С включено или изключено ASC в града ?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
55 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- longboy
- Потребител
-
- Кара: Е39 528i
- Мечтае да кара: Е30 М3
Re: С включено или изключено ASC в града ?
Няма смисъл да изключваш ASC. Ако имаш хубави гуми, колата не приплъзва и си набира доволно бързо. Лично аз го изключих за първи път преди 2 седмици, когато газех в една рядка кал, до средата на джантите и благодарение на ASC, колкото и да натисках газта, колата беше на минимални обороти и накрая спря. Изключих го и по изпитания метод "напред-назад" се измъкнах. Но при нормално шофиране, не би трябвало да пречи. Все пак е система за сигурност, която може да ти спаси живота в някой случай.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Мдаа
може да пробвате и една хитринка за още по-лесно излизане от дълбок сняг или кал, натискате копчето за АСЦ и го задържате много (мисля към 25 секунди) АСЦ то влиза в полвинчат режим ( Half-on mode ) продължава да блокира диференциала при приплъзване на гумите, НО не отнема газта 
PS: Тука гледам пише 10, ама май беше повече (поне при мен)
http://www.bimmerboard.com/forums/posts/131049

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
spacepl написа:Мдааможе да пробвате и една хитринка за още по-лесно излизане от дълбок сняг или кал, натискате копчето за АСЦ и го задържате много (мисля към 25 секунди) АСЦ то влиза в полвинчат режим ( Half-on mode ) продължава да блокира диференциала при приплъзване на гумите, НО не отнема газта
това мисля, че няма как да стане, по простата причина, че сме с отворен диф, а не шпер... ще попрочета тук там точно за половинчатото изключване...
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- spacepl
- старши ентусиаст
-

Принципа на отворения диф: подава въртенето към колелото което се върти по-лесно
Принципа на електронния блокаж (АСЦ) : Колата натиска леко спирачката на колелото което се върти по-лесно и така диф-а прехвърля въртенето към колелото което е захапало на твърдо и се въртят двете колела

ПС: В шпера няма нищо електронно, сам по себеси е блокиран на определени проценти със фрикционни дискове.
spacepl написа:Мдааможе да пробвате и една хитринка за още по-лесно излизане от дълбок сняг или кал, натискате копчето за АСЦ и го задържате много (мисля към 25 секунди) АСЦ то влиза в полвинчат режим ( Half-on mode ) продължава да блокира диференциала при приплъзване на гумите, НО не отнема газта
Брех! Това ще е много яко! Някой пробвал ли го е на E36?
Проблемът на ASC-то на сняг е, че колата гасне щото гумите превъртат много лесно и магарията отнема прекалено много газ.
Иначе аз съм излизал от много ситуации благодарение на ASC-то. Такива, че само отворен диф няма как да се излезе. Но много тегаво като почне да отнема газ и колата да гасне.
На ASC-то му трябва малко време да прехвърли движението на другото колело, а докато това стане е отнело газта и колата е загаснала.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
Активирва се при скорост над 5 км/ч и разлика във въртенето на колелата над 5%, и двете условия трябва да са изпълнени. Когато забоксува трябва да подадеш още малко газ за да се развъртят колелата (колелото) с над 5км/ч и да се активира блокажа, пробвано е.
За Е36 нямам представа как е.
За Е36 нямам представа как е.
Не беее
Знам кога се включва.
За това питам дали някой го е пробвал на E36?

Знам кога се включва.
АСЦ то влиза в полвинчат режим ( Half-on mode ) продължава да блокира диференциала при приплъзване на гумите, НО не отнема газта
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
mishu_ написа:Не беее![]()
Знам кога се включва.АСЦ то влиза в полвинчат режим ( Half-on mode ) продължава да блокира диференциала при приплъзване на гумите, НО не отнема газта
И защо не питаш в Е36 подфорума, ами по някаква незнайна причина очакваш отговор в Е39????
Или пък още по-елементарно, ако имаш Е36, качи се в колата си и пробвай!!!
P.S Ако някой ми беше казал, че някога ще давам такива елементарни обяснения в този форум, нямаше да му повярвам

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Пацо, прав си за прехвърляне на въртящия момент със спирачка, но при мен ( ДСЦ ) съм пробвал и не става да се включва на такъв режим... като задържа копчето индикацията за изключена ДСЦ си остава на таблото... съответно и системата е изключена...
Някой с ДСЦ нека и той да пробва, и да каже какво е при него става ли, т.е. влиза ли системата в такъв решим!
Някой с ДСЦ нека и той да пробва, и да каже какво е при него става ли, т.е. влиза ли системата в такъв решим!
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- kostadink
- Потребител
-
- Кара: Е39 525i
Аз съм с DSC и като задържа копчето за петнайсетина секунди лмпичката изгасва както е описано във линка на колегата, но не съм пробвал как се държи колата след това.
- DAEL
- Дакела
-
- Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
- Мечтае да кара: F-22 Raptor
- Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.
Аз съм пробвал много пъти, но не влиза в такъв половинчат режим ( с DSC съм ), но при мен не ми отнема газта системата, може би заради автоматика!?
Държал съм го копчето натиснато и по една минута, но ефекта си е същия, та все си мисля, че DSC системата няма тази опция, защото на Е90-ката може да се изключи на половина, но там е DTC.

Държал съм го копчето натиснато и по една минута, но ефекта си е същия, та все си мисля, че DSC системата няма тази опция, защото на Е90-ката може да се изключи на половина, но там е DTC.

- spacepl
- старши ентусиаст
-
Аз също съм със автомат (стептроник) и си действа безотказно. Когато натиснеш копчето, първоначално светка лампата за АСЦ-то, след известно време изгасва за секунда и пак светка, след като пуснеш копчето, лампата остава да свети или поне така мисля, че беше, не съм го правил от миналата зима и малко ми се губи. Този режим обаче не може да се изключи след като е активиран, трябва да се изгаси колата и на ново да се запали за да мине в нормален режим АСЦ-то. При ДСЦ незнам дали го има, но в линка по-горе пише, че и за него става.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
spacepl написа: При ДСЦ незнам дали го има, но в линка по-горе пише, че и за него става.
При DSC го няма или поне не се изключва по този начин. Поне на 2 коли с DSC съм го пробвал този номер и не става

- Rosendo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO
bg_11 написа:Аз много харесвам подписа на колегата Noob4o
"Германски форум- задаваш въпрос и ти отговарят..
Руски форум - задаваш въпрос и на теб ти задават...
Български форум - задаваш въпрос и всички ти обясняват колко си тъп."
И благодаря на колегите , който все пак се отзовават ! Понякога и НИЕ колегите с по-малко опит задаваме глупави въпроси , но все пак ако знаем отговора , няма да питаме ...
Въобще не ти е глупав въпроса Колега,напротив,даже има много логика в него.Всеки разбира се преценява със или без ДСЦ да кара.Аз лично имах следната случка:
-Престрояване за ляв завой,при който трябва да пресечеш платното на насрещно движещите се,които летят със скорост 70-80 км/ч
-При видима възможност и три литров мотор решавам да мина
-На средата на платното на насрещно движещите се колата ми забива муцуна защото се включи ДСЦ-то и ми остава само да преглътна псувните на водача на другата кола и да съм благодарен че не ме е отнесъл
Определено след тази случка и аз си задавам често този въпрос и май си мисля че е по добре да се изключва в града.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Колега при престрояване ако ти трябва ДСЦ-то ....
Ами ако не е било включено дали е нямало да завъртиш колата на пътя и да се ударите с насрещно движещите се коли?

55 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4