Какво се случва, когато...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Мнение от logout » 29 Юни 2007, 10:36

///sasho написа:Един път като ме спряха си бях забравил документите за каране и единственното , което ми написаха беше АКТ по данни от Л.К. за забравени документи , за който ми казаха , че е 10 лв.

И мене така, обаче и до ден днешен нямам наказание за това (вадих си списък с нарушенията).

Обаче имам следните питания - нали постановлението влиза в сила в момента, в който ти го връчат? И трябва да имаш срок за обжалване, нали? Което автоматично означава, че докато не се разпишеш, наказание няма. А щом талончето е в джоба, трябва да те привикат в КАТ специално да се разпишеш, нали? Та мисълта ми е, може ли после да ги съдиш, ако са те наказали и дефакто са те лишили от правото за обжалване, което май беше до 3 дена след влизане в сила на постановлението? И въобще законно ли влиза в сила такова постановление, след като не си си турил парафа отдолу?
It's not who You are, it's who You know...

ентусиаст
Аватар

Мнение от Space » 29 Юни 2007, 11:47

И как точно ще го накарат да си подпише наказателното постановление, като няма да ходи да си взима талона? Аз имам един акт такъв, че ми беше изтекъл предния, като ходих в КАТ ви взех талона със стария акт и на този нищо не съм подписвал следователно не би трябвало да са ме наказали :mhihi: Наказателното постановление влиза в сила като го подпишеш :winky:
_!_

старши ентусиаст
Аватар

Re: Какво се случва, когато...

Мнение от Le Transporteur » 29 Юни 2007, 16:54

err0r написа:... че карам с пуснати халогени (през деня) и съм без колан.

И какво казаха кибиците за халогените ,че моите само в гаража не светят.Заради тях ли те спряха или... :arrow:
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Space » 29 Юни 2007, 17:06

Le Transporteur написа:
err0r написа:... че карам с пуснати халогени (през деня) и съм без колан.

И какво казаха кибиците за халогените ,че моите само в гаража не светят.Заради тях ли те спряха или... :arrow:

Е, то си е забранено ..
_!_

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 29 Юни 2007, 18:59

Le Transporteur написа:И какво казаха кибиците за халогените ,че моите само в гаража не светят.Заради тях ли те спряха или... :arrow:

Ами, че е забранено - знам. Но аз си карам на фарове (независимо кои). Всички знаят, че на е36-ците новите фарове (без лупите) горят като свещи и малко ги щадя, затова карам на халогени. Какво да му обяснявам на онзи тъпанар. Каза, че няма против халогените, даже започна да ми обяснява как нощно време не спира всички с пуснати халогени, ами само тия, дето му блестят.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 5er-Reihe

Мнение от Ivo Georgiev » 30 Юни 2007, 9:08

Ами то в последното изречение от акта си пише, че не си представил КТ към СУМПС. Аз имам един такъв акт и са си го завели. Не, че съм го платил де. Само сега с нови закон при следващо нарушение май ще трябва да е платено всичко за да си вземеш талона (освен ако пак не го кашираш :mhihi: )

Предишна

Назад към Извън Темата