предложение за кола

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Audi Fan
Аватар

Мнение от rage » 25 Апр 2004, 0:35

малей мерси на всички за мненията общо взто и аз имам наблюдения че Опел са ръждиви а Голф 2 са каруци а Ауди 80 те и харчат много за повечето пари които искат

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drift » 25 Апр 2004, 8:25

momo написа:аз мисля ,че Е30 318i е наи-добре , горенето не е толкожа от кубиците ,колкотоот броя на цилиндрите , 320 е супер но почти винаги е "ШЕСТАК" има дазе и някои аномалии каот Е34 525,коеот гори по малко от 520 :) ако няма да е БМВ мерседес 190 е сууууууупер. пак е задно ,пак е немско,пак е мощно :) :). мозе и да е дизел 3.0 например , много е икономичен или 2.5 ТД ауууууууууп :D . Форд винаги е много практично , но парите са малко са хубав Форд . ако намериш фиеста XR........... 120 или 130 коня , много е бърза, ако и тва не става .......... вземи рено клио 1.8DOHC 136 коня (една истинска пържилка :wink: ) , само дано не ти се наложи да купуваш много части , защото са много скъпи . а опела според мен няма никакъв спортен дух... и няма да прави кеф ,колкото горе изброените.аз с тея пари бих купил Е23 или Е28 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)

320 май винаги е :twisted: "ШЕСТАК" :twisted:.190-ка 3.0 дизелов двигател няма,но наистина ако не искаш БМВ вземи 190-ка.

Потребител
Аватар

Мнение от momo » 25 Апр 2004, 10:28

drift написа:320 май винаги е :twisted: "ШЕСТАК" :twisted:.190-ка 3.0 дизелов двигател няма,но наистина ако не искаш БМВ вземи 190-ка.

грешиш синко , има и четири цилиндрови , просто наистина са много рядки, а за МБ малко се обърках , искаха да спомена и 124 ката , която е стоя двигател,и тя става . а ти RAGE не си мисли че с тея пари може да купиш само кола-компромис,ти сам си наумил да е компромис......... абе вземи си Е23 моля ти се :P :wink: 8) :lol: :lol:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drift » 25 Апр 2004, 10:41

momo написа:
drift написа:320 май винаги е :twisted: "ШЕСТАК" :twisted:.190-ка 3.0 дизелов двигател няма,но наистина ако не искаш БМВ вземи 190-ка.

грешиш синко , има и четири цилиндрови , просто наистина са много рядки, а за МБ малко се обърках , искаха да спомена и 124 ката , която е стоя двигател,и тя става . а ти RAGE не си мисли че с тея пари може да купиш само кола-компромис,ти сам си наумил да е компромис......... абе вземи си Е23 моля ти се :P :wink: 8) :lol: :lol:

Щом казваш.Но 124 с 3.0 дизелов двигател ще излезе 4000-5000лв. 1986-87г.

кавалер-монтьор
кавалер-монтьор
Аватар
Кара: леки BMW-та :):):)
Мечтае да кара: Ferrari F12 Berlinetta

Мнение от gazzzar » 25 Апр 2004, 11:19

Мен да питаш една Алфета ще те изненада много приятно, примерно 155 1,7 или 1,8 TS- mного вървят, но в интерес на истината не са много икономични! Колата за 4000-5000лв може да има една камара екстри + клима! Ако се поддържа грижливо няма да ти създава много грижи! Иначе най-добре събери някой друг лев в повече и се мятай на един свестен баварец :D !
ВСЕКИ ИСТИНСКИ BMW ЕНТУСИАСТ РАНО ИЛИ КЪСНО СИ КУПУВА Е30 ///M3.... 8) 8) 8)
Изображение
"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drift » 25 Апр 2004, 11:31

Алфа 155 наистина не е никак лоша кола и не изглежда никак зле.

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 25 Апр 2004, 12:25

Chakal написа:bwah :puke: Форд , това неможе да се нарече и средство за предвижване :evil:

ела да те кача на вуйчо ми форда.ескорт за 5 500лв.климатик,метан и разни други.1,8 двигател 16 клапана.много си е добре.а за ръжда няма какво да приказаваме.ако колата ти е поддържана няма такива работи.ся ако е удряна или друго....
а за дизел от старите поколения не бих си взел.ебаси печката било то и бмв.просто дизел от старите поколения е направо като парна машина.
а щом за 4000лв лева може да намери саморазбитаастра какво ли ще е бмв-то което ще му предлагат за тая цена.бих си взел астра защото хем ще ми е по евтино да се грижа за нея хем според мен ще върви повече от дизела на бмв.а и в разхода не виждам голяма разлика да има.
нека момчето се качи на дизел от 90-94 а после на някой от 00-04 и да сравни че старите никакви ги няма.ако ще е дизел да е нов.старо само бензин.
Изображение
8.32

води статистиката
Аватар
Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d

Мнение от LuBo1 » 25 Апр 2004, 15:20

///M3 написа:Ако не бяха направили Форд , Опел щеше да е най-тъпата кола ... тия две марки сега няма да ги коментирам .
Рено 19 , Клио
Пежо 106 , 205 дори , 405 също не е лошо
Фиат Уно , Типо някое ( в краен случай )

БМВ - Е30 - 316 , 318 , 324 Дизел
Ами това е от мен - вземи си баварец , няма да сбъркаш , и ще знаеш к'во караш :wink: Повече няма да те убеждавам , ти си знаеш все пак .

BMW - Freude am Fahren

брех пълен разбирач си ти бе :wink: Форд Опел тцтц браво пълен разбирач си щом сравняваш астра с клио или ескорт с Р19 брех брех.
Ти въобще сядал ли си в Клио Астра Пежо , 19ска щото аз съм ги карал сичките и по смешни коли от френските не съм карал. Ся не че искам се заяждам ама я сравни малко Е30 с някои Астра или някои друга кола и напиши + и -на моделите да скиваш. Ама искам и да ги покараш не само на теория .
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '02 BMW E46 330i

Мнение от ///M3 » 25 Апр 2004, 15:57

LuBo1 написа:...

Аве човек , вместо да пишеш глупави оф-топици и да предизвикваш ненужни кавги , вземи си дай твоето мнение за това , каква кола може да си купи човека за 3000 лева и толкова ... :idea: К'во си седнал сега да гледаш АЗ какво съм писал - кат' не ти харесва , ами сори , ама нали затова е форум - всеки да си каже мнението .

Само за твое инфо - да возил съм се във всичките по-горе изброени коли , Клио дори съм карал ... И не мога да разбера , к'во толкова ми "разнищвате" мнението , аз му предложих Е30 , другото е компромисен вариант :!: Мое си мнение , но френските коли са много по-добри от Опел и Форд ... Приказката за двете марки не съм я измислил аз , а други хора :!: :idea: Аз само я цитирах

А ти , разбирачо , как разбра изобщо , че сравнявам Астра с Клио и Ескорт с Рено 19 :?: :?: :!: Я вземи прочети всичко наново ! Май ти ги правиш тези сравнения :idea: ...

Сори за оф-топика ... :?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ngc7052 » 25 Апр 2004, 17:22

Ееее ,пичове по-спокойно бе,не се карайте!А относно 320-ката има и 4 цилиндрови!Един мой приятел имаше Е21 320i с 4-цилиндъра!А за Алфите ,наистина 155 е много добра кола ,ама като че ли са и доста скъпи чатите.!64 е пълна с екстри и държи много ниски цени!А и върви много(като изключим дизелите)!Е30-ка обаче ако си вземеш на газ си просто перфектен:като искаш караш икономично ако искаш пускаш на бензин и газ до ламарините!
But does a human form display to those who dwell in realms of day

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: предложение за кола

Мнение от TheSaint » 25 Апр 2004, 19:02

Хайде задай критерии малко все пак...

Колко голяма искаш да бъде?
Къде ще се кара предимно?
На какви разстояния?
Имаш ли спортни увлечения?
Какво предпочиташ - по-висок клас кола, респективно по-стара, или годината е най-важна?

В момента избираме кола за баща ми, точно за толкова пари - към Астра накланят везните (нисък разход, евтина поддръжка), но не бихме отказал и друго читаво. Ще я кара предимно в града на къси разстояния.

Относно хората които оплюха Ауди 80 -> в никакъв случай не искам да разпалвам спор Ауди vs. БМВ, по скоро искам да споделя, че тук четох тема от типа колко средства се отделяте за поддръжка на автомобила. Разходите бяха абсолютно съпоставими с моите.
Дори колегите в Ауди форума обаждат едни доста тънки разходи, дето аз мога да ги сънувам само (да им се неначуди човек. :)) Май твърде много се вглеждам в пустото яйце :)

Относно разхода на гориво, 1,8S (90 H.P. двигателите, освен карбуратор има моно(препоръчвам), и пълен инжекцион) са с доста приемлив разход. Верно, не може да се сравни с на Астра, Клио, дори Голф, но говорим за различни класове коли все пак.

rage написа:Здравеите виждам че това е форум за БМВ но все пак да ви попитам за едно обективно мнение, тъй като няма много такива форуми за коли.
Та какво бихте ми препоръчали да си взема каква кола за около 3000-4000лв. Да не има много голям разход нещо средно.

Мерси

Audi Fan
Аватар

Мнение от rage » 25 Апр 2004, 19:18

Верно го ударихте на спорове :)
аз съм се спрял за сега на Пежо 306 и мисля че може да се намери за 4500лв. По-горе в друга тема питах иматели представа как стоят нещата с митото за инвалиди.

Макар да гледам тук има и Алфа 145 пак към 4500лв което е добре за кола 96та година и пълно екстри.

Мерси

Audi Fan
Аватар

Мнение от rage » 25 Апр 2004, 19:29

1.Колко голяма искаш да бъде?
2.Къде ще се кара предимно?
3.На какви разстояния?
4.Имаш ли спортни увлечения?
5.Какво предпочиташ - по-висок клас кола, респективно по-стара, или годината е най-важна?

1. Средно голяма.
2. В града :)
3. Може и да отскоча до море.
4. Всеки има но за моемнта ми стигат 1.6-1.8 до 100 Коня
5. Ми в интерес на истината търся нещо по висока година стандартни екстри за годината си рабира се, но не в началото на 90сете.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от TheSaint » 25 Апр 2004, 19:51

Преди месец на бащата докараха една '94 (първа регистрция '95) 306-ца 1,4 моно, от Италия, но я отказахме - виеха скорости, хидравлична помпа, леко разтворен заден мост. Дваха я за 4000 без мито (на наш инвалид).

Иначе да, 306 отговаря на критериите :)

Лично аз обаче бих избрал немското - там са само гумено-метални тампони по окачванията, няма скъпоструващи торсени и шарнири в комплект с носачите (може и да греша за последното).

Немското ми се струва по-надеждно (за стари автомобили говоря), макар и по-дървено и с по-малко екстри (в сравнение а Алфа и Пежо).

Последно - бих ти предложил моно - инжекцион да вземеш -> явно разхода има значение за теб - по-безпроблемно ще го конвертираш на газ. :)

rage написа:1.Колко голяма искаш да бъде?
2.Къде ще се кара предимно?
3.На какви разстояния?
4.Имаш ли спортни увлечения?
5.Какво предпочиташ - по-висок клас кола, респективно по-стара, или годината е най-важна?

1. Средно голяма.
2. В града :)
3. Може и да отскоча до море.
4. Всеки има но за моемнта ми стигат 1.6-1.8 до 100 Коня
5. Ми в интерес на истината търся нещо по висока година стандартни екстри за годината си рабира се, но не в началото на 90сете.

Audi Fan
Аватар

Мнение от rage » 25 Апр 2004, 22:12

TheSaint написа:Преди месец на бащата докараха една '94 (първа регистрция '95) 306-ца 1,4 моно, от Италия, но я отказахме - виеха скорости, хидравлична помпа, леко разтворен заден мост. Дваха я за 4000 без мито (на наш инвалид).

близък познат си взе Пежо 306 за 4000лв от Италия със платено мито 95та година идеално състояние, е верно че е удряна от към пътника вратата но е сменена и няма проблем.
Все пак 95та година е добра година за кола и то за 4000лв

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата