Кулинарно-чревоугодническа тема
Модератор: Общи модератори
- Nickelback
- старши ентусиаст
- Мнения: 1857
- Регистриран на: 20.10.2010
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: BigBlockV8 и чат-пат SmallBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: ;)
Big: Hemi 370 cu. in.
Small: S62B50 с жокери
Re: Кулинарно-чревоугодническа тема
b_u_b_o написа:Nickelback написа:top написа:Тия гироси съм ги виждал на две места в Пловдив, но като цяло не мога да направя разлика с дюнери?
Ее как бе, по-други са - питката е различна, сосовете и те - дзадзики, горчичено-медено-майонезен, зеленчуците и те По-различно си е
И най-същественото според мен, има свински гирос. Много уважавам храната на арабите, ама тва да не ядеш свинско е най-голямата глупост на света
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Тоочно
Bogat-Beden написа:Фнимавайте със студентски град...
Гледам, че има хора, които помнят Мимас преди 20 години, а аз все още не откривам отговор на тоя въпрос - дали ще има някой кореняк от Младост да се сети
Nickelback написа:...
2. Тука ще се смеете Преди около петнайсетина години бачках в една фирма в района на Младост. Случваше се често да се налага да работим и уикендите. Бяхме 5-6 човека фирма включая и собственика. Та на шефа явно му ставаше неудобно и обикновено обядът уикендите беше от него. А обядът представляваше едни уникално вкусни сандвичи, които той ходеше да ни купува някъде от Младост-3. Сандвичите бяха елементарни, но много вкусни. Бяха три вида:
- първите два - тънко запечено на плоча чисто свинско или пилешко филе, пържено яйце, някакъв майонезен сос (подобен на кослоу или пък с краставияки беше...), кетчуп, горчица и малко подправки - нещо като шарена сол и черен пипер. Всичкото това в обикновено бяло хлебче.
- третият всичко изброено отгоре, но вместо месото и яйцето беше омлет с бекой или по-скоро бъркани яйца с бекон на ситно и някакви подправки. Подозирам магданоз, див лук и чубрица Този третия сандвич точно наскоро се бях присетил да си го направя и се получи да не кажа направо на 100% То едва ли има какво да объркаш Въпросът е майонезата да хубава
Ей разцепвахме се с колегите Та от чисто любопитство да питам някой друг дали е опитвал тези сандвичи в Младост-3 навремето и дали ги няма някъде още да ги правят?
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- streetz
- младши ентусиаст
- Мнения: 472
- Регистриран на: 15.03.2010
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: E36 318is, E46 320i
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M42B18
M54B22
Re: Кулинарно-чревоугодническа тема
Да не е Еверест това в Младост?
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- Nickelback
- старши ентусиаст
- Мнения: 1857
- Регистриран на: 20.10.2010
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: BigBlockV8 и чат-пат SmallBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: ;)
Big: Hemi 370 cu. in.
Small: S62B50 с жокери
Re: Кулинарно-чревоугодническа тема
streetz написа:Да не е Еверест това в Младост?
Хах, да, така изглежда май
Ще ходя да ги проверя
Полезна ще излезе тая тема май, май
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- ivanski_2
- младши ентусиаст
- Мнения: 651
- Регистриран на: 17.01.2019
- Местоположение: София/Чепеларе
- Пол: Мъж
- Кара: e61 535d
Re: Кулинарно-чревоугодническа тема
Nickelback написа:top написа:Тия гироси съм ги виждал на две места в Пловдив, но като цяло не мога да направя разлика с дюнери?
Ее как бе, по-други са - питката е различна, сосовете и те - дзадзики, горчичено-медено-майонезен, зеленчуците и те По-различно си еivanski_2 написа:Наскоро отвориха точно в студентски "Сандвичарница за шампиони" имат и в Стара Загора същите, е уникални са, препоръчвам с 3 ръце.
А бе колко да е наскоро - от две години сигурно Като бръмчах из Студентски миналата/по-миналата година редовно си взимах. За парите си са топ наистина, но са доста мазнички, а в комбинация със сосовете и картофите са направо холестеролна бомба сигурно
Пала-та не съм ги ял, та ще взема да се отбия щом така ги похвалихте, ценител съм
А бе станА си "джънк темата" това, ама няма как, човещинка си е
Да май мина доста време
А някой да е хапвав в Шахарая(абе не е точно така името) с/у 54-ти В вход, ей това е най най най- вкусния бургер който някога някъде съм ял, само там го правят, семейна фирма, бащата почина лека му пръст, но и наследниците го правят по същия начин, иначе си складират картофите в стар мерцедес паркиран на пътя
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours...
- kiko
- старши ентусиаст
- Мнения: 2499
- Регистриран на: 23.06.2005
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: сребърна звезда
Re: Кулинарно-чревоугодническа тема
Като стана въпрос за old-scool fast food не може да не се спомене "Цорко" в Надежда класика в бранша
пс. за суджото в мимас, има една дюнержийница на бул.Мадрид мисля,че и тя се казва мадрид пак от старите е ,но там суджото е н1 за мен. поне веднъж в седмицата го уважавам
пс. за суджото в мимас, има една дюнержийница на бул.Мадрид мисля,че и тя се казва мадрид пак от старите е ,но там суджото е н1 за мен. поне веднъж в седмицата го уважавам
- streetz
- младши ентусиаст
- Мнения: 472
- Регистриран на: 15.03.2010
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: E36 318is, E46 320i
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M42B18
M54B22
Re: Кулинарно-чревоугодническа тема
ivanski_2 написа: Шахарая(абе не е точно така името)
Шахрияр е Много хора са ми го хвалили, но така и не съм пробвал.
И за да не е само за junk темата - ето малко от мойте домашни кулинарни "шедьоври"
Дроб в було (мезаджия втори разряд съм)
Свинско контрафиле увито в бекон с гарнитура ризото със сушени домати
Мусака - класика
Тиквички пълнени с кайма
Картофени кюфтета
Пилешко филе, ама беше с някакви маринати, пък после в тигана го поливах с маслото, в което се пържеше ... голяма занимавка е.
Чийзбургери, вече са ми втръснали
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- streetz
- младши ентусиаст
- Мнения: 472
- Регистриран на: 15.03.2010
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: E36 318is, E46 320i
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M42B18
M54B22
Re: Кулинарно-чревоугодническа тема
В случая бях решил да пробвам как ще стане, затова сложих. Иначе си има заливка, просто настъргах отгоре и малко кашкавал да е по-така
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- Nickelback
- старши ентусиаст
- Мнения: 1857
- Регистриран на: 20.10.2010
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: BigBlockV8 и чат-пат SmallBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: ;)
Big: Hemi 370 cu. in.
Small: S62B50 с жокери
Re: Кулинарно-чревоугодническа тема
Nickelback написа:streetz написа:Да не е Еверест това в Младост?
Хах, да, така изглежда май
Ще ходя да ги проверя
Полезна ще излезе тая тема май, май
Днеска почти самоцелно минах да ги видя тия сандвичи и с радост установих, че са точно тези отпреди 15 години
И вкуса, и съставките, и количеството, и всичко, е абсолютно същото като тогава Само дето се оказа, че тогава съм ял като прасе явно, и леко се поозорих с два сега, въпреки, че бях гладен Респект към собствениците, че успяват да съхранят бизнеса непокътнат толкова време, приятно съм изненадан
А това е "манджата" от снощи - леко модифицирана от мен версия на "пиле Рокфор" - с гъби и провансалски подправки. С винце е чук
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- TNT
- младши ентусиаст
- Мнения: 276
- Регистриран на: 30.04.2008
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Мечтае да кара: 911
Re: Кулинарно-чревоугодническа тема
До медицинските общежития в Смирненски бяха отворили едни бургери... по-вкусни съм ял само в Белград. Март месец обаче като затвориха всичко, мисля че така и не отвориха. Поне до май още не бяха отворили. Burger Joy/Joy burger - нещо такова.
- Don_Diego
- младши ентусиаст
- Мнения: 728
- Регистриран на: 26.04.2009
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: E39 Individual, A8L W12, Z4 30i
Re: Кулинарно-чревоугодническа тема
Lockdown 2.0 e вече факт затова нека обсъдим добри места за поръчване на храна за вкъщи, за моментите когато ни мързи да си готвим
- TNT
- младши ентусиаст
- Мнения: 276
- Регистриран на: 30.04.2008
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Мечтае да кара: 911
Re: Кулинарно-чревоугодническа тема
Има и по-вкусни пици от Доминос, но почти всяка седмица имат някакъв код за -50% 1-2 пъти в месеца четвъртъците има от ония шльоко Китодар във Фейсбук. KITO мисля беше. Отделно и от Доминос си пускат.
А мен рядко ме мързи да готвя, готово ям от липса на време. Ако има някоя месарница с прилично месо, което не е 30+ лева килото, ще ми е интересно.
А мен рядко ме мързи да готвя, готово ям от липса на време. Ако има някоя месарница с прилично месо, което не е 30+ лева килото, ще ми е интересно.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
- Мнения: 64
- Регистриран на: 5.01.2008
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
Re: Кулинарно-чревоугодническа тема
Не съм пробвал никога пиците на Доминос, чувам добри отзиви, ще взема да се престраша. Като цяло съм голям скептик към 99% от кръчмите ни.
Ако говориш за телешко за скара, няма как да има под 30лв, а у нас да не говорим.
Най-евтино съм взимал от магазина за месо и месни в село Български извор, контрафилето е 20 или 25лв, а бонфилето май 30лв.
Това е минимума което съм взимал и е ставало за ядене-говоря за скара.
Ако говориш за телешко за скара, няма как да има под 30лв, а у нас да не говорим.
Най-евтино съм взимал от магазина за месо и месни в село Български извор, контрафилето е 20 или 25лв, а бонфилето май 30лв.
Това е минимума което съм взимал и е ставало за ядене-говоря за скара.
- Superexstatic
- младши ентусиаст
- Мнения: 374
- Регистриран на: 26.01.2008
- Местоположение: СA
- Пол: Мъж
Re: Кулинарно-чревоугодническа тема
За мен най-добрите пици в момента са Франкос. Отскоро май са почнали да правят и доставки
Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани