния го гледа със съжаление и му вика - да не си болен нещо :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 27 Сеп 2026, 20:54

Top Gun Maverick написа:Да умееш да цениш малките неща е безценно. Като се замислиш, какво друго ти трябва освен да има какво да ядеш и да си здрав...свикнали са с жегата и си цъкат като не треперят от студ зимата...

:mhihi: :mhihi: Не е съвсем така! Януари месец беше над 15'С сутрин и на тези им беше студено и 'трепереха'! Бяха с якета и вълнени шапки, не се шегувам, но боси по джапанки... Как да им обясниш, че само да се обуят и вече няма да им студено, дори без шапките и якетата..?

Изображение

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 27 Сеп 2026, 20:59

bum_bum написа:Страшна беднотия е, но правят впечатление на много щастливи и доволни от живота хора.

Top Gun Maverick написа:Да умееш да цениш малките неща е безценно. Като се замислиш, какво друго ти трябва освен да има какво да ядеш и да си здрав...свикнали са с жегата и си цъкат като не треперят от студ зимата...

Да се радваш на малките неща не е вързано с дохода и произхода. Бъркате някакво подмазване или искрено щастие от получени $5, понеже са сравнително голяма помощ за някой, който има много малко, но това са някакви романтизирани туристически наблюдения, които нямат връзка с действителността. Египет е една от най-нещастните държави, далеч зад БГ. Това е нормално и го виждам навсякъде по бедните места, народа е изключително нещастен и смазан от живота. Някои правят най-доброто от ситуацията и го преживяват по-добре от другите, но не си мислете и за момент, че някой такъв ще има колебания, ако може да си смени живота с вашия.

Аз за това мразя да ходя по лъскави места в бедни държави и въобще избягвам подобни дестинации.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 27 Сеп 2026, 21:37

Каквото и да си говорим, има огромна разлика межди различните хора в по-бедни страни.
Едно е хората в Египет, Тунис, Мароко и дори Йордания и хората във Филипини, Индонезия, "Становете" и подобни.
В първите имаш по 100 пъти на ден опити да те излъжат с нещо, сметка, цена, ресто и т.н.. В другите и 1 път на пътуване не ми се е случвало.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 27 Сеп 2026, 22:03

Ти казваш друго, просто не ходете в мюсюлмански, циганизирани държави. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 27 Сеп 2026, 22:09

Може и така да се приеме, но Индонезия се води най-голямата мюсулманска страна и там няма такива дертове, а не се живее дори средно добре.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 27 Сеп 2026, 22:20

Да не са примесени сериозно с азиатската култура и от там да са различни? :dunno: Или понеже са леко далеч от баш побърканите на тема религия. Честно казано не знам нищо за Индонезия освен природните катаклизми. :mrgreen:

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 28 Сеп 2026, 2:26

Мюсюлманството не е причината за циганизирането, даже при равни други условия очаквам да е по-подредено и уредено място от други религии. Тоя регион там са си такъв тип цигани, няма значение религията, мизерни хора. Загледах се сега в индекса на щастието, разочароващо ниско за БГ, но както виждате, абсолютно стандартно за района. Първите са ясни и прави впечатление, колко напред са латиноамериканските държави, но и те, някои повече, някои по-малко цигански, са цигански по това както сме и ние, някаква част са такива, но голяма част от хората живеят приличен, подобен на европейски живот. Общо взето първите 50 са богатите и имигрантските държави.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 28 Сеп 2026, 13:57

И аз не разбирам какъв е зора да се ходи по такива места и то с деца :dunno:

А що се радват на 5$ ? И тука да оставиш 100 евро бакшиш, ще ти се радват.
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата