Борд компютър и кодовете за него?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- rado89
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 745i e65, 525dA e39
- Мечтае да кара: 850 CSi :)
Борд компютър и кодовете за него?
Стжалявам ако има такава тема, но изчетох доста и относно моят прблем не видях.
Сега, борд компа ми е този
До одеве незнаех, че ако натискан едновременно 1000 и 10 и мога да активирам допълнителни функции - мислех, че само на най долемият борд ги има.
Тъй като преди в една тема питах дали ми трябват някакви приставки за да сложа големият борд ми казахте, че не трябва, следва този да има същите показатели като онзи.
На въпроса: Като натисна 1000 и 10 и ми излезе да въведа фукнция и избера номерче и цъкна на сет веднага ми угасва екрана. Излизало ми е само на 41 моментната скорост и на 0 мисля, че рестартира. Знам, защото пробвах всички от 0 до 99. Нямам и нищо на номерчето за отключване, 26 ли беше или колко. Има ли някой идея как да го отключа или да го пусна, защото много ми се иска.
Благодаря предварително на отговорилите!!
Сега, борд компа ми е този

До одеве незнаех, че ако натискан едновременно 1000 и 10 и мога да активирам допълнителни функции - мислех, че само на най долемият борд ги има.
Тъй като преди в една тема питах дали ми трябват някакви приставки за да сложа големият борд ми казахте, че не трябва, следва този да има същите показатели като онзи.
На въпроса: Като натисна 1000 и 10 и ми излезе да въведа фукнция и избера номерче и цъкна на сет веднага ми угасва екрана. Излизало ми е само на 41 моментната скорост и на 0 мисля, че рестартира. Знам, защото пробвах всички от 0 до 99. Нямам и нищо на номерчето за отключване, 26 ли беше или колко. Има ли някой идея как да го отключа или да го пусна, защото много ми се иска.
Благодаря предварително на отговорилите!!
Сърдитко Петко - празна му торбата..
- Giovanni
- младши ентусиаст
-
Re: Борд компютър и кодовете за него?
За средния борд говориш

Скритите му функции не са същите като на големия, т.е. както копчетата ги няма така и скритите функции които са еквивалентни на бутоните. Единствено знам само че ако нямаш чек модул, може да го настроиш да не го търси, да не излиза check control inactiv.
Адаптери не трябват, а само още една букса и да се навържат още кабели. Средния и малкия борд са с по 1 букса, големия с 2.

Скритите му функции не са същите като на големия, т.е. както копчетата ги няма така и скритите функции които са еквивалентни на бутоните. Единствено знам само че ако нямаш чек модул, може да го настроиш да не го търси, да не излиза check control inactiv.
Адаптери не трябват, а само още една букса и да се навържат още кабели. Средния и малкия борд са с по 1 букса, големия с 2.
И този борд има скрити функции, на старата кола бях с такъв и имаше. Пак се натискаха 10 и 1000 заедно, но за отключването на някои от функциите не помня точно как беше, но си го бях отключил. Пробвай както на Е39 на опция 19 или 20 (не помня точно) е за откл./закл. и там се въвежда сбора от последните ти цифри от vin-а. Примерно ако е ЕН26728 сбора на цифрите 2+6+7+2+8=25 съоветно въвеждаш 25 и му даваш да е на Lock on и после би трабвало всички функции да работят.
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Като инфо, големия се отключва с код 19, а за скритите функции натискаш DATA и каквато е датата за деня (напр 09.12) сумираш и въвеждаш (9+12=21) натискаш SET.
To unlock all functions .. press 1000 and 10 and at the TEST prompt enter 19 using the keys .. press SET/RES .. you should see LOCK:ON or something similar ... press the DATE key .. (today you'd see 08.20) and add the two numbers (day and month) together (today 28)
Now enter the number you just calculated (28) and press SET/RES. TADA .. you have unlocked the secret functions ...
To unlock all functions .. press 1000 and 10 and at the TEST prompt enter 19 using the keys .. press SET/RES .. you should see LOCK:ON or something similar ... press the DATE key .. (today you'd see 08.20) and add the two numbers (day and month) together (today 28)
Now enter the number you just calculated (28) and press SET/RES. TADA .. you have unlocked the secret functions ...
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- rado89
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 745i e65, 525dA e39
- Мечтае да кара: 850 CSi :)
Това го прочетох, но при мен почти на всички ми угасва екрана. Така е и на 19, затова питам.
Сърдитко Петко - празна му торбата..
- raduslaf
- ентусиаст
-
- Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i
На мен ми изгасна екрана без да пипам абсолютно нищо
Натисках копчетата, ама нищо не се случва.Как да разбера какво му е?

- raduslaf
- ентусиаст
-
- Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i
Извадих борда.Става дума за малкия.На пръв поглед няма нищо нередно.Всичко е свързано.То всъщност имаше едно единствено снопче кабели, което си беше закачено на борда 

- to6o6o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 coupe M3
- Мечтае да кара: M6
Такамм да кажа и аз сега , бях с малкия борд сложих си големия и всичко е ОК , та проблемът ми е : Купих си и лосчето за мигачите с ОБЦ то и от бялата букаса на борда от 4 ти пин черно/син кабел дръпнах кабелче до буксата на лосчето 10 ти пин червено жълт, всичко свързах както трябва обаче лосчето не работи смисъл функцията за борда ,иначе мигачите си работят , всичко проверих няколко пъти как съм го свързал и по схема е Ок всичко ,какви са вариантите за да не работи, лосчето е прецакано или ....... ??????А съм направил всичко както трябва , а идва и другият момнет, понеже от бялата букаса на борда ми останаха 3 кабела и единият от тях е този черно/син кабел който уж е за лосчето ,та има ли вариант да е някое от другите 2 кабелчета , понеже при някои Е36 ци се разминават цветовете на кабелите защото са различни години ?
8 мнения
• Страница 1 от 1